Роми от "Факултета" се каят за протеста, тестваха се доброволно

Някои от тях признаха, че са сгрешили като са се събрали на протест
Обновена: 18 апр 2020 14:29 | 18 апр 2020 14:15, Ния Христова
233
 
Двата столични квартала "Факултета" и "Филиповци" продължават да са охранявани от полицията. Вчера в кв. "Факултета" се стигна до напрежение и протест заради наложената карантина. 
 
"Обстановката във "Факултата" към този час е спокойна, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Провежда се масово тестване на жителите. Има и създаден импровизиран пункт, където могат да се тестват, но това е пожелателно, а не задължително. 
 
Много хора доброволно се наредиха, за да им бъде взета кръвна проба. Част от тях признават, че са сбъркали като са се събрали на КПП-то, за да изразят недоволството си срещу мерките. 
 
Засилени са и хигиенните мерки в квартала. Всички, които влизат и излизат от "Факултета" се подлагат на задължителна дезинфекция. Полицейското присъствие остава засилено и във "Филиповци". Всички полицаи са снабдени със защитни маски и ръкавици.
 
Столичният кмет Йорданка Фандъкова категорично се противопостави на всякакви опити да се провокират хората на етнически принцип. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
10
 
! Отговори
чумата герб преди 4 години
Цирк по време на чума .Ако може да увеличат на две години карантината щото идва втора вълна и трета и така докато 70 го изкарат ;)
117
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз съм работила с ромка в една фирма...беше единствена от този етнос,всички останали бяха българки.беше наша любимка всички много си я обичахме.аз взимах 1 000 и тя взимаше 1 000 лв.не можа да издържи и един месец:първо започна да закъснява,работното ни време започваше в 8,00 ч.тя идваше в 10,00 най-рано с обяснения леля ми е болна,бях на сватба...след това напълно спря да идва без каквито и да било обяснения.и накрая му каза на работодателя-за толко малко пари нека българите да ви работят!
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав сте ходят без маски тия
115
1
 
13
 
! Отговори
айде нЕма нужда преди 4 години
До Аре стигаНа работещите в БКС-то ни, се събира час работа за работен ден.Като ги накара шефа им да работят "Колкото ми плащат, толкова работя" е отговора.Редовно са в болнични.Работят ли така при частник, няма да ги държи 1 ден на работа.
114
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижда се, че ходи без маска. Някои се взимат за безсмъртни и недосегаеми, или пък разполагат с достоверна информация за ДЕЙСТВИТЕЛНИЯ риск за живота и здравето, тоест никакъв.
113
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Аре стиганедей да говориш глупости.тези,които бачкат по градинките са много малко всичко остналало е или в сивия сектор или лежи дома.в интерес на истината има много българи,които бачкат в облагородяването и озеленяването...като ги пратят да чистят улиците те ромите или висят по пейките или са на лавка да търкат билетчета.
112
1
 
19
 
! Отговори
До 139 преди 4 години
За да се подпират на метлите по две седмици получават заплата и после месеци наред помощи.Никой не ми е изхвърлил безплатно *** и да ,за това получават заплати по-големи от сестрите в детските отделения .
111
21
 
3
 
! Отговори
Аре стига преди 4 години
Кой ще плаща.. Изхвърлят ти ***, чистят, копат и косят градинските около блока ти за мизерни пари... Където "културния" българин си е хвърлил *** през балкона. Не че ги защитавам но "Първо виж греда в твоето око, преди да видиш самката в окто на другия!"
110
6
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
До ????Защото българи скачаха да си разбият държавата, без да разбират нещата.Каквото сам си го направиш ... нали знаеш ?!
109
0
 
35
 
! Отговори
???? преди 4 години
Аз работя сред много хора,плащам си данъци и осигуровки,затворил съм си родителите и децата в къщи повече от месец и ако искам тест ще трябва да дам 100лв на частна лаборатория.Питам защо в България има дискриминация по отношение на спазващите законите и работещите?Кой ще плаща накрая сметката на тия махали.Те сами си казаха,че работят "на черно",без договори,ама получават и помощи.
108
2
 
13
 
! Отговори
До мамини сладки преди 4 години
Прав си.... Но белия хетеросексуален спря да прави деца.... И след някоя година те ще ни държат под ключ в гетата...
107
5
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Живота е кратък,българската прoстотия - вечна !
106
18
 
4
 
! Отговори
АНТИ до неразбралите преди 4 години
Българите си приличат с ромите.Малкото разлики, са в полза на ромите.
105
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ami na vryschtane drugi den vsqka kola vliza v sofiq i broi 10 000 leva i kriza nqma zadyljitelno globa
104
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
KAK NQMA KOI DA IM POMOGNE SCHTE NAPYLNQT BOLNICITE DOGORE A NIE BYLGARETE SCHTE MREM PRED BOLNICITE I V KYSCHTI KAKTO SI I E
103
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички сме заедно в изпитанието тестовете за малцинствата трябва да са безплатни и други стимули трябва
102
6
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Високи сини планини, но роми май не вярват във Ковид.Кризата дълго ще я има,а българи ще оцеляват в гладна Зима !
101
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сами ще се светнат, че влезели дявола в кошарата им са довиждане. Няма кой да им Помогне. Ще ги оставят там и който оцелее. Но всичко това са уроци от живота, което ги кара да израстват. Виждаме, че и Българите не сме 100% израстнали. Една малка част хукна да обикаля България посред най лошата епидемия от 100 год насам. Напълно безотговорно, без да мислят за съгржаданите си, медиците, полицайте които седат денонощно на улицата. Изложихте се ммого.
100
13
 
17
 
! Отговори
Пурко преди 4 години
Фандъчка защо пак е без маска?
99
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
до 111 И как ще те "спаси от запада".След като той само там ходи бре? Блажени са верующите! -:) Боже боже....