Медици от Белодробната болница в София излизат на протест

Искането им е за промяна в условията на труд
24 апр 2020 09:03, Ния Христова
57
Медици от Белодробната болница в София излизат на протест
Снимка: Pixabay
Медицински персонал от Белодробната болница в София излиза на протест. Медиците заплашват с масово напускане, ако работните им условия не се променят, предаде bTV.
 
Хората не са доволни, защото в условията на извънредно положение и работата с болни от коронавирус, те не работят по 7 часа, а по 8.
 
Веселина Ганчева е главна сестра в болницата и заяви, че в началото са работели така, а по закон това трябвало и да продължи. 
 
Директорът на болницата обясни, че това няма да стане, защото той се е допитал до РЗИ дали сформираното бивше интензивно отделение е със статут на инфекциозно, но така и не получил отговор. 
 
Той не е пожелал да участва повече в дискусията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
започва се ......
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В какво вярва бай ***:1. медиците са полагали Хипократова клетва, значи трябва да работят за без пари, да бъдат бити и унижавани от матряла2. медиците нямат нужда от защитно облекло3. всички медици взимат 10 000 лв на месец и поставят стентове на здрави хора4. медиците са част от интелигенцията, значи заслужават бой и презрение5. медиците нямат право на протест, че им се налага да работят без защитни средства, защото "а това са учили"6. медиците не са хора7. елементарно е да си лекар
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ау каква трагедия - накарали я да работи и тя възмутена.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На някои ненаяли се мед сестри не може да им се угоди.
39
0
 
6
 
! Отговори
За лъжите тук преди 4 години
Тук имаше коментари, че не са им дадени 1000лв бонус, на медиците на първа линия, на абсолютно всички са дадени в началото на април и то 1000лв чисти, сега началото на май също ще дадат, спрете да пишете лъжи, а тези от белодробна и 10лв не заслужават
38
0
 
8
 
! Отговори
Много нагли преди 4 години
Нагли са тия лекари, а в Пирогов, вма, Александровска, света Анна, работят на 12часа,14дни по ред, и не стачкуват, тия от белодробна още в началото не искаха да работят с пациенти с ковид срам за професията
37
4
 
2
 
! Отговори
До Да напомним 25 преди 4 години
А на теб какво ти обещаха за тази измислица бе Баце ???
36
8
 
12
 
! Отговори
Прави са! преди 4 години
Ние мрънкаме и се вайкаме като трябва да минем две пресечки с маска, а те са по 8ч. опаковани! Само това е достатъчно, аз например, да напусна работа! Ще вися на борсата 9м. и пак ще съм по-добре, отколкото да работя в токсична среда.
35
2
 
9
 
! Отговори
Възрастен преди 4 години
Явно има млади свестни и мислещи млади хора в този сайт,а не само ,,умниците" с Баце,Маце,Ром,с и тем подобни простотии!
34
9
 
11
 
! Отговори
днес преди 4 години
Всички на улицата не само медиците,когато мълчите ще бъдете мачкани и без пари.Цяла Европа е в протести и стачки за подобряване на живота ,българите мълчат.Когато мълчиш ще бъдеш смачкан от режима.
33
4
 
8
 
! Отговори
Ром'с преди 4 години
До маймунският грипЪ Хм, защо мислиш, че съм си купил книжка, защото роми купуват, затова ли? Еми тези дрогираните в джипа.... това означава ли, че всички бг се дрогират и са наркоманчета ? Аз съм учил повечко години от мед сестрите и съм работил по 12_14 часа в ден.... Сблъскал съм с тях и таквоз дебилство (60-70%) от тях ....
32
1
 
9
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
Наборе ,те тия тук от милениум и интернет поколението са безсмъртни и ,,умни" бе!Те живеят във виртуалният,а не в реалният живот.За тях свикнали само да получават,без нищо да дават,а да намират само кусури,никога и нищо няма да е наред. Виж форумите в които 80% са тинейджъри и по големи хлапетии-те си личат по езика,претенциите ,обидите и....г.л.у.п.о.с.та!!! Деца на слободията и умственният мър.зел!
31
1
 
25
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
Когато лежах в Александровска за коронарография,докараха едно момче ,футболист на 19 години от Септември/Сф/ в нашата стая.Беше припаднал по време на мач.Влезе,настани се ,извади таблета и най спокойно и със самочувствие зачака изследването ...На следващият ден беше друг,,насрал се" от страх че трябваше да му поставят стент на каротидната артерия.Всичкият му ербаплък беше изчезнал. Така че млади хора ,не дърпайте дявола за опашката!Не знаете какво може да ви се случи
30
2
 
28
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 4 години
До Ром'сИди и ти работи там много за тия пари!Ама първо трябва да си включиш мозъчето, да вземеш дипломка за 6 годинки (не е като да си купиш книжка), после 4-5 годинки специализация и после отиваш да лекуваш коронавируси със заплата като на продавачка в мола.
29
19
 
9
 
! Отговори
Ром'с преди 4 години
Нали искаха по голямидоходи , Ето сега да работят и ще получат по високи доходи,а не да пафкат цигари и да работят по 2 часа в ден при 7 часа стоене на работа и да искат пари. Бг иска да получава много и нищо да не прави..
28
9
 
24
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 4 години
До АнонименНикъде в Хипократовата клетва не пише, че лекарят трябва да работи в лоши условия и за малко пари.
27
11
 
23
 
! Отговори
хахахахаха преди 4 години
Наглоста на някой медицински сестри е огромна, за разлика от знанията и уменията им.Поредното доказателство, че мед сестра вече трябва да се автоматизира и да останат само най-добрите.И ако някой си мисли, че е много трудно се бърка.Само тея къде учат за доктор или по изключение са още читави хора стават, другите out!Онея в Ухан седяха месеци, в Италия, Испания и САЩ същата работа, тука някви ниско оборотни лелки ще изнудват в извънредно положение...
26
4
 
10
 
! Отговори
Електра преди 4 години
Мхмм, ще излезе, че Крнела вируса и Корнела мисленето, е по опасно от Корона вируса...
25
4
 
15
 
! Отговори
ист преди 4 години
Мая палатката пак изпълнява червена поръчка. Лъжата си има марионетка.Не казва какви добри условия на труда иска. Добри донякъде условия на труда е на бюро.Лекарите работят в лоши условия - сред болни и възможност за зараза. Арменица пак реши да разобличи успехите на борбата с вируса чрез нея.
24
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен16Повечето учители работят по 12 часа, защото им са слаби компютърните умения, особено на по-старите. За работа, която може да се свърши на компютъра за 1 час, те се мотаят по 5-6 часа.