Столичната община: Парковете са затворени, в неделя ще се обучават само служители

Забраната за разходки в паркове и градски градини продължава да е в сила
Обновена: 25 апр 2020 17:58 | 25 апр 2020 10:16, Елка Василева
76
Столичната община: Парковете са затворени, в неделя ще се обучават само служители
Снимка: архив, БГНЕС

Продължава забраната за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини в София във връзка с противоепидемичните мерки съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, съобщиха от Столичната община.

Продължава и недопускането на граждани на територията на природен парк „Витоша“.

Засилен контрол и проверките за спазването на физическа дистанция се извършват от екипите на Столична дирекция на вътрешните работи и общинска полиция. Те ще продължат и в почивните дни.

Още по темата

Столичната община подготвя строга организация при препоръка от страна на Националния оперативен щаб за отваряне на големите паркове за малките деца и родителите им.

„Това изисква сериозен човешки ресурс и подготовка. Нашата задача е да сме готови с организацията за поетапно допускане на хората в парковете. Необходими са ясни правила за разходка на малките деца в определени часове, еднопосочност по големите алеи, за да няма засичане и струпване на хора, без използване на площадките за спорт и игра, както и на пейките и т.н.“, обясняват от Столична община.

На 26 април, неделя, ще бъде направено обучение на екипите за създаване на необходимата организация на терен. В учението ще участват единствено служители на Столична община и доброволци. Забраната за разходки в паркове и градски градини продължава да е в сила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
7
 
! Отговори
hahahah преди 4 години
До Вуни РунтевЧакай първо ще тестват градинките! Някои да е казал, че ще ''пускат'' планината?!!!
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такъв чист въздух имаше някъде към1975-1980-та година. Колко е хубаво,като я няма Фандъкова!Каква прекрасна криза.
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълно съгласен съм. Ако отворят парковете и градините - то трябва да е за всички !!! Да се спазва динстанция. Да няма струпване на повече от двама души - освен, ако не са от едно семейство. Те така и така живеят заедно.
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виж сега, Фандъкова, окачете на всеки служител, който в неделя ще бъде обучаван в парка, по една пръскачка с дезинфектант, докато го обучавате, да фъска наляво-наясно - поне ЕДНО СМИСЛЕНО нещо да се свърши. Разбира се, трябва предварително да обучите тези, които ще обучават, да не застават на пътя на струята от пръскачката...
47
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да носим маските така както ги носи премиера, под брадата.Аз ще си нося и разпечатени снимки на Бацо с маска под брадата и ако ме спрат копоите ще им я показвам. Двойни стандарти няма да има.
46
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво ще направи фандъкова ако отидем на разходка в парка? ще стрелят по нас ,ще изкарват танковете или какво? никога повече герб, никога
45
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Предлагам да се пускат хората на групи от по 10 човека да носят едно въже което на 2 метра да има възел за които да се хване всеки така няма да се наруши дистанцията"-----------Човече, внимавай какво предлагаш, защото тия от Щаба толкоз им е акъла, че в вЕрно ще го въведат като задължително.
44
1
 
9
 
! Отговори
КГБ преди 4 години
С жената сега се борим за триона. Не можем да разделим и детето, кой ще разхожда горната и кой долната половина. Май ще си осиновим едно та да можем да си ги делнем. Ха ха ха. Добре, че пазя и шевната машина на баба. Ще шием маски..
43
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извинете, а каишки за малките деца, за да не излизат от очертаните коридори, ще бъдат ли задължителни? Или можем да ги носим на ръце, децата?
42
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алоу ,в София има 3 парка за 2,5 Милиона жители !и ще стане тъпкано мазало .Отваряйте София да си идеме по вилите , това е по-добра изолация !имам виличка на 24км от Центъра на София ,ще си садя зеленчуци на въздух , нямам роднини там ,които евентуално да заразя .
41
2
 
2
 
! Отговори
до номер8 преди 4 години
то лесно се учи как се ходи в кръчма естествено с двата крака ама по трудно се обучава човек след като излезне от кръчмата как да се прибере на четери лапи ли или кротко да си заспи до спирката докато му мине да ама в този случаи идва раздвояване на личноста след като е вече в кондиция дали да отиде отново в кръчмата или да се приберев къщи при ядосаната си жена наи вероятно първит избор ще му е проритет
40
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А КПП-та по входовете и изходите на парковете предвиждат ли се? Така добре ви се получи гаврата с хората по празниците, защо да отпускате хватката. Спокойно фуражките могат да се дислоцират, пак ще са "на първа линия в борбата", и пак ще има по едно 650 лв. на калпак за проявено геройство.
39
1
 
24
 
! Отговори
Фандъкова, преди 4 години
Колко ще струва на данъкоплатците това малоумно обучение?
38
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В една посока и при точно разстояние от 5 метра, които избързва или изостава глоба 5000лв. Децата само на кайшка дълга 50см одобрена от щаба и с залепени с тиксо усти. Нямам думи... (((
37
2
 
26
 
! Отговори
Йордечка преди 4 години
Учителницата по русски да не е решила да прави строева подготовка за деветомайски парад, а?С маски на 24-25 градуса!!! Нейните внуци така ли ще ги изведе!Кратуни кухи!Хора, като дойдат пак избори и ни забратосват и засестросват, сетете се за цялата гавра с нас и децата ни!
36
0
 
12
 
! Отговори
Експерт преди 4 години
Предлагам да се пускат хората на групи от по 10 човека да носят едно въже което на 2 метра да има възел за които да се хване всеки така няма да се наруши дистанцията
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбрахме, че няма да имаме право да ходим по алеите, освен в оградения коридор, да седим по пейките, децата да играят на катерушките... Извинете, а да дишаме, дали и от колко до колко ще ни бъде разрешено?
34
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво налага дискриминация на по големите деца или хора които нямат деца?! Дотука всички бонуси бяха за кучкарите които осират всички зелени площи.
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Развод ми дай развод ми дай вземи панелите трабанта но въздуха ми остави!Това беше СДС а днес отново сме затворени в панелките и ни плашат с милиция
32
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парковете са затворени, защото на общината здрави хора не й трябват. Има нужда от заразени и болни хора за да може да съществува Щаба. Как ще стане това? - Ще стане като държиш хората затворени в къщи и апартаменти и като на здрави индивиди им сложиш маска на лицето при над 20 гладуса с надеждата да се разболеят час по-скоро!