Пускат децата в парковете, но без да се събират на групи и да сядат на пейките

Най-много по двама възрастни, достъп и за спортуващите
Обновена: 26 апр 2020 12:47 | 26 апр 2020 11:24, Камелия Цветанова
408
Пускат децата в парковете, но без да се събират на групи и да сядат на пейките
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отварят парковете в София за родители с малки деца от понеделник.

Предложението на Столичната община е това да става между 9.30 часа и 18.30 часа.

Още по темата

"Ще се допускат най-много двама възрастни. Преди и след тези часове ще могат да влизат хората, разхождащи кучетата си, и тези, които спортуват“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Забранява се докосването на повърхности, както и събирането на групи. Забранява се пиенето на алкохол в парковете. Много хора са ангажирани с тази организацията“, допълни тя.

В Южния парк се провежда тренировка относно организацията за движение в паркове и градинки в София, така че родители на малки деца да могат да излизат на разходка за кратко.

На нея присъства и премиерът Бойко Борисов, който съобщи, че ин витро процедурите ще бъдат възобновени.
Идеята на столичния кмет е да има определени маршрути и определен часови диапазон, в който те да се разхождат.

Освен това, в парка децата и родителите им няма да могат да сядат на тревните площи и на пейките.

"Важно е, когато министърът на здравеопазването промени заповедта, да спазваме правилата. Разходките в парковете ще са възможни едва когато от Оперативния щаб разрешат и министър Ананиев издаде заповед", подчерта тя.

За разходки се отварят парковете Борисова градина, Южен, Северен и Западен парк, Лесопарка, Заимов, Студентски парк, парка пред НДК. Остават забраните за посещението на градинки и междублокови пространства. Съоръженията за игри и заведенията категорично остават затворени.

"Препоръчително е разходката на едно семейство да бъде не повече от 2 часа. Призовавам гражданите за търпение, ако се справим добре, ще пуснем и по-малките паркове. Няма да се проверява и точната възраст на децата, но максималната е видима възраст 12 години", обясни Фандъкова.

"В последните няколко дни имаме образувани досъдебни производства за неспазване карантинните мерки. Наблюдава се и тенденция за полицейски неподчинение. Имаме 3 такива образувани производства", заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев. Около 1800 акта са съставени от началото на извънредното положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
2
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До Анонимен 324Правилата са за всички.
300
29
 
11
 
! Отговори
мен преди 4 години
Не мога да повярвам как всички започнаха да мрънкат... Който няма куче, който не живее в София, който няма деца, ама защо не може на пейките... Пускат хората с деца в парковете заради правата на децата. Пълнолетните също имат права, ама се предполага, че като зрели индивиди могат да направят някакъв компромис. Правилата пък са измислени, за да се опитат да въведат някакъв ред. Да си егоист в наше време обаче, е славно!
299
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен320 първа вой че нямало разходки.после рев че имало ограничения.ей, няма угодия.3 седмица строга карантина дори да има по 1заболял на ден.това заслужава 70 процента от населението
298
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЩирлицТи да ни си,си изпуснал от страх.
297
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ,затворниците като ги изкарват на разходка дали им позволяват да сядат ?????????????????????
296
12
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Всеки трети се разхожда без маска.Ама вие си правете опити,зайчета много,безплатни при това.
295
3
 
36
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 4 години
Ами като прочетох за какво става въпрос, направо ми се отходи в парка! Ще тръгна аз,ще има през педесет метра пъдари,които ще ми подвикват къде да вървя,на колко крачки зад другият.....По-добре да не бяха ги отваряли.Станаха безумно смешни с тези си поредни безумици!
294
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекаляват с регулирането. Все пак не сме ***. Или вече сме станали такива?
293
11
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Просо ти верно ЕПТЯН си изперкал:):):):)Бойко такива като тебе ги ошашави за последните 10 години:):):):)Така като чета за спомените ти излиза,че си идвал до София преди 50/60 години:):)>:)175см,умен,плешив нереализиран вишист:):):)Такива като тебе бол:):):):)
292
2
 
32
 
! Отговори
ЩО ЗА ПРОСТОТИЯ преди 4 години
А ДЕЦАТА НА 13,14,15,16 ГОДИНИ НЯМАТ ЛИ НУЖДА ОТ РАЗХОДКА? ЕГАТИ ***
291
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много благодаримЕ!
290
2
 
3
 
! Отговори
Според мен-2 преди 4 години
И като допълнение-ако има някакви рестрикции, те да се отнасят до времето на пребиваването в парковете и градинките.Възрастните и пенсионери -сутрин ,а семействата с деца и младежи-след 12.30 или 1.Ограниченията по места не са приемливи,защото хората ще трябва да пътуват в градския транспорт-някой от тях,за да стигнат заветната градинка/парк.Ако пенсионер излезе следобяд , никой не му е виновен ,че се е заразил от някое хлапе. Аз съм за дисциплината, но хората САМИ трябва да свикват да са отгово
289
0
 
12
 
! Отговори
8 преди 4 години
На пейките в парковете не може да се сяда , но на пейките до парковете -може !? Е, те това е шопски трик !"У него не може , оно ванка - мое !Тва е то! Па я тако сум решил !"
288
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Тонкатам/у другото,мажоретке,помня неща от времето,когато бях на 3 (три) години!На четири вече четях и пишех.На шест вече обяснявах на по-голямата си сестра уроците по физика.И това НЕ Е "хвалба"!!!..Това е ФАКТ!-Като напиша,че съм 175 см висок,това НЕ Е "хвалба",това е ФАКТ!-Като напиша,че съм олисял отгоре,това НЕ Е "хвалба",това Е ФАКТ!...но вие-съществата с комплекси за малоценност,НЕ ГИ РАЗБИРАТЕ тия неща...но както и да е!..-Жива и здрава да си!
287
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Тонкатакогато "ПроСоТо" сай разхождал из парковете на София,ти си била още в .."торбичките" на баща си!.."ПроСоТо" помни още от времето,когато "Алея Яворов" беше наистина една АЛЕЯ,по която трудно биха се разминали и две каруци.А да стигнеш до "Църната маца" се минаваше през една доста гъста горичка.След "Четвърти километър" имаше САМО едно военно о..И за твое сведение:-ВСИЧКИТЕ "Младости" бяха СМЕТИЩЕТО на София!!..Но от селско чедо като теб може да се очаква всякаква простотия..
286
4
 
13
 
! Отговори
Чао Борисов! преди 4 години
Борисов, чао, айде чао!
285
4
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Просо ти знаеш ли къде се намира Южен Парк?:):):):)Ептян си изперкал:):):):)
284
4
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
нещо много набързо изчезна шизофренията "Деца до 12 години"!!!!!!!??Трагичните айдиоти май СЛУХТЯТ за реакцията на хората?..-И като видят,че поредната им дивотия е чутовна,набързо сменят ТЕКСТА..на "заповедите си"....Не сте наясно каква трагикомедия разиграват гербоактивистите,нали?
283
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи да уточним - забранява се сядането на пейки в паркове, но е разрешено сядането на седалките в метрото и рейсовете ? Забранено е да се движиш на 10 метра от други хора навън, на чист въздух, но е разрешено да си на 20 см. от *** в затвореното пространство на метрото или рейса ? Забранено е да ходиш по произволни пътеки на открито в парка, но е разрешено да си избираш сам пътеките между щандовете в хипермаркета ? Не - сериозно ли ! Може ли някой от герП да обясни по-подробно, че на нас - нормалните образовани хора ни се изплъзва логиката на тези мерки !
282
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Koто плаща ергенски данък няма право да ходи в парка!Който е дядо или баба няма право да ходи в паркаСамо майко с деца и то под строй и със строева стъпка могат да ходят в парка и то в определени часове!Колко пари се изръси общината за еднопосочни знаци и по колко извънредни пари а това обучение ще ни одерат от данъците?да се разбира-''Колко пари УСВПИХТЕ''?