Шумен строеж, наклонен светофар, боклуци - сигналите в HelpBook

Боклуците остават сериозен проблем и в кварталите на градовете, и извън населените места
6 май 2020 09:00,
15

Виж други галерии »
Ще ви запознаем с избрани сигнали от последните оплаквания, постъпили в платформата на Helpbook.info.

В един от тях потребител се възмущава от непрестанния шум, който произвеждат дейностите от строителен обект. Същият не спира в часовете за почивка като тормози живущите в района дори в празнични дни.

Друг наш потребител ни изпрати снимки на наклонена светофарна уредба, вероятно пострадала от ПТП, която се намира на кръстовището на "Г.М. Димитров" и ул. "Никола Габровски", до хотел Вега. Вярваме, че органите от Агенция „Пътна инфраструктура“ ще предприемат бързи мерки по възстановяването й.

Продължаваме със сигнали, касаещи чистотата в страната. В район Младост около сметосбиращите съдове положението е отчайващо. Около кофите за боклук до квартално училище са пръстнати всякакви отпадъци- счупени стъкла, дървени плоскости, чували с отпадъци и боклуци от всякакъв характер. Картинката е такава от доста време, а от там ежедневно преминават много хора и животни. Молбата е да се обърне внимание на отговорната фирма да осъществява по-качествено метене.

В същия район е забелязана срината метална ограда на строеж, която преседява вече доста време в тревните площи на околоблоковото пространство.

Недалеч, в същия квартал, е локализирана опасна шахта, която се нуждае от укрепване, за да се предотвратят нежелани инциденти, които застрашават преминаващите.

Изпратиха ни и снимки от незаконно сметище по пътя за Цалим и Бождово, община Сандански. На тях се вижда красива гора, която за съжаление е зарината с чували, бидони, дюшеци и боклуци с разнообразни габарити. Молбата е за извършване на почистване и санкциониране на виновниците.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писна ми от селяни в Столицата. Няма къде да си изведа кучето навсякъде е пълно а се сърдат като им събирам наемите нямали пари имали деца, не им били вдигали заплатите като нямаш пари какво ми заемаш боксониерата аз толкова много разходи имам по нея всичков Столицата е много скъпо ток вода поарновсичко аз плащам те били им много 800 лева на месец аз да не ги копая тия пари
13
1
 
4
 
! Отговори
man преди 3 години
Аз не зная за тих строеж. Процеса е такъв - шумен :)Хората, които се жалят, да си припомнят, че и те живеят в нещо, което също е било строеж и е тормозило съседите им ;-)
12
1
 
4
 
! Отговори
? преди 3 години
Като е шумен строеж ще го спрат ли? И на мен срещу прозореца по цял ден ми режат арматурно желязо, ама спасение няма. Селяните искат в София, та ще търпим.
11
1
 
3
 
! Отговори
хх преди 3 години
Днес е най-българският празник, напишете нещо за Армията за славните ни победи.Стига с тия вируси и ***, бе.
10
0
 
1
 
! Отговори
До 7 и 6 преди 3 години
Не и ако си местен наркобарон.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите не могат да се справят с поддържането на държавност.
8
1
 
18
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Въпросът със строежите е принципен. Не само трябва да им бъде забранено да работят в почивни дни.Принципно трябва да се спре да се раздават строителни разрешение на *** и пульо и да се преустанови това безразборно строителство.
7
2
 
12
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Тук хич не си прав. Полицията идва и прави предупреждение. Не спре ли шумът при повторен сигнал следва писането на акт. Ако е някакъв рецидив- идва на проверка инспекторатът. Повярвай ми, има много глобени. За жалост се оказва, че им е по-лесно да платят сумарно 100-200 000лв. глоби, отколкото да закъснеят с изпълнението 1-2 месеца. Масово хората седят и гледат и не оплакват помежду си и никой не смее да действа- тук човекът под теб е много прав. Това е да си роб- после защо бачкате за 2000лв..
6
6
 
12
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Защо говориш глупости, бе човек? Как да няма глобени?! На втория път пишат акт. Какво да си говорим празни приказки, като ЛИЧНО ходих на делото, на което си обжалваха 1 от написани сигурно 20 акта. Личи си колко си деен- празен лаяч.
5
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво като звъниш на 112?! Идват, предупреждават и си заминават. След месец пак. И така от 2012 г. Няма глобени.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново смях. В Helpbооk писал, че се шумяло. За шум в часовете за почивка се сигнализира моментално на 112, за да се установи нарушението. А не на арменския поп. В нашия квартал съм сигнализирал на няколко пъти за шум- моментално реагират и глобяват при рецидив. А разни мaлoумници страхливи, като тоя, се оплакват из Facebook групи и по платформи. Ама така харесва ***- да се оплаче на един прЕател, вместо да действа по същество. Страхлив роб- това е.
3
1
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
строителната мафия няма умора забранете им да работят по празниците а в останалитедни да пазят тишина между 14 и 16 часа положението е нетърпимо
2
5
 
10
 
! Отговори
интересно преди 3 години
А има ли нещо нормално в тази държава !!
1
0
 
15
 
! Отговори
атия преди 3 години
Преди години пътувахме из страната с чужденци. Дивяха се хората на чудната красота на пейзажа и не можеха да си обяснят защо край магистралата и във всяка долчинка и дере има мръсотия. А дано българинът осъзнае, че ТАКА НЕ БИВА, а и мизериите навсякъде са източник на болести.