Откриха убита сърна край "Златните мостове" на Витоша

Туристи са подали сигнал за мъртвото животно
13 май 2020 07:18, Ния Христова
12
Откриха убита сърна край "Златните мостове" на Витоша
Снимка: Pixabay
Служители на природен парк "Витоша" откриха убита сърна на пътя в района на "Златните мостове". Сигналът е подаден от туристи. Това съобщиха във "Фейсбук" от управата на резервата, цитирани от "Монитор". Свидетели твърдят, че животното е било блъснато от автомобил или друго превозно средство. 
 
Смъртоносният инцидент е констатиран след подаден сигнал от гражданин за труп на сърна в района на Златните мостове. 
 
От дирекцията на природния парк взеха мерки за констатиране на инцидента, както и за извозването на сърната, при спазване на всички мерки за биосигурност. 
 
Експертите смятат, че отсъствието на хора в планината по време на извънредното положение е направило животните по-непредпазливи и призовават шофьорите да карат бавно и внимателно. 
 
Дирекцията на парка апелира за отговорно поведение при разходки в планината, за да избегнем бъдещи подобни инциденти. Гражданите констатирали нарушение, могат да сигнализират на телефон 112, призоват от природен парк "Витоша".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Песента на витошаря :Само от спортист в планината ти ще се спасиш, защото долу е полиция горе е милиция и навсякъде е авиация без комуникация.Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията ,военните ,полицията, медиците ,институции и граждани. Трето поколение репресиран. Град София (2014).
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Само един *** въпрос относно случаите на каране с *** до ламарината. То манталитет и можене ли е, и като такова как да го броим - за умишлено или не?Щото, колкото и да не ни се щеше, е свързано с някои физични дадености и закони, и тяхното съзнателно пренебрегване...
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи "служители ОТКРИЛИ", но след сигнал на граждани. Та ОТКРИЛИли са или потвърдили?И още - как се вземат мерки за констатиране на инцидент? Някой може ли да го обясни? Взема се лист и молив и се чака да се случи нещо, да?Въобще - въпиюща неграмотност!
7
3
 
0
 
! Отговори
BornFromAnger преди 3 години
До АнонименИзвади късмет казваш!
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2Много са свикали, като се осолят и ги хапнел с барбекю сос.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХНП ... за ко не си га е взел да си га сготви.
4
6
 
5
 
! Отговори
Зуу преди 3 години
Нека убиеца го застигне същата участ!
3
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНикой не е посегнал на животното умишлено. И не са станали сърните по непредпазливи заради намаления поток поради извънредното положение. Преди 4 години в същия район от дълбокия сняг отстрани на пътя скочиха две сърни. Аз не съм джигит. Но ако бях по-напред щях да ги помета. Нямах никакъв шанс да спра. Та аман от "специалисти". Преди 2 месеца диво прасе изневиделица ми пресече пътя в района на Побит камък. Пак извадих късмет.
2
3
 
4
 
! Отговори
Команданте Че Гова преди 3 години
До Мисирка Герберастщамът е от БСПедераст
1
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може да се посегне на животно? Нищо не те заплашва, живее си животеца и някой, който дори не е гладувал го убива за удоволствие. Това е престъпление.