Срещу гаранция от 500 лв – пуснаха на свобода мъжа, заплашвал Фандъкова

Той е млад и безработен. Съжалил за постъпката си
17 май 2020 22:25, Нели Христова
114
Срещу гаранция от 500 лв – пуснаха на свобода мъжа, заплашвал Фандъкова
Снимка: БГНЕС

Заради ограничителните мерки за бизнеса, мъж заплаши кметът на София Йорданка Фандъкова с убийство. Той бе арестуван на 28 април, а по-късно е освободен срещу гаранция от 500 лева, съобщават от 24 часа. Случаят стана публично известен едва в събота вечер.

В края на април мъжът започнал да пише лични съобщения през страницата на столичния кмет във Facebook със смъртните заплахи.

Заканите с убийство от съобщенията на арестувания били придружавани с други нецензурни изрази и обиди. Тогава от екипа на Фандъкова сигнализирали в полицията.

Разследващите бързо стигнали до агресивния младеж и го задържали. На разпитите той казал, че съжалява и повече няма да прави така. Повдигнато му е обвинение и е освободен от килията с парична гаранция от 500 лв.

Това не е единствената заплаха със смърт от разстояние срещу известна личност в последните месеци.

Наскоро ген. Венцислав Мутафчийски също сигнализира МВР за закани към него във връзка с противоепидемичните мерки, които бяха въведени. Той получаваше есемеси и мейли, в които го заплашваха с убийство.

Горе-долу по същото време били отправени и заканите към Фандъкова.

Според неофициална информация повод за тях били ограничителните мерки по време на извънредното положение у нас и по-точно затварянето на част от бизнеса и търговските обекти. Заплахите са отправени във Facebook страницата на столичния кмет около 25 април. До този момент мъжът не е писал коментари във Facebook страницата на Фандъкова. Според неофициални данни причината за заплахите към Фандъкова е, че мъжът е бил съкратен от работа, след като обектът, в който е работил, е бил затворен заради въведените ограничителни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
3
 
! Отговори
от Монитор преди 3 години
Огнян Стефанов и обвиняемият за пране на пари адвокат Лазар Карадалиев са получили над 1,2 млн. лева, за да измъкнат от наказателно преследване банкера беглец Цветан Василев дни преди фалита на КТБ през 2014 г., разкри в спецсъда основният свидетел по делото за аферата с източването на милиарди от банката Бисер Лазов. Сайтът Фрогнюз, се явява официален пресцентър на мафиота, който ръководи блатото дистанционно от Белград, а парите за слугинажа на "Фрогнюз"-агента очевидно продължават да текат
55
2
 
2
 
! Отговори
от Монитор преди 3 години
И двете клевети са опровергавани десетки пъти от публичните регистри и синдиците на КТБ , А в цялата страна е известно, че не друг, а именно Цветан Василев източи КТБ през офшорки. Над 14 на брой.Изпълнителят на поръчката е известен с това, че от години не работи нищо, но води луксозен живот, обслужвайки своя спонсор. Не е тайна с какви цифри борави явочникът от ДС. Огнян Стефанов и обвиняемият за пране на пари адвокат Лазар Карадалиев са получили над 1,2 млн. лева, за да измъкнат от наказателно преследване банкера беглец Цветан Василев дни преди фалита на КТБ през 2014 г.
54
3
 
2
 
! Отговори
от "Монитор&quo преди 3 години
Къде са отишли парите от КТБ,ето какво пише -"Огнян Стефанов агент Академик от ДС, не успя да изпълни поръчката за омаскаряване на депутата и издател на Телеграф медиа Делян Пеевски, българският Пабло Ескобар банкерът мафиот Цветан Василев е дал поръчка за нов миризлив удар.В него, явно заради банкрутирала фантазия, изтупват праха от старите лъжи, диктувани с година от банкера-беглец, че Пеевски имал имагинерни "сенчести офшорки и големи кредити". И двете клевети са опровергавани десетки
53
0
 
3
 
! Отговори
Око преди 3 години
Ех, тез винаги прави бе! Хем крадат, хем слугуват,хем ако ги уволнят за нещо все по-нагоре ги назначават... То за *** е ясно, че са престъпници!
52
1
 
6
 
! Отговори
сс преди 3 години
кучета дето лаят не хапят, тези дето хапят идват спускат се и те захапват без да израмжът даже...
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не може да е сериозно. Кой ще си губи времето да заплашва Фандъкова?
50
7
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Е, щом е обещал че вече няма да прави така, добре са го пуснали. Поне два яки шамара да му бяха отпрали. ***.ак.
49
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ееее, че каква е тая гаранция бе?500 лева за заплаха за убийство?Че то по-малко от глобата ако избягаш от карантина?!Не ми се вижда читава тая работа...Съмнява ме.
48
2
 
1
 
! Отговори
добавка преди 3 години
ОД (Обединени Де били)
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме ГЕРБ и ОП да управляват,не искаме други!.......................................Кои сте вие, дето искате герп и оп да ви управляват - ОД (Обедидени ***) ли!?!?
46
4
 
10
 
! Отговори
балама преди 3 години
Фандъкова му платила, да я "заплаши". Че да стане герой в очите на *** илите.
45
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме ГЕРБ и ОП да управляват,не искаме други!
44
11
 
14
 
! Отговори
Чарли Танев преди 3 години
Всеки е гангстер пред компютъра, докато ГДБОП не влязат с вратата
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възлагане на различни обществени поръчки, включително и разработване на софтуер, за такива неща отговаря в МОН тази Ганка и то не от скоро, а вече от години.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До fЗа какво отговаря в МОН тази Ганка Илиева?Да не би тя да е отменила абитуриентските балове?
41
5
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Съвсем изфирясах е тая жега,мастиката е хубаво нещо:):):)
40
9
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
И какво е виновна Фандъкова, че са изхвърлили този глупав мъж?! Щом реагира по този начин, значи е заслужил уволнението си.
39
3
 
23
 
! Отговори
Зарежи преди 3 години
Оставете тая женица бе, горката учителка насадена там, заради харизмата си, други и пишат нотите. А тя седи милата за някой лев + комисион, че да си учител в България не си е работа...умираш си от глад. Седи си милата кротко и изпълнява Джиросани заповеди.
38
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селски драми край чалготеката. Въпросното Данче за какво би тъпана, за реклама ли?
37
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижда се от коментарите, че качеството на наркотиците в България рязко се е влошило ...