Трескава подготовка в моловете ден преди да отворят врати

Усилено се дезинфекцират входните врати
17 май 2020 17:00, Нели Христова
27
Трескава подготовка в моловете ден преди да отворят врати
Снимка: БГНЕС

Усилена подготовка тече в моловете в София, съобщават от БГНЕС. След два месеца тънещи в тишина, търговските центрове ще могат да отворят врати в понеделник, съобразявайки се с мерките за превенция на заразата от COVID-19.

Пространството пред търговските площи е почистено, вижда се и усилено дезинфекциране на входните врати. Част от персонала е с маски както изисква наредбата на здравния министър.

От обявяването на извънредното положение през март до момента в моловете без прекъсване работеха единствено хранителни магазини, аптеки, клонове на банки и застрахователни офиси.

Остава забраната на територията на търговските комплекси да работят увеселителните и игрални зали и баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито. Изключение са заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход.

Режимът за отварянето на моловете беше обсъден по време на среща между премиера, здравния министър, оперативния щаб и представители на Българската ритейл асоциация.

Според новите изисквания клиентите на моловете ще трябва да влизат и излизат от различни места. Ще се регулира броят на посетителите, за да не се получава струпване. Всеки магазин ще следи за дистанция между клиентите. Препоръчва се да не се опипва стоката.

Със същата заповед на здравния министър Кирил Ананиев от утре се разрешава и използването на фитнес залите.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
7
 
! Отговори
ssss преди 4 години
И да ги отворят и да не все ми е тая. Зимата карам ски, лятото колело и плаж. В мол не стъпвам, няма и да стъпя сега. От цялата работа търговците ще пият студена вода, защото хем няма да има причина да не си плащат наемите, хем никой няма да им стъпне да пазарува там..
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чалготеките кога? Новите първокурснички от провинцията вече се оглеждат за квартира в столицата и шляпат жабето.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се скъсат от продажби утре, сигурен съм.
20
1
 
8
 
! Отговори
ЛС преди 4 години
Явно са решили че ние сме най-големите европейци и дай да отворим всичко. Ще бъде жалко,заради всичко изтърпяно до сега. Аз наричам това безхарактерност и угаждане на определен кръг от хора за които парите са по важни от живота на хората!!!!!!
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ще отварят МОЛ-овете, от правителството да дадат и по 500 лева на всяка жена! То така на чужд гръб лесно се отварят МОЛ-ове.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
фитнес..-.прахтят .вдишват издишват учестено прах.тропане.пот.миризми.. да не съм луд?
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не влизам там дори пари да ми дават
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още преди да ги отворят и вече има нарушения на наредбата, която журналистите са констатирали, че само част от персонала е с маски.Какво ще се случва, като ги отворят? Кой ще следи дали целият персонал е с маски и какво ще се прави ако не са? Ще ги затоворят пак ли?Наредби бол имаме, но нито някой следи, нито ги спазват.
15
0
 
11
 
! Отговори
Татул преди 4 години
Днес ми се наложи да изляза да си купя обувки. Изобщо не искам да описвам какво бе пред магазините. Вътре пускаха малко хора. Но отвън се чакаше за да влезеш. А опашките пред някои магзини по скоро бяха стълпотворение. Имаше хора без маски на тези места. Нямаше дистанция. За сваляне на мерките съм и отварянето на магазините, но сме такива бай-***, че ме е страх от последствията. Никаква здравна култура и пазене няма у хората. А пред спорт депото беше панаир. Ако има вирус наистина....
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сравнявайте мол и детска градина, моля.В мола ходят хора, които носят отговорност за себе си и имат избор дали да идат, или не.В детската градина по очевидни причини не е така и решението да се отворят никак не е лесно.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ходя в мола веднъж годишно, за да облечем мъжа ми лесно и бързо.Но ще видите, че сега ще започнат големи разпродажби и само след 3 дни моловете пак ще са пълни.Бас?
12
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Тиквата РАЗПОРЕДИЛ от утре да отворат .."молите"..!..РАЗПОРЕДИЛ!..Но в един друг матрял същата тиква обяви,ЧЕ СА НАДЯВА детските градини да отворят "до 24-ти Май"...Значи:-За "молците" се РАЗПОРЕЖДА,а за детските градини.."Еми надявам са"..Защо?..-Е,знаете:-СОБСТВЕНИЦИТЕ на тия панаири са стъпили здраво на врата на Тиквата..А децата,...е,за сега те да си траят,зер "НЕМАМЕ РАЗПОРЕЖДАНЕ от ЕС ЗА ТЕХ"
11
1
 
6
 
! Отговори
Готино преди 4 години
Ще има Корона на промоция-от един се заразяват няколко..
10
0
 
15
 
! Отговори
Спокойно преди 4 години
Никой не ви кара да се разхождате в мола. Има паркове колкото щеш.
9
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
м. му!..Колко пъти попитах що е това "МОЛ" ,но така и не получих отговор...Е,проверих в Уикито,и ако е верно какво пише там,ето какво видях:-"Мол (означение mol, от латински: moles количество, маса, изброимо множество) е единица за измерване на количество вещество в Международната система от единици (SI), една от седемте основни единици на SI."..Та:-ЗА КАКВИ "молове" СТАВА ВЪПРОС?!Но на вас ви аресва да са блъскате като щури по щандовете на "моловете",нали?..Щото сте "специални"?
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял ден ще дишат един и същ въздух стотици хора.. Какво значие има дали ще бършат дръжките или не? Щели да ограничават и бройката на хорат?! Интересно как? Ще има билетчета с номерца ли? Всичко е толкова нелепо. Или има вирус и ще стоят затворени или няма и тогава да отварят всичко и който оживее...Ресторантите по-опасни ли са от моловете или хотелите, че тях не ги отварят? Очевидно не, но последните 2 имат повече пари и по-силно лоби, съответно
7
1
 
18
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Да ходи който иска. Аз също преди избягвах моловете, пък сега няма шанс кракът ми да стъпи там. Имам познат който изкара вируса и то много тежко, така че съм пас.
6
6
 
9
 
! Отговори
Танер преди 4 години
Отворете и казината човек неможе да отиде да се забавлява да изпуши една цигара с питие...
5
2
 
12
 
! Отговори
Местя го преди 4 години
И преди короните посещавах молове 2-3 пъти годишно.
4
11
 
9
 
! Отговори
до 2 и 3 преди 4 години
Еми стойте си вкъщи и изгнийте от страх.