Протест за Джордж Флойд ще има и в София, ще брани ромите

Той ще се проведе в събота в 16 часа
5 юни 2020 08:55, Нели Христова
253
Протест за Джордж Флойд ще има и в София, ще брани ромите
Снимка: БГНЕС

Убийството на Джордж Флойд бе катализатора на протести не само в САЩ, но и в много други страни по света.  Хора се събраха из цяла Европа и Австралия за да се противопоставят на расизма.

Протест в памет на Джордж Флойд ще бъде организиран и в София. Шествието ще се проведе в събота от 16 часа на бул. "Витоша". Това обявиха американски преподаватели в български училища по bTV.

"Събитието ще е мирно и ще е и срещу неравенството спрямо ромите в България", каза Чарлз Филипс, учител в Англо-американското училище. Според учителите расизмът е част от пандемията от коронавируса.

"Всеки цветнокож е изпитвал унижения. Нас ни учат как да се пазим от векове", допълни Чарлз Филипс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
24
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
н'апиканата Америка собствените си проблеми не може да реши, но иначе тръгнала да коментира чуждите хахахахахахаха
38
0
 
15
 
! Отговори
Реванш преди 3 години
Студената война още не е завъшила - кой ли ще се смее последн?/отг. Вова/
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И от какво да ги бранят??Пак някой е ходил наНа слънце без шапка!
36
1
 
28
 
! Отговори
Бате Гойко преди 3 години
"Протест за Джордж Флойд ще има и в София, ще брани ромите"ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА..... ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА....
35
0
 
17
 
! Отговори
Сбъркан свят преди 3 години
Абе хамериканците да не си спретнат една комунистическа революцийка? Вече се борят за социални правдини - демег социалисти??Съединени Американски Социалистически Щати - САСЩ, не звучи зле.:):)
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На това му се вика промиване на .мозъци. дано излязат скинари и тема подобни и да ги спукат от бой
33
1
 
20
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Не усещате ли че краварите ни готвят "Балканска пролет" по подобие на арабистанските които посяха само хаос,войни и разруха!
32
1
 
21
 
! Отговори
Айде да не почваме! преди 3 години
коментирам текста.Последно време И всеки белокож изпитва унижение - време е всеки да заеме мястото си и да се прекратия тая дивотия!
31
0
 
30
 
! Отговори
Какво неравенство? преди 3 години
Я да видим пак ли ще изчезна в небитието със следващия въпрос - в кои страни по-точно и как по-точно са се "интегрирали" в обществото представителите на тази етническа група и "култура" (тук кавичките са задължителни не само според мен)? От какво и от кого трябва да бъдат защитавани? Кой им оспорва конституционните права и ги лишава от тях?Бих посъветвал гражданите на САЩ да се занимават с проблемите на своята страна. Досега от тяхната намеса в проблемите с ромите не е имало никаква полза.
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ко? не! а кой ще брани нас от тях?
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протест срещу расизма на БКП-БСП-ДС мутрите!
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата са напълно несъвместими. *** в САЩ са били работен *** и са издрапали за равни права едва през миналия век. Ромите в България винаги са били предимно номади и свободни хора. Ако гледаме телевизора и копираме докрай това, което е отвъд океана, по-скоро бихме загубили и бихме хванали пистолетите като тях да се трепем. Това ли искат с подобни "протест акции"? Не на нас тия!
27
0
 
33
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
За разлика от американците ние не сме купували и продавали "роми".Въпреки че идеята не е крайно лоша..... ако ги поизкъпем може и да се намери купувач.
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете този менте протест, в БГ ромите си имат права стига вече с о р о с к и глупости.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа, можем да протестираме, и трябва да протестираме, но първо трябва да потърсим отговорност на тиквениците които ни управляват.
24
1
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯ ПРЕЗИДЕНТ ТРЪМП! ПОБЕДА, ПОБЕДА, ПОБЕДА!
23
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от евроатлантически изкривени ценности! Кой българин преби или изнасили р0м/р0мка???? Кой белокож ограби къщата на цветнокож у нас? Да излязат да ни ги покажат, какъв расизъм, какви 5 лева? Ние ги търпим толкова мирно, съгласни сме да точат помощите, да не си плащат здравните осигуровки, но да ги лекуват, съгласни сме с това, че за тях няма присъди и глоби. Какъв расизъм има от хората, които имат в центъра на столицата си Джамия?! Писна ми да сочат бедния български народ като расистки!
22
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ромите не са граждани на никоя държава и не могат да бъдат.Те са номадски народ български ромеи има във Франция Италия Германия и тн живеят на каравани крадат и като дойде полицията се изнасят просто мародери това гражданин на държава може ли да бъде.
21
3
 
19
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Най-накрая си признаха, че техните и нашите цветни са едни и същи. Аз предлагам след този протест да започнем да прилагаме същите демократични мерки спрямо нашите по пример от задокеанската развита демокрация.
20
1
 
22
 
! Отговори
Абсурд преди 3 години
Интересно как Соросовидите са заявили пред Фандъка мотивите си за "протеста"?Официално за "неравенството на ромите" ли е?По конституция всички са с равни права и задължения!Ако е така и Фандъка разреши...значи признава че има неравенство и дискриминация и така признава некадърността на герберазма и расизма им е официална политика!Ако не разреши "протеста" значи спазва основния закон на България и ако се съберат значи е незаконно и трябва да прати полицията да въведе ред и законност!