Родители пак на протест заради местата в детските градини

Протестът е предвиден за 14 юни в София
8 юни 2020 12:58, Ния Христова
25
Родители пак на протест заради местата в детските градини
Снимка: БГНЕС
"Не е в компетенциите на Столичната община да определя броя на децата в група и Наредбата за прием няма да промени това нещо". Това заяви Саня Конакчиева, зам.-председател на Сдружение "Настоящи и бъдещи майки", пред БНР. 
 
Конакчиева е и член на работната група къв Столична община, която се занимава с детските градини в София, във връзка с подготвени от ГЕРБ и ВМРО в Столичния общински съвет промени в правилата за прием в детските заведения. Според Конакчиева е важно да няма много деца в една група, но е важно да има места.  
Още по темата
 
"Промяна на всякакви критерии, включително и тези, които сега са на обществено обсъждане, няма да увеличи броят на местата в група, просто се конфронтират определени групи родители и се стеснява много повече кръгът на децата, които имат достъп до тази услуга. Това се получава като резултат, а места няма".
 
Конакчиева коментира, че родители на деца, чиито деца не са приети в детските гради, планират да излязат отново на протест на 14 юни в София.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
22
 
! Отговори
Boko bo преди 3 години
Преди 7-8 год подкупа беше около 2000лв за София. И аз и жена ми сме от София. Щерката влезе с късмет, НО жена ми беше получила нервна криза от тая история. То с-*** не работи, забива, още документи. Мъка е! Едно време не беше така. С паспорта и край! Помня щото бях с баща ми като ме записа. Всичко в Бг се прави за да е гадно за хората и да има възможност за рекет. Мафията си има Държава.
2
8
 
11
 
! Отговори
Ванчето преди 3 години
Хайде хайде, градини да има за децата дет са дошли с родителите от провинцията. Моя синковеца наеми плащат, не остават 1000 лева за часна а градина. Внучето го зеха сас 300 зора в Лозенец, щот тарикатите софиянци вадят медицински на техните деца а и заемат бройките. Башка дет имат по няколко имота в столицата и сабират наеми. Могат спокойно да ги стрижат сас такси за часна градина
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там откъдето са дошли в София, детските градини пустеят!