Фандъкова: Дано учителките не са се шегували със снимките от Сърница

Кметът на София заяви, че ако е така е недопустимо
11 юни 2020 09:28, Нели Христова
27
Фандъкова: Дано учителките не са се шегували със снимките от Сърница
Снимка: БГНЕС

"Бяха направени тестове на целия персонал, всички са отрицателни. От днес се възстановява в пълен обем работата на детската градина. На третия час след съобщаването на информацията бяхме организирали всичко, беше направена дезинфекция, информирахме родителите. Не можахме да разберем дали учителките са били в Сърница, създадоха големи притеснения у родителите", обясни кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ за трите столични учителки с положителни проби за COVID-19, които на бързия тест дадоха отрицателни на PCR изследването.

"PCR-тестовете бяха предоставени от РЗИ София-град. Ние сме длъжни да намалим до минимум риска. Д-р Пенчев от РЗИ София пое ангажимента да се тества персонала в детските градини, това ще стане от понеделник", каза Фандъкова.

На въпрос дали не е избързано оповестяването на новината, че учителките са с COVID-19 Фандъкова заяви, че в тази ситуация информация не бива да се скрива. "Смятах, че бяхме длъжни да съобщим информацията", добави тя.

"Не е проблем, че учителките са пътували, пътуването е свободно. Ако са се пошегували, това е недопустимо, това са много сериозни неща. Аз предавам информация, не съм се срещала с учителките. Ако са се пошегували във фейсбук, това е необмислено. Надявам се, че ще осъзнаят това", каза още кметът на София.

"Нараства броя на посещенията в детските градини. Отговорността на персонала е огромна. По-голямата част от персонала в детските градини са отговорни хора. Нека се доверяваме, но трябва да има и контрол", добави тя.

"Очаквам до края на годината да започне изграждане на детска градина в "Люлин". Работим по всички линии, средства не пестим. Голяма е ролята на районните кметове", каза още Фандъкова.

"24 млн. са загубите на "Градска мобилност". Очакваме постепенно да нараства броят на пътуващите. Загубите ще продължат да са сериозни - между 2 и 3 млн. на месец. Възстанови се пътуването на 60%. Не предвиждаме вдигането на цени, но предвиждаме разширение на зоните. Предстои още една актуализация на бюджета. Строителството не спря през цялото време. Разширяваме "Тодор Каблешков". Върви с бързи темпове разширението на Южната дъга", каза кметът на София.

"Работим активно да намерим решение за възстановяването на лифтовете не Витоша. Собствениците на лифтовете нямат желание да възстановят. След издадените заповеди от главния архитект за възстановяване на лифтовете, те обжалваха. Планът за възстановяване на Княжевски лифт, не искат да го изпълнят. Ще поискам от СОС да направим собствена експертиза.Работим с главния архитект да разплетем този възел. Няма по-екологичен начин за придвижване в планината. Категорично не трябва да се строи на Витоша. Закупихме по-нови автобуси", каза Фандъкова.

"Най-пострадалият бизнес е хотелиерството и ресторантьорството, много трудно ще бъде възстановяването. Една от мерките беше освобождаването от наеми и такси за тротоарно право", добави кметът.

"Откакто Столичната община придоби "Топлофикация" тя навлезе с 500 млн. задължения. Ръководстовото трябва в рамките на месец да преизчислят сметките и столичани да си получат тези средства", каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
Велес преди 3 години
И кой всява паника? Баш кмета! А за всяване на паника какви са наказанията? Герберската софийска кметица що не поема отговорност? *** то всички ГЕРБ-ерасти са си такива?
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова дали озъзнава че има опасност за малките деца и ако стане нещо родителите ще я пребият с камъни. Добре ли е помислено да се пуснат такива безотговорни и със съмнителна репутация "лелки" сред децата? Защо?
15
3
 
11
 
! Отговори
До Гост - 14 преди 3 години
Всеки може и да пътува, и да се шегува, но да си правиш такива "шеги" в момента е плоско, недостойно и много долнопробно. Как тия учителки ще гледат в очите родителите на децата, които са в техните групи, какво ще им казват? - Хе-хе, искахме малко да ви разведрим с весели шегички! Ама вие да не сте се притеснили?...
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази пак нищо не знае, ами че попитай бе госпажа, попитай или не ти са на нивото учителките? Просто е!
13
6
 
4
 
! Отговори
Софийска баница преди 3 години
До MR BuchСиня и зелена зона не само, че трябва да се разширят, но трябва и да поскъпнат минимум ТРИ пъти. Защото със сегашните цени, все едно няма никаква зона. Заетостта на синя зона при цена 2 лв. на час е над 100%. Това идва да покаже, че системата не работи и се налага корекция.
12
2
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До anonimen 15Няма проблем да заведеш дело за каквото си поискаш. Но трябва да знаеш, че и срещу теб всеки може да заведе дело за каквото си поиска. Особено, ако с неуместните си и плоски шегички си причинил/а емоционални и/или материални щети на доста хора.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ромската принцеса Фандъкова !
10
3
 
5
 
! Отговори
MR Buch преди 3 години
От казаното разбирамЧе синя и зелена зона не са за да е по чист въздуха в София и да не се влиза в центъра на София с коли. Било за да се търси печалба и сега ревем че 2 месеца беше спокойно и без коли в София и прходите/касичката за крадене / била празна. Вие добре ли сте г-жо кмет, да обмисляте разшираване на зонота? До къде ще я направите до село ЛОзен и до хижа Алеко ли? А за топлофикация дори няма да кажа и ред, в почит на хората които вместо за децата си ви наливат хилди при спряно парно
9
7
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
ако съм на мястото на учителки - завеждам дело за клевета.ето как короната може да се ползва,и се ползва,за политически цели.как така ще тръбиш че някой е болен от нещо,без да е?това е наказуемо престъпление!!!
8
5
 
20
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Всеки може да пътува свободно където иска. Учителките не са нарушили никаква забрана. Ако искат могат да отидат на почивка и в Доспат, някой да е забранил придвижването....
7
5
 
14
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Трябва да се разследва дали са се шегували или не. Защото такива шегички стресират много хора, а и струват доста скъпо. Както каза Борисов, сега да им изпратят сметката, да я платят.
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Бойко може да се шегува, по-голям майтапчия от него в България не се е раждал.
5
5
 
9
 
! Отговори
sas преди 3 години
Може ли да се шегуме. Не може!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можахме да разберем дали учителките са били в Сърница.Ай сиктир бе братче!Това е толкова невъзможно за разбиране?!
3
8
 
16
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Вече стана "недопустимо" да се шегуваш във Фейсбук.Госпожо Фандъкова, вие чувате ли се какви глупости плещите!
2
2
 
12
 
! Отговори
СамоковскиГении преди 3 години
Освобождаване от такси за тротоарно право.То и сега по Витошка трябва да ходиш на зиг-заг между терасите на заведенията, а без така ще си стане направо открит ресторант. Мечтата на Шопите всички да ги виждат как си пият кафето на Витошка.
1
16
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
БРАВО ФАНДЪКОВА! Ти си достоен човек, жалко че покрай теб се уредиха толкова много подмазвачи.