Нова организация на движение между "Горубляне" и "Младост"

Разрушават надлез и изграждат ново съоръжение
25

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на АПИ Георги Терзийски и заместник-кметът на София Кристиан Кръстев провериха напредъка при изграждането на Софийския околовръстен път.

Нова временна организация на движение се въвежда от 14 юни (неделя) и е във връзка с разширението на Южната дъга на Софийския околовръстен път в участъка между пътен възел "Горубляне" и пътен възел "Младост". Предвижда се разрушаване на надлеза при 40-ти км и изграждането на ново съоръжение.

Проектът за 6-километров участък от Софийския околовръстен път ще бъде приключен до края на 2021 година и ще струва 142,7 милиона лв. 

Транзитният трафик ще бъде пренасочван към Северната скоростна тангента от магистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“, локалният ще използва булевардите „Александър Малинов“ и Цариградско шосе, както и Самоковско шосе и ул. „Инж. Георги Белов“. Предвиждаме участъкът да бъде отворен на 10 септември, като причината за неговото затваряне е надлезът, който е изчерпал своята експлоатационна годност. Повече от 40 години от неговото построяване той не е ремонтиран основно и е опасен“, посочи Терзийски, цитиран от "Фокус".

Пътят ще е с 6 ленти на директното трасе, плюс разделителна ивица, две локални платна с две ленти и тротоари от двете страни и ще позволява скоростта да бъде 80 километра в час.

Заместник-кметът на Столична община Кристиан Кръстев обясни, че трафикът, който идва през "Самоковско шосе" ще бъде извеждан през няколко пътни артерии, но на "Самоковско шосе" и ул. "Инж. Георги Белов" ще бъде изграден светофар, който ще остане постоянно съоръжение.

"Освен това, с Центъра за управление на трафика ще се опитаме да подпомагаме допълнително организацията на движението, за да обезопасяваме и да дърпаме трафика, за да можем да подпомагаме хората. Те трябва да се заредят с търпение и да тръгнат малко по-рано. В името на това да имаме "Околовръстно шосе" и безопасност на движението, трябва да го затворим“, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1 км по Малинов за един час, това ги чака, а там има да изминат повече от 6 км.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пренасочване към Малинов!!!! Тези съвсем не са у ред. Аз избягат от Младост точно зарафа 2-3 часовото ежедневно задръстване всяка сутрин по Малинов, докато се стигне до Цариградско шосе, а това са примерно 3-4 км задръстване. То се появи с нацвъкването на много светофари по Малинов след 1997 година
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само този трафик липсваше по Белов, както и светофар при пресичането му със Самоковското шосе. Да не говорм, че там където Белов влиза в Младост 3 и сега си има проблеми - лоша видимост и труден завой, особено левия завой.
17
0
 
1
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Малка БГ, широки шосета, тесни мозъци....Абсолютно сгрешен план!
16
3
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
На Белов със Самоковско е ясно, че трябва задължително да има светофар! Но и на другия край на Белов към Младост 3 е голяма мъка в пикови часове, особено левия завой, а явно сега там ще се удвои трафика. Там минават и автобуси (305 и още един), постоянно има конфликтни ситуации на кръстовището!
15
0
 
11
 
! Отговори
ВАЗ 2101 преди 3 години
Само ТИР-ове липсват по "Малинов"! Заформя се един дебел четвъртит, дето в Младост има да го поемаме между гърба и краката... Честито!
14
0
 
12
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Младост и в момента е задръстена на Малинов и не ми се мисли какво ще се случи.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6 км,за 145млн.1 км-25 млн.Добре ли е?
12
2
 
7
 
! Отговори
Брадвата преди 3 години
До 681Там ситуацията е друга. Общината притежава тоя терен за пътя, обаче не прави нищо.. Явно някой иска да смуче парички, а още подготвят схемата.
11
4
 
6
 
! Отговори
681 преди 3 години
Ако такива като фандъковицата бяха изпълнили задължението си да продължат пътя върху метрото от станция "Младост-3" до "Цариградски шосе" (под 1 км път) сега нямаше да се чудят накъде да насочват потока от коли. И да не усукват за неотчуждени терени, та нали за да прокарат метрото вече всичко е платено...
10
11
 
12
 
! Отговори
Sofia преди 3 години
хаха цялото околовръстно ще минава през Младост нека им е.В Младост и Люлин няма Софиянци само сиеляни от прованса и пикаят навсякъде
9
6
 
10
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
6 километра за 145 милиона. Браво бе. Швейцария на Балканите
8
4
 
14
 
! Отговори
Горубляне 2 преди 3 години
На това, където сега ще го разрушават, преди 4 месеца му монтираха чисто нова мантинела. ЗАЩО?
7
0
 
15
 
! Отговори
Горубляне преди 3 години
ГОЛА ВОДА, сте по временната организация на движение, ГОЛА ВОДА!!! 10 дена на Самоковско, 3 дупки не могат да закърпят. Хората за това време от поле, път правят.
6
3
 
14
 
! Отговори
Математико преди 3 години
Този път е покрит със злато...23 хиляди лева на линеен метър му е цената. Така ми се ще да ми дадат едни 10 метра бордюрче да наредя- даже не искам инструменти да ми дават. Всичко ще си донеса сам :-)
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А поради каква причина дремаха 3 месеца докато си седяхме по къщите и нямаше такъв трафик? Сега изчакаха да тръгнат всички за да блокират част от доста натоварен път?
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не се радвайте.Тия каквото и да построят, след 2 години пак ще трябва да се преправя.И пак задръствания,ремонти,тапи.И така до безкрайност.Само прокурори и присъди могат да променят нещата,но съдиите и прокурорите са си техни,така че няма как да стане.Ще крадат чрез ремонтите вечно.
3
13
 
2
 
! Отговори
Жоро Киров преди 3 години
А така, всички пари отиват в шопия и после не се чудете като вдигнем ново Септемврииско вастание.
2
1
 
18
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Добре, че най-накрая започнаха да дострояват околовръстното, щото в момента е жива излагация за европейска столица.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха ще пренасочват трафика през Малинов.Това е не какъв виц. Най-безумната регулация в София е имено там. Постоянни задръствания без значение в кой час.