От есента в София: Плащаме за "синя" и "зелена" зона и през уикенда

Удължава се и времето за действие с 1 час
14 юли 2020 19:43, Анисия Иванова
90

Промени в зоните за платено паркиране в София готвят от общината. Разширяването на двете зони ще обхване още два квартала. Удължава се и времето за действие с 1 час, като вече ще се плаща за паркиране и през уикенда.

Предвижда се част от "зелената зона" да се превърнe в "синя", така местата за платено паркиране в центъра на София от 5 хиляди ще се увеличат на 12 хиляди.

"Зелената зона" също ще се разшири с нови 1000 места, защото с платено паркиране се предвижда да са и кварталите "Иван Вазов" и "Яворов", съобщи Bulgaria ON AIR.

От есента "синята" зона ще работи през целия уикенд. А за "зелена" зона ще се плаща и в събота. В делнични дни и двете зони ще работят с час повече до 20:30 часа.

Настояването за удължено работно време дошло от жителите в тези райони.

Очаква се разширяването на зоните за платено паркиране да донесе близо 8 милиона лева приходи за общината, като цената от 2 лева за час за "синя зона" и 1 лев за "зелена" се запазва.

Предложението трябва да бъде гласувано от Столичния общински съвет, ако това се случи най-вероятно ще влезе в сила от 8 септември.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
37
 
! Отговори
Db преди 3 години
Това е чисто и просто репресия. Изтикват хората без да се подобрява нищо. Очаквах със зоните да се оправят всички тротоари, защото който не разхожда бебе с количка не знае какъв проблем са счупените плочки и т.н. Просто от утре плащам едни пари за да си паркирам на същото място срещу едно НИЩО. Да ни е честита зоната. За въже сте ейййй.
50
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аууууу ще трябва да се плаща!!!
49
4
 
27
 
! Отговори
Льольовко преди 3 години
Какъв център са Яворов и Вазов бе софЕАнци? И защо да не се инвестира в подземни и надземни паркинги, където с РАДОСТ бих си плащал, особено ако са охраняеми или затворени? Все ще се намерят няк'ви Тролчета дето въобще не мислят, а пишат коментари за 2 лв.
48
2
 
13
 
! Отговори
Стамат преди 3 години
Въвеждане на зона за "регулиране на паркирането" е като да си отрежеш крак, за да си режеш ноктите. "Жилетките" им пука само за разчертаното, не им пука ако си спрял в кръстовище или в градинка, защото не им е в "зоната".
47
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма край лакомията на учителката по руски
46
0
 
26
 
! Отговори
Германска пивоварна преди 3 години
Ами след като напълниха чекмеджетата, време е да напълнят и гардеробите!
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия 1-2 месеца безплатните които бяха ще се изплатят с робията за в бъдеще с новите тарифи. Мерсаж особено при тази чума която върлува и протестите. Евала!
44
0
 
19
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Ах, тая Фандъковица бре! Как ли не се опитва да отоговори на настояванията на гражданите да плащат повече на общината...Добра душа, какво да правиш/ Заслужава и тя да почне да запълва второто чекмедже.
43
0
 
25
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Нз, как може такава наглост вече?Хората вдигат протест 6-ти ден, ония ни го сулят още...
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава Фандъкова ще направи дори Драгалевци и Бояна зелена зона!
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А може ли демонстративно да оставим да фалират паяците и скобаджиите,като спрем да влизаме в центъра?!Комбинация от три пръста с преобладаващ среден за Пръднъкова!!!!!
40
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направете цяла София оранжева зона и да се плаща лев на час за ходене по тротоара
39
0
 
17
 
! Отговори
Х преди 3 години
Учителката по руски език за пореден път се дъни!!!
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова да си ходи на село или да влиза в затвора. Там й е мястото.
37
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платените зони в София са начин мутрите да ограничат възможностите ни за придвижване. Нищо друго не радва повече мутрите от ограничаването на свободата ни, даже и чекмеджетата с пачките.
36
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете ли какво причинявате на малкия бизнес?
35
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Центърът на София е жилищен район, както всички останали райони на София и по това София се различава от големите градове в Западна Европа, така че примерите с тях са безмислени, а и там първо построиха закрити паркинги и чак после въведоха платени зони за паркиране.
34
0
 
22
 
! Отговори
68 преди 3 години
Оставка и на кметицата от Самоков!
33
0
 
25
 
! Отговори
Анти-мафиот преди 3 години
Нови шкафчета с евраци :(((((((((((((((
32
0
 
43
 
! Отговори
Лайноморец преди 3 години
Тези зони са си чист мутренски рекет. Има ги изключително там където ГЕРБ са на власт. През лятото на миналата година аз и семейството ми останахме изключително разочаровани от наличието на синя зона и паяк в Хисаря, при положение че улиците бяха полупразни. След тази небивала наглост Хисаря вече не фигурира в листата ни за места където ще отидем в бъдеще на почивка.