Отново силен дъжд над София, какви щети нанесе бурята снощи?

Паднали дървета, наводнени улици и обърнат камион
26 юли 2020 08:58, Александър Попов
33

Снимка: БГНЕС

След снощната буря в София и днес продължава дъждовното време. Тази сутрин отново вали обилно над столицата,  а след снощната буря бяха получени над 20 сигнала за паднали дървета, клони и наводнени улици.

Водата нахлу и в метростанция "Сердика", като протестиращи показаха прииждащата вода. Същото беше положението и в подлеза между Министерски съвет и президентството.

За кратко беше променен маршрутът на трамваите по линия 6 заради паднало дърво на контактно-кабелната мрежа. Авариен екип на общината изпомпваше водата от улици в квартал "Лозенец".

Сметопочистващ камион пък се обърна на столичния булевард "Христо Ботев" и улица "Позитано". Камионът е поднесъл заради хлъзгавата настилка в опит да спре на пешеходна пътека заради двама преминаващи велосипедисти. По чудо няма пострадали.

"Ситуацията е спокойна. Имаме няколко екипа, които работят в Банкя за отводняването на една къща. Има 18 сигнала за паднали дървета. Най-важното е наблюдаваме реките, където има вероятност при по-силни валежи да наводни пътното платно. Така че наблюдаваме в момента Перловска река", обясни Красимир Димитров пред bTV, директор на Дирекция "Аварийна помощ и превенция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: наводнениясофияпорой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАНГЪР- НЯМА НИКАКЪВ КОВИТ19- ОТ ГОДИНИ СМЕ С КОРОНАВИРУСА, ТОВА Е СВЕТОВЕН ЗАГОВОР- ТАКА, ЧЕ ВСЕКИ ДЕН НА ПРОТЕСТИ....
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИНОВА- ТОВА Е СВЕТОВЕН, ЕВРОПЕЙСКИ ЗАГОВОР СРЕЩУ ПРОТЕСТИТЕ- НА ПРОТЕСТИ!
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАДЕВ С ЮМРУЧЕ ГОРЕ- ДРУГАРИ НА ПРОТЕСТ- КАКВА Е ТАЯ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ ТОВА Е СВЕТОВЕН ЗАГОВОР, ЩЕ ПОБЕДИМ!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички градинки се бетонираха, застроиха и асфалтираха, къде да отиде водата? Сигурно си спомняте за задачите с басейна, който се пълни от пет тръби и се оттича от една.
23
1
 
7
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО преди 3 години
КОГАТО ПИШЕТЕ ПОДОБНИ СТАТИИ ЕЛЕМЕНТАРНО Е ДА ПОСОЧИТЕ:1/ КОЛИЧЕСТВО ВОДА : ЛИТРА НА КВАДРАТЕН МЕТЪР2/ВРЕМЕ В МИНУТИ /ЧАСОВЕ НА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ДЪЖДАТОВА ДАВА ПРЕДСТАВА ЗА ИНТЕНЗИВНОСТ НА ДЪЖДАДАНИТЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ОТ МЕТЕРИОЛОГИЯТАВСИКИ ОСТАНАЛИ ПИСАНИИ СА НАПРАЗНИ
22
2
 
7
 
! Отговори
ВиК преди 3 години
Аз подозирам и проблеми в строителството. Предполагам за проектантите е по-лесно да вкарат водосточните тръби в канализацията , вместо да се чудят къде да текат по двора. При Тошо доста си течаха по дворове и улици. Така каналите бързо се пълнят. Има ли забрана в строителтия кодекс да се вкарват водостоците в канала? Може даже и да е забранено да се пуска по улиците. В нормални градове се слагад 2 вида канализация, но не вярвам в БГ да сме се развили до там.
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано дъждът да измие мръсотията от тази протестираща ***!
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко строи,а дъждът съсипва.Съдба!
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрифт с боклучарка само на Позитано може да се види.
18
13
 
12
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Не се заблуждавайте, шопи, бурята изобщо не е замърсила града ви ! Мръсотията , която вие , селяни ,дошли в столицата , създавате като се шляете из площади и улици е страшната вълна на простотия , с която заляхте София ! И продължавате да мърсите под благосклонните погледи на бездушни полицаи ! Тези полицаи на кого служат , на държавата или на групички с пари ??? Кога някой ще скръцне със зъби и ще извади палкаъта ??? Кога ??? Борисов вече е хвърлил кърпата - всеки да си сърба попарата ,
17
1
 
8
 
! Отговори
м дааа преди 3 години
Според СО всеки ден десетки камиони мият улиците в София, но не е вповече и да завали та да поизчисти прахоляка.
16
18
 
15
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Тия ще протестират ли и срещу времето ?
15
4
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Двама велосипедисти на пешеходна пътека обърнаха боклуджийслуя камион. Защо? Защото се толерира нарушенията на правилата от велосипедисти. Кой го прави, знаете всички.
14
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една улица не могат да направят с нормална канализация ... държавата е по зле и от Сомалия. Това ми била столица и то в Европа, хаххаххахахаха. Явно го е казал някой който никога не е ходил в Европа да видят чистота, култура и красота. София (и БГ в цяло) е едно голямо сомалийско село
13
17
 
20
 
! Отговори
G.T. преди 3 години
Да бе , знаем и за наводненията в Загреб е виновен Бойко и Фандъчкова. Спечели си праичките днес *** си купи една бира!
12
14
 
11
 
! Отговори
az преди 3 години
До тъй деИ при любимият ти бай тошо при всяка силна буря ставаше същото, както и сега! Единствената разлика е, че сега бурите са по-чести (нарича се глобално затопляне, ако не си чул), дърветата - по-високи и по стари с 30 години! Но и общината трябва да помисли как да следи за почистването по-ефективно!
11
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2по онова време хората не се хранеха с толкова мазни и некачествени храни и затова не се задръстваха канализациите!
10
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
донесе и полза - спаси работещите от наглите протестаджии!
9
41
 
27
 
! Отговори
Хе,хе! преди 3 години
Никакъв порой не може да отнесе вонята на протестиращите ! Защо почиствате площадите ,на които ***.т.а изсипва отпадъците си ? Оставете всичко така, както са го изцапали протестиращите и ако се появят някъде пак да протестирет - под строй до изцапаните места и да чистят с меките си ктки !!! Не давам да плащате с мои пари тази из.родщина !!!
8
6
 
31
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До анонимен 6 ! Сугурно баба ми от горно нанадолнище ще дойде да изчисти шахтите ! А кой прибира парите от данъци, такси и глоби ! Ами Лешникова бе !