Вероника - момичето, което едва не бе прегазено на протест

19-годишната се е разминала с лека контузия
26 юли 2020 09:31, Ния Христова
491
Вероника - момичето, което едва не бе прегазено на протест
Снимка: БГНЕС
Продължава проверката на МВР за случая на 19-годишно момиче, което беше блъснато от кола по време на протестите. Вероника Найденова е успяла да се размина само с лека контузия, след като ядосан шофьор, разгневен от блокирането на ключови кръстовища в София, направи опит да мине през нея. 
 
Контузията не беше толкова сериозна, по-скоро отношението на шофьора. Не е човечно да се опиташ да минеш през някого", разказа Вероника пред bTV.
 
Тя предполага, че шофьорът е бил мъж на 40 години. "Дали осъзнава, че и аз съм човек. Че и аз имам родители, които ме мислят", каза тя. 
 
"Ако той толкова бързаше и имаше спешна работа, можеше да говори с нас. Протестиращите пускахме хора, пускахме линейки", разказа още 19-годишната Вероника. 
 
Тя е сред протестиращите, които редовно присъстват на протестите. Всяка вечер излиза да изрази недоволството си, както и в четвъртък, когато блокират кръстовището на бул. "България" и ул. "Фритьоф Нансен". 
 
"Не ми харесва корупцията, несправедливостта. Липсва правосъдие за дадени личности. Не им се търси сметка за измамите и всичко се прикрива. В същото време биват отразявани случаи, които не са с такава важност. Проблемите в държавата са прикривани. ПРотсетирам не толкова заради оставка, а святам, че има нужда от съдебна рефрма, от нови закони", сподели Вероника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


491
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.