Градското пространство в цветове, графити преобразиха подлеза на Централна гара

Творбата е на осем професионални графити артисти
49

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Graff Express пристигна на Централна гара, за да насити с цвят градското пространство.

Осем професионални графити артисти от България работят заедно по съвместен проект, претворявайки идеите си в обща концептуална творба. Резултатът от творческото преобразяване на 300 кв. м. от подлеза, който свързва автогарата и метрото

Тяхното произведение отразява спецификата на мястото, а именно това, че Централната софийска гара е кръстопът на много хора и съдби.

С подкрепата на Столичната община, Graff Express преобразява подлеза като заличи сивото усещане по неговите стени, защото съвременното графити изкуство претворява градските пространства, като им вдъхва нов живот.


 


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
мрънкала такива преди 1 месец
Софиянецът отново показва че не иска да възприема нещо извън познатата гама сиви тонове на панелки или пейзажна рисунка на Кремиковци. Похвално.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много красиви рисунки. Не мога да разбера за какво мрънкат загубеняците. Да си украсят сами подлезите като не са съгласни с естетиката. Аман от проклета същества...
44
1
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 1 месец
някой е излъгал цялата община че тези крещящи комиксови рисунки са велико изкуство .но така става като няма конкурси и компетентно жури -ще духаме таратора и ще плащаме за това
43
1
 
2
 
! Отговори
бг преди 1 месец
вместо грозни измишльотини плод на дрогирани мозъци, по-добре щеше да се направят репродукции на най-прочутите български живописни творби -на майстора ,венев, бараков , златю,паскин,иван милев и пр. защото хората нямат време да ходат по галерии , а така ще ги приемат подсъзнателно. Сега виждат наркотични фантазии
42
0
 
2
 
! Отговори
пременила се мара преди 1 месец
графитите са хубаво нещо но миризмата на урина си остава!
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди време се говореше, че в повечето графити са вплетени цифри и други кодови знаци, които осведомяват откъде може да се купи дрога.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 39

Защо да бъдат глобявани собствениците на частни жилища, след като "графитаджиите" не са им искали разрешение и са окепазили собствеността им нощем?
Вместо да пазят от гнева на два милиона софиянци стотината
лигльовци-уж-протестиращи, патрулиращи полицаи да ловят злосторниците, които повреждат чужда собственост и ако те са под 14 г., родителите им да заплатят почистването. Тези над 14 г. могат да чистят сами онова, което са надраскали.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубаво,общината обаче да си влезе в задълженията и да почисти драсканиците по обществени сгради а на частниците да им бъдат наложени глоби че дори външните врати са изподраскани на кооперации и то в централна София.Фандъчка го е ударила на уволнение,хубаво оправдани е и е короната нищо да не прави!
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без бадана беше грозно, сега вече е страшно!
37
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да направят пейзажи,натюрморти,физическа красота,исторически сцени,за да създават наслаждение и спокойствие у хората минаващи от там,а не грозен,агресивен и дразнещ кич,който да разваля настроението на хората и да ги псуват!
36
2
 
5
 
! Отговори
шоп преди 1 месец
Е нали скоро ще правят голям ремонт на Ц. гара, всичко ще отиде зян.
35
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Супер са
34
7
 
7
 
! Отговори
Чочо преди 1 месец
Дай му на българина да мрънка и да се оплаква
33
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разкарайте този агресивен и грозен кич!
Това е адски грозно и агресивно,може да доведе хората минаващи от там само до депресия и да ги дразни грозотията,нищо друго!
То бива,бива,ама поне малко чувство за вкус,естетика и красота трябва да имате,ху-ли-гани!
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 25

Не става въпрос за това, че са "западняшки" шарениите, а че са грозни. Има и добри графити, които са си изкуство. А това на снимките не е изкуство, а цапаница. Не е необходимо творбата да е шарена, а оригиналността на автора не може да се състои в изпъъкналостта на очите на персонажите. Това е лош вкус. Драсканица без душа.
31
2
 
2
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
До дизайнер
Може и Румба да ти пускат ако искаш?
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ууууужас!
Много са им грозни,агресивни и депресивни рисунките,имам чувството,че някакви психопати са ги рисували,ужас!
Вместо да създават наслаждение,спокойствие,красота,те излъчват агресия и грозота!
29
5
 
15
 
! Отговори
vlady преди 1 месец
Заслужават по 100 удара със стерилна палка на голо на човек както и да възстановят за тяхна сметка оригиналния вид на подлеза.
28
4
 
2
 
! Отговори
дизайнер преди 1 месец
Щеше да е по-красиво, ако бяха изрисували палатки. Много, много сини палатки и да звучи песента на Коцето "Палатка". Много урбан и емблематично щеше да е!
27
3
 
7
 
! Отговори
Тц тц тц преди 1 месец
Давам 800 лева дарение за графити артисти ако от тия 8 поне 4 извадят чисто свидетелство за съдимост без присъди за хулиганство, кражби и наркотици.