Фандъкова за протестите: Организаторите им търсят провокации

"Блокадите не затрудняват политици и олигарси, те не са тролеите"
26 авг 2020 18:00, Анисия Иванова
117
Фандъкова за протестите: Организаторите им търсят провокации
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Блокадите на кръстовища не затрудняват политиците и олигарсите. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод протестите в София и ограниченията на движението.

Тя изрази притеснение, че когато към блокадите се добавят ремонтите в града и усложнения септемврийски трафик – ще има големи проблеми с придвижването през следващите месеци.

По думите ѝ в София винаги са се провеждали голям брой протести, а тя е кмет, който гарантира правото и свободата на изявяване на граждани.

"Повече от 45 дни организаторите отказват да спазват закона, при това с призиви за върховенство на закона. Това за мен е липса на желание за носене на отговорност. В този смисъл, наистина се надявам, че хората ще разберат, че блокирането на кръстовищата затруднява хората, а не политиците. Политиците и олигарсите не се возят в тролея“, посочи столичният кмет.

Фандъкова коментира, че организаторите имат други цели, както и че те търсят провокации и насилие, защото единственият вариант за премахване на блокадите е чрез използване на прекомерна сила от страна на полицията. Тя посочи, че от администрацията ѝ търсят постоянно диалог с протестиращите, за да може поне градският транспорт да се движи свободно.

Тя добави, че протестът се е превърнал от антиправителствен в протест срещу хората. Столичният кмет уточни, че в общината и МВР има редица сигнали от граждани срещу блокадите.

На въпрос дали кабинетът би подал оставка, тя отговори, че хората не очакват едни лица да бъдат сменени с други. Относно планираният протест при откриването на третия лъч на метрото, Фандъкова каза, че това е грозна провокация, защото така се показва неуважение към хората, които са допринесли за създаването му.

Столичният кмет посочи, че са предвидени 65 млн. лв. за строителството на нови детски градини и училища. Тя допълни, че очаква от районните кметове предложения за терени.

„София се развива, непрекъснато се създават млади семейства, раждат се деца и ние сме длъжни да продължим с тези инвестиции. След няколко дни е първото есенно класиране, има 3000 допълнителни места – моята цел е за всички деца между 3 и 6 години да има места“, допълни Фандъкова.

Кметът на града определи като манипулация информацията на „Спаси София“, че Столичната община е платила близо 300 хил. лв. за обществена тоалетна. Тя беше категорична, че няма такава цена, а въпросното съоръжение струва 104 хил. лв
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите днес са толкова нефелни, почти като самият Президент и юмручето му.Един ден ще останат в историята сато най циркаджийските протести, които е виждала София.И колкото повече ги оставят да се търкалят - толкова по жалки стават.
67
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който и да беше на власт щеше да открие отсечката.АДЖЕБА!МИ СПЕЧЕЛЕТЕ ИЗБОРИТЕ БЕ! И откривайте отсечки, а народът ще ви ръкопляска.Едни избори не можете да спечелите от 10 години и ревете - що ми зеха куклите.Ми зеха ти ги щото си некадърен едни избори да спечелиш.Най-многото, което можеш да правиш са фалшиви клипчета с чекмеджета.Ама туй не е достатъчноАНАДЪМО?
66
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
учителка по руски начело на двумилионна столица?!
65
23
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
Нищо подобно д-р Фандъкова! Днес който и да беше на власт.Просто щеше да открие тази нова отсечка на метрото!-:) Това че в последният мандат СЕ САМОИЗБРАХТЕ САМИ.Няма нищо общо с откриването !-:)То просто съвпадна с това,че на българина му дойде до гуша 10 г да " печелят" Едни и същи ,де що има избори в България! На 2 септември.Всички ще се съберем на жълтите павета и Открито ще кажем! СТИГА ГЕРБЕРИ! Вървете си с мир! Времето ви просто изтече! ОСТАВКА!
64
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те могат да разтурят катуните за 15 минути.Но когато полицията опердаши оня протестър от Хага самият Президент Радев се изрепчи и се провикна, че ако по българските улици продължава този терор той щял да уведоми н.ам си коя правозащитна международна организация къф терор царял в България
63
5
 
14
 
! Отговори
Чужденеца преди 3 години
Ясно е като бял ден тея няма да си тръгнат само с добро, определено ще трябва и дърво-за ръцете и краката после там да висне и главата.
62
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жа Кмет,що за глупости говотите,какви провокации,какви простотии...,ако ние бяхме едно нормално функциониращо общество ,тези *** и простаци от улиците,отдавна трябваше да се пометени ,глобени и изхвърлени рам ,където им е мястото...Давате им сила и глад тост почти 50 дни,стоите и ги гледате ,а вие сте най важната фигура в София...Засрамете се и вземете всичко в вашите ръце,и докажете ,че заслужавате вашият пост -Кмет....
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До минаващНе всички са верни и красавци, както ги нарече Лукашенко :))))
60
6
 
17
 
! Отговори
минаващ преди 3 години
Браво,кмет,полиция не могат да разтурят 2 катуна .За какво плащаме данъци,за какво издържаме тая безпомощна полиция?Ама катунарите търсели провокации.Ами може да намерят нещо като бой с палките и водните оръдия и глоби за хулиганско държане.
59
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауНяма значение моде, Боко се стресна, това е успех :) Нормално е хората да се разотидат, те не са глупави, не протестират защото им се плаща (може на бабите и няколко други да им се плаща), такова е напрежението в БГ :)) Боко се опитва да свали товара както винаги, разкарва *** и калинки, наляво-надясно, но това вече е изтъркано :)))
58
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Радев не е крал и чекмеджета няма"Червените олигарси, които седят зад Радев, като разбраха за 30те милиарда, които ЕС дава на България не само чекмеджета с пари ще снимат и записи на пувни ще правят /които Йончева да удостовери, че са истински/ НЕ, те и родните си майки ще продадат от мъка, че са далече от властта.Радев да си признае само за сценката с юмручето колко е бил хонорара.
57
2
 
22
 
! Отговори
Бау преди 3 години
права е.. Триото се надяват полицията да ги нападне, за да могат да ревнат.
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да са ви включили в агитката,няма да промените мнението на хората,защото сте им опротивяли с алчност и наглост.Точка.
55
2
 
8
 
! Отговори
dmx преди 3 години
До Анонимен 52Алтернативата е да дойдат едни други хора, на които аз лично бих повърнал на главите. Но те ще имат примера на предишните. Това устройва ли те като отговор без "разтягане на общи приказки"?
54
4
 
30
 
! Отговори
историка преди 3 години
Колко ниско трябва да е паднал индивид, на откриване на това прекрасно метро да скандира оставка. На кого оставка, на метрото или на Радев. От 40 дена тези индивиди освен оставка друга дума не са употребявали. Явно интелектуалното пропадане няма граници.
53
10
 
5
 
! Отговори
без образие преди 3 години
100млн са отпуснати тихомълком на разКаракачановото м-во за подкрепата им за конституцията им.Така управляват-с пачки.
52
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Радев не е крал и чекмеджета няма, ограбването го прави баш главатаря на шайката- той раздава от нашите пари на неговите хора и послушни калинки, вижда се кой "разединява" нацията. Иска му се Радев да е поредната пионка Президент ама на, не случи, и като се опита да му спре краденето включи цялата държава в плюене и тормозене. Ей това е властта за борисов- парите за него, властта за него и всички наведени и послушни.Е, няма да стане.ОСТАВКА И ЗАТВОР,с гешефта заедно да си гукат,мамичката ви ненаядена.
51
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вече амен 2 месеца протести в цялата страна и по чужбина, ама на господина от банки не му се пуска кокала, като знае как се е увътрил с краденето, мамо, и не ще да плаща сметката, само иска да *** триглавата герберска ламя - герб, ОП, ДПС. Радев им бил виновен, Нинова , Божков, едно си знаят, едно си дъвчат.Алооо,когато хората са недоволни няма нужда да им плащаш за да излязат,с измами печелите избори и с избори не могат ви махна така сте окупирали всичко,затвор за вас до жовот това искаме.
50
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аудио и видео записите са опорки на мафията!Докато Разединителя на нацията е реален!Радеф в затвора за държавна измяна!*** на Кремъл!
49
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задействаха се тролчетата, даже съм впечатлен че фена ми е оставил 1 минус, но другите *** са ме оставили с това :)