Метрото редуцира автомобилния трафик до 25%

Третият метродиаметър струва на СТоличната община 500 млн. лв.
Обновена: 26 авг 2020 21:33 | 26 авг 2020 21:29, Екип на Bulgaria On Air
25

Една 50-годишна идея е вече факт - тръгна третата линия на метрото в участъка от "Хаджи Димитър" до "Красно село".

"От днес София има нови 8 км, нови 8 станции на метрото, което прави общо 48 км и 43 станции от една развита мрежа. Всички станции са проектирани от български архитекти, трябва да се гордеем с това", коментира заместник-кметът по финанси в Столичната община Дончо Барбалов в студиото на "Денят ON AIR".

Той посочи, че предстои да бъдат довършени още четири станции, за които се очаква да бъдат въведени в експлоатация до началото на следващата година.

"Най-интересна е последната станция, където освен че има голям буферен паркинг, има връзка с ЖП гарата от Перник, като са обвързани директно с тунел, за да се улеснят хората от други населени места, които работят в София", посочи още Барбалов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Зам.-кметът посочи, че очакванията са за намаляване на автомобилния трафик до 25%, като на ден 650 хил. души ще могат да ползват метрото.

"Третият метродиаметър струва около 398 млн. лв., общо за метрото около 2 млрд. лв. са инвестираните средства. От тях 500 млн. лв. са осигурени от Столична община", добави Барбалов.

По негови думи през годините всички правителства са подкрепяли строителството и развитието на метрото.

"Колеги от общината поддържат контакт с протестиращите. Протестите натоварват много транспортно града и е голямо неудобство за всички, които живеят и се придвижват в София", отбеляза Барбалов.

Гостът посочи, че липсата на туризъм се отразява в спада на туристическия данък, а заведенията имат отлив на туристи от 30-40%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: метроБарбалов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Стар софиянец преди 3 години
Какви нови 25% намаляване на автомобилния трафик сънуват? Реално намаление на автомобилния трафик няма да има, възможно е да има увеличение на автомобилния трафик заради използването на автомобили, за да се стигне до метрото, както и заради закриването или промените по автобусните линии заради метрото, което очевидно ще накара много хора да използват колите се, вместо градския транспорт, който досега са ползвали.
21
3
 
4
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чес и почитания, госпожо Фандъкова ! Прекрасна новина за София ! Бъдете здрава !
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай стига фукня с тва метро... Съсипахте транспорта на града заради него, то не всички можем и искаме да се тъпчем като в консерви, а и то не стига навсякъде. Закрихте работещи линии на трамваи и автобуси ... съсипахте изцяло концепцията за транспорт в града... И да не ми отговарят ***, които не знаят нищо по темата...
19
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Които гледат отвисоко на хорските тълпи не слизат в метро. В техният ум то е обществен транспорт за бедните...
18
1
 
4
 
! Отговори
Загрижен преди 3 години
Дори да пуснете метростанции пред всеки блок, селяните ще продължат да си ползват автомобилите, защото това е единственият начин да се почувстват значими и да избият комплексите си, трупани с години.
17
2
 
1
 
! Отговори
гришо преди 3 години
Не знам, но на мен лично не ми се блъска в метрото. Няма да сляза от колата заради комфорта. Кеф цена няма. Ще се редуцират пътниците на травмаите, автобусите и др., само те.
16
1
 
4
 
! Отговори
Неее преди 3 години
Това е лъжа. Целта да се граби от строителството му. То е на загуба. Пътникопоток само в пикови часове. Без връзка от станциите до вътрешността на кварталите има полза само за близко живеещите. Без паркинги около крайните спирки, нищо не спестява от трафика.
15
1
 
5
 
! Отговори
Life или жизнь преди 3 години
Реално, Неадекватното разписаните на транспорта е Проблем. Но от деца на Комунисти нищо добро няма да видиш...........Просто мразят да мислят.......( Смърт на россия)
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"И как това малоумие третата линия ще ме свали от колата, дори в петък вечер съм за 15 минути от центъра до овча купел. Спирките му са върха на тъпотия та, нема му стъпим!"Ем щото има метро, ти стигаш за 15 минути....иначе трафика би бил отчайващ във всички направления...както в Београд...
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евалата
12
7
 
20
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Всички станции били проектирани от бг архитекти и с това трябвало да се гордеем....те и за това половината приличат на бани с фаянсови плочки, петдесе вида материали и цветове, шарения и кич. Но толкова си можем явно..... Тея бг архитекти да бяха отишли 800км на запад до Будапеща да видят новата линия там.
11
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Метрото е машина за гербаджийски кражби.
10
15
 
11
 
! Отговори
1122 преди 3 години
И как това малоумие третата линия ще ме свали от колата, дори в петък вечер съм за 15 минути от центъра до овча купел. Спирките му са върха на тъпотия та, нема му стъпим!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редуцира, ако се използва. Ама всеки в БГ кара по две коли едновременно.
8
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Третият метродиаметър струва около 398 млн. лв" а 8 скапани самолета дето са супер стари и ще ги видим след 3-4г само 2 млрд долара??? е бати и скапаната държава честно
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха. То всяка година трафика нараства с толкова. Нали всеки *** донесъл дисагите в моя тоден град първата му работа е да си купи кола и да задръсти градинката пред блола. ***.
6
1
 
11
 
! Отговори
ифифдсй преди 3 години
Увеличава се, щот събирате цялата селска околия. 600 лъча да ви пуснат, българинът си е селянин.
5
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментарите че метрото не редуцира автомобилния трафик по долу явно са от тотални лаици! Естествено че го редуцира *** такива! Освен това самия факт че в София има метро поставя града в тотално друга категория спрямо другите населени места по света като цяло...
4
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление, нищо вярно. Автомобилният трафик се увеличава.
3
6
 
27
 
! Отговори
-10 преди 3 години
Метрото не редуцира никакъв трафик. Метрото редуцира ползващите автобуси и трамваи.