Протестът продължава: Пиратки към новата сграда на НС

Полицейското присъствие е засилено
Обновена: 2 сеп 2020 22:03 | 2 сеп 2020 21:35, Веселина Йорданова
352

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращите започнаха да хвърлят пиратки към главния вход на новата сграда на парламента, където има засилено полицейско присъствие.
Още по темата
Бутилки и яйца също полетяха към органите на реда, няколко полицаи пострадаха от бомбичките, има ранени и сред протестиращите. Ранените са поне четирима.

Продължава протестът с искане за оставките на правителството и на главния прокурор. Хората са се събрали в пространството пред главния вход на сградата и скандират, че искат оставки.

Организаторите от т.нар. Отровно трио дадоха срок за оставка на кабинета до утре сутринта.

Полицейският кордон пред сградата на НС отново е плътен, а полицаите са с щитове, каски и бронежилетки.

Напрежение, арести и сблъсъци имаше през целия ден в столицата. Десетки са ранени при блокадата, под надслов "Велико Народно Въстание", която посрещна депутатите в първия им работен ден на новия политически сезон. Сред арестуваните е и лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още по темата: протестНСпиратки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
2
 
3
 
! Отговори
Шпек Народен преди 3 години
Абе добре си ни е при Борисов, и да го свалите сега пак ще го вдигнем на изборите. Както досега междувпрочем.
236
4
 
5
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Естествено е, че протестите ще продължат. Народ не се спира с полицейщина, особено такъв като българския. Това не можаха да го разберат управляващите страната.
235
4
 
7
 
! Отговори
Седларов преди 3 години
ДОЛУ ПОЖАРНИКАРЯ
234
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не пишете глупости...не пиратки а бомбички с миниум и бял бронз,скрити в палатките на реформаторите на Радев,Бали със сено..Неуспешен опит за преврат другарю комунист РДев...Много скоро аут от Дондуков 2 ,и в затвора руски ***
233
5
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Emigrantти защо си чуждопоклонник пишещ на латиница...ела ми...и ти ще ни вменяваш ценности...и си вервате...имате проблем с Народа на България...оцелял след 500 г. робство и геноцид...евраците заради които робувате не са ценност за Народа ми...Свободата и Справедливостта са наши ценности...аз съм Свободно Човешко Същество...Frau Merkel
232
5
 
12
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До ПОЗОРпаветата са собственост на Народа ми...да не ги е копал бойко...полицаите пазят мафиоти убиващи и ограбващи Народа които им плаща заплатите...какъв позор,обявилите война на Народа ми добро не са видели...справка История на България...погубвали сме империи та някакви самопровъзгласили се за господари над животите ни дадени ни от Бог...имате проблем...обявихте война на Народа на България...прочетете Историята ни...Свобода или Смърт!!!
231
8
 
6
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
А какво щеше да стане ако някой от полицаите превърти и ги подкара с автомата,както бабаитски са се скупчили?!Ще има рев и сополи май? *** майко пък тоз мъ биииййй?!!Тръгнали да си показват мурафетите,на умряло прасе нож да вадят?!Ами ако Бойко се прояви като такъв дето го типосвате,мафиот,тиква,властолюбец и.т.н. и нареди на жандармерията да ви подкарат с водни оръдия,газ и гумени куршуми?!Ако по същия *** начин насъска полицията,както Фигуранта насъска мутрите си?!Кой ще е виновен тогава?
230
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще го защитаваме, свиквай с мандат номер 4 !
229
5
 
8
 
! Отговори
ПОЗОР преди 3 години
До Анонимен 332ДА ВИ ИМАМИНТЕЛИГЕНТНОСТТА!!Кога бяхте по-интелигентни? Когато къртихте жълти павета, които някак оцеляха 2 световни войни и смяната на 2 режима, но не оцеляха една тумба безработни протестъри, които ги изкъртваха да замерват полицията?Или бяхте интелигентни като ревахте като животни и замеряхте полицията с пиратки?Или бяхте интелигентни като проливахте кръв?Че бяхте усмихнати всички го видяхме. То психическия нестабилния само анархията го радва.
228
5
 
3
 
! Отговори
И какво... преди 3 години
Не сте виждали агитки.
227
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И излиза че тези закачулените са платени от ,,неизвестни спонсори''.Абе защо никой не защитава закона,а всеки го нарушава в опитът си да свали законното избрано правителство? Защо тези хора не искат предстрочни избори,а искат ако може без никакви избори,против волята на обществото да поемат руля на държавата? Може ли да се излезе на улицата и да се скандира ,,стани да седна''.Извинете ме но това не е промяна,а е подмяна.Аз разбирам да се иска протестиращите безплатно здравеопазване поне,а те нищ
226
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защитавайте мутрата от вкъщи, пред телевизорите. На евтини кебапчета и парцуца.Тази вечер на площада бяхме 50хлд човека. Хора с деца, колички...усмихнати, интелигентни.Тези 50/100 човека, с димките и качулките не са нашия протест.
225
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега скъпи гости нека булката да поведе хорото с песента ,,Кара Колльо'' ,и честито на младоженците.
224
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
елате хиляди престъпници.елате да подкрепите протеста.черепа черпи
223
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите викат "дръжте мутрата".
222
6
 
9
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 3 години
Ако на Борисов му бъде позволено, по същият начин ще тръгне да прави и парламентарни избори.
221
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
220
8
 
9
 
! Отговори
Корморан преди 3 години
Протестираите си по родните места дорфове
219
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тандемът Радев-Божков или Мутро-комунистическия протест днес показа истинското си лице.
218
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платените агитки пак си показаха магарията.Радев има голяма вина за това обаче е слаб човек, не може да носи отговорност.