Протестът продължава: Пиратки към новата сграда на НС

Полицейското присъствие е засилено
Обновена: 2 сеп 2020 22:03 | 2 сеп 2020 21:35, Веселина Йорданова
352

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращите започнаха да хвърлят пиратки към главния вход на новата сграда на парламента, където има засилено полицейско присъствие.
Още по темата
Бутилки и яйца също полетяха към органите на реда, няколко полицаи пострадаха от бомбичките, има ранени и сред протестиращите. Ранените са поне четирима.

Продължава протестът с искане за оставките на правителството и на главния прокурор. Хората са се събрали в пространството пред главния вход на сградата и скандират, че искат оставки.

Организаторите от т.нар. Отровно трио дадоха срок за оставка на кабинета до утре сутринта.

Полицейският кордон пред сградата на НС отново е плътен, а полицаите са с щитове, каски и бронежилетки.

Напрежение, арести и сблъсъци имаше през целия ден в столицата. Десетки са ранени при блокадата, под надслов "Велико Народно Въстание", която посрещна депутатите в първия им работен ден на новия политически сезон. Сред арестуваните е и лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още по темата: протестНСпиратки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
комунистите са отчаяни. искат да не се изчезне миризливта им патрийка в мрака.нали са си прости атеисти, не знам какво се надяват да стане, като ги изядат червеите.
136
7
 
16
 
! Отговори
Импийчмънта на Радев преди 3 години
зависи от 9-те независими депутати(не се знае дали някой от БСП няма дасе присъедини,някой недоволен от КН и Радев):нужни 160 гласа;ГЕРБ-95;ДПС-25;ОП-21;Воля-12=153.Нужни-7 гласа и Радев си отива в историята катопоредния зловещ експеримент на антинародната БСП.Да му е честито.Каквотопосееш,това ще пожънеш.
135
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След малко приключват че утре са на работа.
134
15
 
6
 
! Отговори
реджеб иведик преди 3 години
Ще затварятееее държавата пак и ще слагате КПП-та и ще спирате хората да се движат свободно пак октомври месец аааа????ще задължавате хората да носят маски и ще ги глобявате а?я пробвайте това и това което става в момента ще ви се стори детска играчка!!!утре колко хора ще има"заразени"с корона вируса и колко хиляди пи си ар тест ще има...пак ли ще манипулирате обществото?!?...ще се "грижите"за здравето на обществото ли?!?!..това е само началото!ще ни заплашвате с глад и ровене по кофите ли а???
133
13
 
10
 
! Отговори
varg преди 3 години
тази вечер превземаме Народното събрание
132
4
 
5
 
! Отговори
!!! преди 3 години
До Анонимен1. Не са 250 0002. Помни доста по-сериозни, последните два са 1996/7 и 2013.
131
9
 
17
 
! Отговори
сам си го направи преди 3 години
Няма връщане назад. Импийчмънт ти после военен съд. Радев ще бъде разжалван. Ще му бъдат отнети всички войнски звания.
130
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България все повече започва да прилича на Русия.И те си имат любим Вожд без който не могат да живеят. Знаете че ви краде, но гласувате за него. И пак. И пак.Скоро напуснам БГ и много други като мен ще ме последват. А вие си носете Бойко на ръце щом това ви прави щастливи.
129
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е протест а рекет.Не е нормално 50 дена да викаш оставка, и нищо друго да не те интересува.Пълни откачалки.
128
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва им тояга на въстаниците! Бой докато забравят пътя до парламента! Демокрация в такъв момент не върши работа!
127
3
 
5
 
! Отговори
Севда преди 3 години
Едно време хората са използвали прашки.
126
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шайка олигоф рени. Полицайте ли са им виновни та ги замерят с павета. Какво очакват да направят. Да ги пуснат в сградата. Да бесят хора. Не полиция,армията трябва да ги пуснат срещу тия. Божков плаща на футболните агитки да атакуват. Къде е отровното трио. Що си трае. Такива ли са им мирните протести. Смешници.
125
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАД 250 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ В МОМЕНТА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ СКАНДИРАТ -БОЙКО БОРИСОВ-П*РАС,П*РАС И БОЙКО К*РВО ...БЪЛГАРИЯ ТАКЪВ МОЩЕН И МНОГОЛЮДЕН ПРОТЕСТ НЕ ПОМНИ.ТИКВАТА БОКО БЕХАР БЕШЕ Е ДО ТУК
124
5
 
23
 
! Отговори
Няма как преди 3 години
Няма как тези хора да ни управляват.Няма как тези хора да искат законност.Няма как тези хора да искат справедливост и мир.Това за което се закани мижавото президентче през зимата е изпълнено. Той просто изведе тълпите на улицата. Но може и други тълпи да излязат. И да изметат всичко!
123
5
 
16
 
! Отговори
До костадин костадин преди 3 години
Лъжете се. И Костадинов и триото и Хр. Иванов-Бойкикев и Радев имат един началник. К.К. ли беше написал учебник по история за деца в който ...как беше.. били сме татаро-тюрки ли беше, от степите на днешна Русия ?? Това ли ви е "прероденият Давид"?
122
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платените роби на Божков
121
7
 
26
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Всеки, който е доволен от случващото се в момента - да се мятат бомбички и цели павета по полицаите, които просто си изпълняват служебните задължения, е скапан ***.
120
3
 
20
 
! Отговори
До 150 преди 3 години
Та кой народ визираш А ?! Криминалният контингент или безполезните търтеи, я не обиждай народът и не го принизява до нивото на тая клонака наричаща се " протест". Лапай таблетка и МАРШ в леглото .
119
4
 
16
 
! Отговори
Дебелата Илка преди 3 години
И Дебелата Илка доволно пристъпва с президента.Помним как се опита в началото да поеме контрола.Сега е едно нищо. Просто обезличена прецъфтяла жалка!
118
20
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 3 години
БОЙКО ЧАО!!!Сега е време да видиш къде зимуват престъпниците в цивилизовани държави!