СДВР: Запазихме мира, срещу нас бяха криминални и ултраси!

30 от задържаните са с регистрации в полицията
116
СДВР: Запазихме мира, срещу нас бяха криминални и ултраси!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Камъни, павета, колове и спрей са използвани срещу полицаите на протестите, но гражданският мир е запазен, заявиха от СДВР.

Според униформените въпреки жълтите жилетки на първа линия, които са били мирен знак, разбиране не е имало и е търсен директен сблъсък с органите на реда.

На около 100 полицаи е оказана медицинска помощ на място, а над 27 са преминали през болници.

Кой мирен гражданин отива на протест с противогаз, маска, лютив спрей, попитаха от полицията.

Над 35 са задържани, голяма част от тях са от партия, на която прокуратурата поиска заличаване. 30 са с множество криминалистически регистрации - от цялата палитра на Наказателния кодекс, обявиха от СДВР.

Полицията запази гражданския мир, въпреки на моменти част от протестиращите да се опитват да създадат хаос и да влязат в директен сблъсък с органите на МВР, заявиха от СДВР.

Действията на столичните полицаи са изцяло в законовите правомощия, дори на моменти пасивни, беше отчетено на брифинга.

Срещу българската полиция днес не бяха изпратени мирно протестиращи гаждани, а криминален контингент и ултраси, които бяха доведени от провинцията, търсещи директен сблъсък с колегите, заявиха още от СДВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така, утайката я избърсаха, Радев ще го импийчнат, но големия въпрос стои с пълна сила: да се намери истински лидер, който окончателно да се справи с герб, БСП, и т.н.... това май са мечти, обаче...
88
2
 
1
 
! Отговори
Стефанов преди 3 години
До майкаДетето Ви само е избрало да застане срещу народа си за да пази сатрапите в парламента. Личен избор. Знае какво ще трябва да върши като си дава за*ника за пари. Идва момент, в който този за*ник трябва да бъде ползван по предназначение. Да нямаш достойнство е личен избор. Със здраве!
87
3
 
3
 
! Отговори
Ганди64 преди 3 години
Бойко ,отваряй Белене за тия гам..и, и хората ще са ти благодарни един ден
86
4
 
12
 
! Отговори
666 преди 3 години
Поклон на българските полицаи!!!Справиха се в пъти по-добре от берлинските.Бъдете живи издрави! Ние сме с вас!!!
85
4
 
13
 
! Отговори
от Чужбина преди 3 години
Леле мале, като гледам тези протестиращи ***, недайсе боже да управляват България. Вярно е, че сега управляващите имат нужда от критика, ама ги предпочитам пред тази тълпа от психопати. Българската полиция показа ЗРЯЛОСТ ! Респект ! В чужбина могат да се поучат от Българските полицаи.
84
5
 
17
 
! Отговори
майка преди 3 години
До БРАВО НА МВР - Благодаря ви ,че казахте хубави думи за нашите деца.Страшно е да гледаш детето си застанало срещу озверяла тълпа ,хулено и обиждано от хора готови да леят кръв и убиват от злоба и ненавист към реда и законите в държавата.
83
3
 
0
 
! Отговори
АНТИФА - БГ преди 3 години
Мисля че ACAB получиха добър урок днеска
82
18
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Хулиганите бяха с униформи-полицейски и на жандармерията...
81
1
 
21
 
! Отговори
Пита се преди 3 години
Защо криминалните и ултрасите са на свобода?
80
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един лумппен го влачат по паветата жълти!На друг криминал му къртят жълтите зъби!Пръска със спрей хулиган -пишман демократ-корифей!Слама хвърлят, яйца и гъби.Протест-пръддльовците вече беззъби!
79
20
 
10
 
! Отговори
Некой преди 3 години
СДВР, вие сте криминалните!
78
10
 
25
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Онзи със сламата, дето я хвърляше по полицайте, и после искаха да я запалят, от коя психиатрия го изпуснаха... Ако от такива лаййна зависи бъдещето на Родината, айде благодаря.
77
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага осъдителни присъди и в килиите
76
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Група избягали от клетките разбеснели се маймуни нападнаха парламента на България. Дресьорите на животни успяха да ги приберат по клетките по максимално щадящ живота и здравето им начин.
75
10
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Моляти се само не убивай боко най върлия комунист.Пратиго в Симитли
74
11
 
14
 
! Отговори
Дразя БСП, дразня ги преди 3 години
Предлагам да обявят 2 седмици право всеки безнаказано да убива комунисти от БСП. Да изметем тия лаййна комунистите от България, веднъж завинаги!
73
7
 
11
 
! Отговори
.. преди 3 години
Нищо общо с истината разбира се *** мръсни
72
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управляващата"коалиция",крадльовците ГЕРБ и лъжепатриоти,още не са разбрали ,че власт с полиция и жандармерия не се опазва Оставка,докато не е станало много късно,защото и съд за злоупотреба с властта ще има.
71
10
 
20
 
! Отговори
По- точно преди 3 години
- И тези ли престъпници искат да дойдат на власт и да променят България?! - Ами не, мерси! - ние тук не сме дива Русия...
70
8
 
14
 
! Отговори
Наистина, преди 3 години
полицията беше прекалено толерантна. Какъв протест е това, да вадиш павета!? А един *** с метална тръба удряше по паветата, това ли е бъдещето на България, не съзнава ли, че с тази тръба окепазява паветата и утре същият ще мрънка, че Соэия е скапана!? Точно такива *** я скапват. Като се курназ, да хванат Боко и да го разчекнат, ама нямат топки, защото са ***!