Поредна 91-ва вечер на протест в София

Хората се събират на площад "Независимост"
Обновена: 7 окт 2020 22:09 | 7 окт 2020 20:20, Петя Славова
237


За поредна 91-ва вечер недоволните от правителството се събират в центъра на София, за да изкажат своето недоволство.
Още по темата

Отново те се събраха на площад "Независимост" като по-късно се очаква да тръгнат на традиционното си шествие. Част от демонстрантите се намират пред Съдебната палата в столицата, където запалиха символично лампи.

По-късно протест имаше и пред Висшия съдебен съвет.

Преди броени минути протестното шествие стигна до бул. "Дондуков", където има офис на ПП ГЕРБ. По него полетяха яйца. След това демонстрантите се отправиха към Орлов мост, който в момента е блокиран.

Пред БНТ също имаше протест. Хората там искаха да зададат въпроси на социалния министър Деница Сачева, но тя излезе през страничния вход на телевизията и среща между нея и недоволните така и не се състоя. Протестиращите не бяха въоръжени с яйца за разлика от предишните демонстрации.

По същото време се проведе и протест пред Съдебната палата на "Правосъдие за всеки" с искане за оставката на Иван Гешев. Демонстрантите носеха фенери, в които светеха крушки, захранвани от електричество. На огромен транспарант пишеше "Съдебна реформа сега". Протестът премине в шествие към ВСС.

Следващата сряда се очаква да има протест пред Съдебната палата с гост от Европарламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: протестплощадСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
22
 
1
 
! Отговори
СЛАВИ - ПРЕЗИДЕНТ преди 3 години
САМО СЛАВИ МОЖЕ ДА ИЗГРАДИ БЪЛГАРИЯ!
117
1
 
11
 
! Отговори
Протестър преди 3 години
Много съм самотен... Къде си Гейчо...
116
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите не са "спуснати от горе" и нямат нищо общо с македонците.Протеста стартира след като в Президентството бяха влезли прокурори,полицаи и служители на Бюрото за защита към Гл.прокурор.Направиха обиск и откриха секретни документи, които са били иззети.Двама от съветниците Пламен Узунов и Илия Милушев са арестувани.Така тръгна протеста.Това е протест,който е подготвян за април месец от Черепа.Изтекоха записи как нарича президента Фигурант и как Гешев не му пречи-ако го направят Фигурант.
115
0
 
6
 
! Отговори
Замазват преди 3 години
До Извънредно положениеПоложението. Чакат хиените...
114
2
 
0
 
! Отговори
Сорос преди 3 години
Ние си задаваме въпроса по какъв начин процесите на глобализация се отразяват на България и по какъв начин България да намери своето място в тях, обясни един от учредителите - Стефан Попов, председател на фондация Отворено общество. Координатор на инициативата е Цветелина Бориславова, председател на надзорния съвет на СИБанк. Тя навлиза активно в бизнеса през 1992 г., когато с Бойко Борисов стават съсобственици на фирма ИПОН-2 ООД
113
7
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Тонкатасамо заради "старата ни дружба" ще се прежаля:-"Вовата" нито ми е "любимец",нито ме интересува какво става в неговото "царство"!!!!..НАБИЙ СИ ТОВА В ГАВАНКАТА!!!...Има достатъчно празно място там.Моя и НАШИЯ проблем е Мутрагеньо...Както и безмозъчния му Харем,разбира се...за тях става дума...А ти не си изсмуквай от пръстите дивотиите,защото..знаеш-"ковида" се разпространява и чрез ръцете..
112
1
 
9
 
! Отговори
Извънредно положение преди 3 години
Ей ***, *** довчера подскачахте из форумите да подкрепяте протестите, а сега сте излезли с някаква теория за конспирацията, че уж македонците това онова. Това нова опорка от Йотова ли е, или просто ви разтресе параноята!
111
1
 
11
 
! Отговори
хаха 123 преди 3 години
онзи другия е Минекян :Dтой се хили като напушен сякаш иска да ни покаже ченето сисега е в нервна криза
110
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз мисля ,че "протестите" ни ги пуснаха от горе за да не пречим на македонците.Тъжно е ,че това става с активното съдействие на уж българския президент.Не народ,а мър-ша.
109
1
 
15
 
! Отговори
! преди 3 години
Зашеметяващи протести. Хаджигенчо се е окопал в тръбите на парното, а Бабамукян се крие в шахта от канализацията. Оня другия е много мазен и никой не ще да го знае къде е.
108
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ние българите трябваше да сме в Брюксел и да протестираме затова ,че македонците присвояват историята ни,а не да правиме измислени "протести".Чудя се дали не ни ги спуснаха нарочно тези "протести"точно сега,за да не пречим на македонците ,защото уж имаме по-важни проблеми за решаване.Не знам дали наистина не сме мър ща а не народ.
107
16
 
2
 
! Отговори
88 преди 3 години
Винету ще почне работа единствено ако влезе в затвора.
106
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съветника на Радев - Иванка Иванова не случайно беше назначена през юли в Президенството като съветник.Иванка Иванова ли е Иван Иванов ли е-това е друга тема.Мисълта ми е, че тази личност е била на работа в "Отворено общество"при Сорос от 2004г. до юни 2020г.Тя е била в основата или съучаствала "във всички сор.осоидни становища в подкрепа на ***-идеологията, войната с Българската православна църква, фабрикуването на "македонско" малцинство в България и всичко останало по соросовия конспект".
105
12
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Бойчето почна ли работа или още припечелва като шофьор ???!!!
104
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последният комунист ще предаде богу дух в България, както се казваше в стария виц. Да го търсят на протеста!
103
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евродепутатът от ЕНП Роберта Мецола:"Президентът, който има конституционното задължение да бъде политически неутрален, е взел директна линия на поведение в опозиция на правителството, поискал е неговата оставка и използва протестите като платформа за своята позиция", се казва в друга искана от нея поправка. Тя настоява в документа да бъдат добавени случаите с президентските съветници Пламен Узунов и Илия Милушев, обвинени в търговия с влияние и подбуда за извършване на длъжностни престъпления.
102
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо БНТ,Нова ТВ,канал 3 и др.сателитни мутренски производни,ни облъчват с долнопробна и лъжлива пропаганда,по 24 ч. в денонощието? БНТ е държавна ТВ,финансирана от данъкоплатците,а не от чекмеджетата на толупа,да гледам само престъпници премиери и министри от бандитското ЕООД - ГЕРБ.
101
1
 
8
 
! Отговори
Извънредно положение преди 3 години
Ей ***, още преди 3 часа ви казах, *** са с нови опорки за Истанбулската конвенция, джендаризма и Ф16-ките. ***, вие сте пътници, предстои ви чипиране, ще ви управляваме през 5Г мрежата. Наредете се доброволно, да не се налага да ви посещаваме посред нощ, по-добре ще е за вас. Не си мислете, че ще избягате!
100
8
 
2
 
! Отговори
Джендърия гербава преди 3 години
Томислав Дончев (Герб) е член на екипа Експертни анализи към Института Отворено обществоВ периода 2004 2007 работи като програмен директор в Института по Отворено общество, където ръководи звеното за подготовка и управление на проекти по европейски програми
99
2
 
28
 
! Отговори
До пияница мистик преди 3 години
Евродепутатката се казва Роберта Мецола.Евродепутатът от Европейската народна партия е била подлежена на тетор във всички социални профили и по телефона. Протеста на Радев е от фашисти. Те са крайно психопатични.Нападат всеки, който мисли различно от тях. И не само вербално го нападат. Акатуват го дори и да не е симпатизант или член на ПП ГЕРБ - както дац.Стойчо Стойчев беше зверски замерян по тялото и главата с яйца след участие в студиото Панорама на 2.10.20. Тези психопати са брутално нагли