Мъжът, блъснал атлетка на маратона в София, не го направил нарочно

Боян Вачев е категоричен, че не е имал користни цели
13 окт 2020 11:04, Нели Христова
94
Мъжът, блъснал атлетка на маратона в София, не го направил нарочно
Снимка: БГНЕС

Човекът, отговорен за грозния инцидент на старта на Софийския маратон в неделя, проговори с писмо до медиите. Боян Вачев се прочу с това, че избута още на старта Оливера Йевтич, сръбска състезателка, която е участвала на шест Олимпиади и е голяма фигура в страната зи маратона.

Още по темата

Ето какво написа в своя защита Вачев, обвинен в агресия и умишлена атака срещу сръбкинята:

"Уважаеми представители на медиите,

Тъй замесихте името ми в множество хипотези за преднамерено нападение над състезател, искам да използвам правото си на отговор като подчертая, че сблъсъкът не е бил умишлен и не съм имал користни цели.

Не познавам лично пострадалата Оливера Йевтич и желая да използвам високата Ви трибуна, за да поднеса искрените си извинения към нея и близките за причинената травма, която в крайна сметка я е възпрепятствала да вземе пълноценно участие в мероприятието.

Обществените съмнения, че съм бил финансово мотивиран от трето лице са напълно неверни и дълбоко ме засегнаха, а четейки безбройните послания отправени към мен в социалната мрежа не смятам, че съм заслужил цялата тази дигитална инквизиция.

Много съжалявам за злощастната ситуация и моля всеки разгневен от кадрите за миг да се постави на мое място и да разбере, че адреналинът беше много висок, като в комбинация с метеорологичните условия и липсата на професионален опит не беше трудно да изиграе съществена роля в некоординираните ми действия при старта, довели до инцидента, за чиито мащаби разбрах дълго, след като се случи.

Надявам се за в бъдеще уважаемата организация на Маратон София да съобрази разликата в уменията на аматьори и професионалисти, разделяйки ги и давайки стартово предимство на по-слабите. Желая бързо възстановяване на сръбската лекоатлетка Йевтич и безпроблемни състезания за в бъдеще на всички".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
23
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Егати гнусната умишлена постъпка. Не виждат ли организаторите, че изобщо не е в спортен екип и изглежда нелепо на фона на другите. Да плати солидно обезщетение на сръбкинята сега.
36
5
 
20
 
! Отговори
До Дончев преди 3 години
Последовател е на съвсем други,от ФБ се вижда ,че е редовен протестиращ на Орлов мост !
35
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боян Вачев - протестъра му викат.
34
11
 
17
 
! Отговори
Дончев преди 3 години
Супер е че са го снимали че да го знаят всички! Сега страхливеца се е скрил в миша дупка и праща имейли до медиите "Невинен съм! Не бях аз! Случайно стана!" Този е верен последовател на Бат Бойко Шкембака и Бай *** Балкански.
33
6
 
31
 
! Отговори
Насакото Яката преди 3 години
Според мен, съвсем нарочно я бутна. Обърна се към нея и я видя. Този е някакъв протестър, може би на хонорар при Черепа и неговото трио.
32
13
 
19
 
! Отговори
истина преди 3 години
Боян Вачев не е маратонец. Той е облечен като протестиращ, и место да хвърля яйца, събори една спортистка. Такива като него агресивни са протестиращите. Той, няколко евродепутати и протестиращите са хора на фигуранта.
31
1
 
33
 
! Отговори
Станчо преди 3 години
Този е супер нагъл и лъже яко! Аз ако го срещна ще го нокаутирам "без да искам".
30
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хора, не го ли виждате как е облечен? Не ви ли направи впечатление поне това? Тоя муш мул няма никакво намерение да ичаства в маратона - кой бяг с дънки и яке, несериозно. Ама сега да го намерят няколко сърби /което съм сигурен, че ще се случи/ и ще го направят на салфетка. То бива да си елементарен, ама чак пък толкова.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СтигаГaне бе, маратона е международен. Всеки може да участва. Забрани няма. Ама ти нали си Гaнчo...
28
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На видеото се вижда, че го прави умишлено. Кого лъже?
27
25
 
4
 
! Отговори
Стига преди 3 години
се превъзбуждайте бе Кириак Стефчовци! Сърбин и на снимка да го видиш, шамар трябва да му удариш! Малко и е на тая! Да ходи да си бяга в сърбия!!!
26
2
 
24
 
! Отговори
ДДТ преди 3 години
За правосъдието случая е ясен и се гледа по съкратена процедура.Освен записа има и десетки свидетели,които са бягали до него.Стига да има кой да се самосезира,защото бегачката явно не желае да го направи. Освен очевидното ,трябва да се повдигне и обвинение за уронване на националния престиж!
25
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъже!Но любопитното е, кой очаква да му повярва. Ако стигне до съд, тези филми може да ги разкаже само веднъж. Всяко останало тиражиране е обида.
24
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно умишлен акт !Вижда се как я следи с поглед още преди старта! Не знам подбудите му,но от видяното на видеото категорично мога да кажа,че в оправданията му няма капка истина.Та той се изсили конкретно към нея и я натисна с рамо.
23
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наркоадреналина му е бил в повече.Той затова се покри три дена !
22
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е от СДС демократ....... Абе кажи си го в прав текст - БКП.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Адреналинец !!! Хубаво че не е казал че още му пречи пуберитета.
20
7
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Този е от СДС демократ !
19
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз по-нарочно от това не знам кое може да бъде. Тоя "маратонец" спатрава походка наричана "бягане" по анцуг и някакво яке се засили и такова рамо и прасна...
18
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да не е нарочно дължи обезщетение на жената за нараняванията и за морални вреди от отстраняването и. Тя е професионалист и на това разчита за доходи. Да плати сега едни 20 000лв. на жената плюс още 50 000лв. обезщетение и на организаторите за увреждане на доброто име на маратона и на гр. София. Не се иска умисъл за да си платиш вредите.