С фиш на стъклото ЦГМ ще глобява и неприсъствено

До момента фишовете се пишеха само в присъствието на водача
Обновена: 4 ное 2020 19:56 | 4 ное 2020 19:53,
28
С фиш на стъклото ЦГМ ще глобява и неприсъствено
Снимка: БГНЕС

Ще глобяват с неприсъствени фишове шофьорите, които са паркирали неправилно или извън "Синя" и "Зелена" зона. До момента фишовете се пишеха само в присъствието на водача на автомобила. Освен на колата неприсъственият фиш ще бъде изпращан и по пощата.

Самият процес на издаването на фишовете е дигитален. Контрольорите на Центъра за градска мобилност, които ще бъдат с отличаващи се униформи, разполагат с нужната техника да направят проверка и да издадат фиша в найлонов джоб, за да бъде защитен от дъжд и сняг. Всеки водач, който е нарушил правилата ще може да плати санкцията по сметка на Столичната община в 7-дневен срок или когато заплаща своите данъци. Санкциите са в размер от 20 до 200 лева, като масовите нарушения са между 20 и 50 лева. За паркиране на тротоар глобата е 50 лв., а за инвалидно място 200 лв.

"Тази функция на ЦГМ ще позволи да се реагира на многобройните сигнали за неправилно паркирали автомобили, които пречат на движението, затрудняват трафика, блокират обществения транспорт, на достъпа до институции или паркират в паркове", коментират пред "Монитор" от общината.

Първоначално проверки за неправилно паркиране ще се извършват по основните пътни артерии, където се движи градския транспорт, уточни зам.-кметът по транспорт на София Кристиян Кръстев, който обясни, че има десетки сигнали за паркиране върху велоалеите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
15
 
! Отговори
Изумен бе! преди 3 години
Селяните съсипаха София!
3
1
 
20
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Щом ЦГМ ще обикалят и глобяват, нека КАТ бъде разформирован.
2
4
 
20
 
! Отговори
Изумен преди 3 години
Трябва да се пребиват контрольорите! Това са напъплили столицата селяни които не са успяли да се реализират и изпълняват пъклените разпореждания на други вече реализирани техни съселяни !
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко компетентни са глобяващите?