440 камери ще снимат нарушителите в София

1500 джигити карат в бус лентите на месец
17 ное 2020 14:25, Ния Христова
26
440 камери ще снимат нарушителите в София
Снимка: БГНЕС
440 видеокамери ще снимат нарушителите в София. Те ще наблюдават всяко ключово кръстовище в София. Така ще могат да бъдат санкционирани и нарушения като минаване на червено, непоставяне на колан или говорене по телефон, докато шофираме. Автоматична система ще налага санкциите, а целта е да се премахне човешкия фактор.
 
Основната идея е информацията от камерите да бъде предоставена на МВР и те да санкционират водачите. Това каза Кристиан Кръстев, зам.-кмет на София по направление "Транспорт", в ефира на bTV.
 
"Тези, които преминават на червено, са хиляди на месец, миналата година има над 60 блъснати пешеходци. За това правим тази интеграция, от началото на ноември подаваме данни на МВР", посочи той.
 
Заместник-кметът обясни още, че ЦГМ ще има право да санкционира неправилно паркиралите с фиш. 
 
"Практиката е същата като нарушение на магистралата. Прилагаме мярката "неприсъствен фиш", за да изчистим столичните улици и булеварди за градския транспорт", каза още Кристиан Кръстев.
Още по темата
 
От думите му стана ясно, че контрольорите са инструктирани случаите да бъдат безспорни. 
 
Той обясни още, че системата работи от началото на ноември и вече има над 400 нарушители.
 
"Всеки месец от 1200 до 1500 са нарушителите, които карат в бус лентите. Не по-малко от 1000 се санкционират", отбеляза Кръстев.
 
Той припомни, че "Зелената зона" в столичните квартали "Иван Вазов" и "Яворов" се разширява. 
 
"Синя зона" и "Зелена зона" ще имат едно и също работно време - изравнява се времето в събота, неделя остава свободен ден", каза Кристиан Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
До 21 ааа преди 3 години
Ще правиш левия завой, както винаги се е правел при спазване на закона. А ако наистина организацията на движението е така лошо направена, че при зелен светофар да не може да мине нито една кола, независимо дали е ляв завой, десен завой или движение направо, то за съжаление изходът е един единствен - влизаш на зелено, спираш насред кръстовището и чакаш да се мръдне колоната пред теб, което е в нарушение на закона, но няма друг начин.
19
0
 
0
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Интересно как ще се прави ляв завой на по малките, но доста натоварени кръстовища където в час пик на зелено просто е невъзможно да мине дори 1 кола. Иначе за минаване на червено не трябва да има прошка, така стават много брутални катастрофи с висока скорост.
18
1
 
0
 
! Отговори
malalstopanin преди 3 години
Време е за даш камера
17
0
 
3
 
! Отговори
бай гошо преди 3 години
цяла софия в зони, но...и нови обществени паркинги, за да се реши проблема
16
3
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Не се наядоха от тия зони. Искат още и още и още... Скоро може да решат да ги направят по 5 лева на час.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гробаджийте ни откраднаха София. Сини, зелени, оранжеви зони. Вело, тротинетко-пешеходни алеи на улици, направени да се разминат два москвича. Главен архитект - зелен талибан, щото там са грантовете, който явно не се е качвал в автомобил. Сто хиляди празни паркове и градинки, а пък маса пълни със смог улици "за пешеходци", а колите трябва да похарчат 20 кила бензин, за да заобикалят сто метра. Пълно откачане.
14
2
 
7
 
! Отговори
12 преди 3 години
Според КС следенето на нарушители с камери е незаконно. Първо трябва да ги питат, дали искат да бъдат снимани.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...за да изчистим столичните улици и булеварди за градския транспорт" - това е ключовото, а който може да го свърже и с всичко случващо се по света и у нас покрай тази, така наречена, пандемия, може и да отгатне какво чака човечеството :)))...*** сме си и тва е, който не вярва, дано да е жив и здрав след около 20 години и пак ще си говорим :)))
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Д-р Исня #11Ще те глобят за бус лента и неправилно паркиране. Обаче за измами и кражби в особено големи размери няма глоба, няма затвор. Само за кокошкарите на дребно ги ловят.
11
2
 
6
 
! Отговори
аз преди 3 години
като не си сложиш колана ще ти пратят снимка HD, не се притеснявай. нали трябва да има пари за държавната милиция, че ще им вдигат заплатите на 2 пъти по 15%...
10
2
 
5
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Дефакто мога да ограбя банка в центъра на София с личния си автомобуил и да избягам. Никой не може да ме проследи и да ми разчете номера от каммерите!
9
0
 
7
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
За нищо не стават хората, които администрират и управляват тази държава! Септември ме утря един селски пасат, който от трамвайната лента на Дондуков иска да завие към паметника левски. Аз съм направо към моста Чавдар. Завива и ме удря отзад. Не мога да го последвам, защото вече съм подминал кръстовището. Но най-интересното е, че от КАТ ми казват, че се вижда на камерите катастрофата, но не могат да му видят номмера, защотоо са с ниска резолюция. Не могат и да го проследят от предишен светофар!
8
8
 
5
 
! Отговори
Уплашените такава .. преди 3 години
...ще я сътворят пред кръстовищата ,че на ден ще има по хиляда катастрофи пред кръстовищата от набити зверски спирачки от страх ,за един,, опасно,, е едно за друг е съвсем друго във сгъстено градско движение това ще е просто неспирна трагедия ! Да чувъл съм за дистанция ,но има практика която отрича движение на голяма дистанция в делничен ден на претоварена софйиска улица ! Отново недомисляте и прехвърляте вината на шофьорите -- отново всичко е за пари ,НО го представяте по друг начин !
7
5
 
20
 
! Отговори
не такаааа преди 3 години
Не може да умишлено да задръстваш ТРИ лентов булевард, правейки го на двулентов със измислена БУС-лента.
6
0
 
10
 
! Отговори
във съда преди 3 години
Ще бъде ли предостаяна цялата информация за ситуацията или ще има само моментна снимка ? Което е много спорно !
5
4
 
3
 
! Отговори
джигитО преди 3 години
Защо?! И нарисувана на асфалта жълта линия ли е БУС-лента?
4
3
 
8
 
! Отговори
Какво е минаване на преди 3 години
червено ? А минаване на жълто разрешно ли е ? А ако си влязал на зелено и излезеш на червено ? А ако си тръгнал да завиваш на зелено на дясно ,но пешеходците вървят докато те хване червеното ? Ако се движиш с 50 до светофара и точно пред теб последва жълт сигнал в средата на кръстовището ли да спреш ? Да знам как е по закон ,но закона е правен за една кола движеща се в идеални условия-- в натоварен трафик това ще е филм от всякъде и тройно по-- големи задръствания -- бас ви хващам !
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ми дреме на мене. Аз си живеем на село и нямам кола. Вие мислете дето гласувате за ГЕРБ. Да живее президента Радев.
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ми снимат унуй. Вчера един около 16.30, с файтон мина демонстративно на червено на сфетофара на Враня в посока центъра. Една патрулка тръгна след него, оня показа нещо през прозореца и с това приключи всичко. Явно беше някой петмъдест тарикат с карта. Та толкова за снимането. Най-големите нарушения се извършват от мършички на държавна хранилка.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ah, kakvo zabavlenie za deputatite, deto ne iskat da spiat po vreme na lekcii...i zvankat na kambankite :-)))