Студенти от ТУ-София отказват да посещават занятия

За по-малко от 24 часа над 1250 студенти са се подписали в петиция
Обновена: 22 ное 2020 11:03 | 22 ное 2020 10:42, Ния Христова
64
Студенти от ТУ-София отказват да посещават занятия
Снимка: БГНЕС
Студенти от Техническия университет в София са се обявили против заповед на ректора, която задължава учещите да присъстват на занятия в университета, съобщи БНР. За по-малко от 24 часа над 1250 студенти са се подписали в петиция.
 
Недоволните студенти настояват ректорът проф. Иван Кралов да преосмисли и промени в интерес на здравето на студентите и преподавателите своята заповед.
 
На 19 ноември 2020 г. излезе заповед от ректора на Технически университет – София, която налага хибридна форма на обучение в университета. Тя задължава студентите да присъстват на всички лабораторни упражнения, а междувременно случаите на COVID-19 в България не намаляват, посочват студентите и допълват, че "въпреки законното право на университета да наложи частично присъствено обучение, студентите на ТУ-София считаме за неморално всеобщото излагане на опасност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кьм младите хора нямат - милостДа поискат отставката на - ректора
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото много ви знаят устите за инжинери тва инженери онова запишете се вижте как е и после говорете как ние студентите сме били отговорни за българското състояние да ама обратното са пада не ние сме ви виновни за окаяното държавно състояние
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре вие хора дето буквално плюете по студентите които реално просто защитават правата си , както ректорите пък упражняват и налагат своето право да изискват от учещите да присъстват задължително на занятия въпреки покачващата се обстановка със Covid-19 разбирам че реално всеки има свой възглед върху ситуацията , но хибридната форма на обучение само подлага не само студентите но също така целия университетски персонал под риск. И ако искате да знаете ст-тите спазват мерките не са както вие опис
52
4
 
4
 
! Отговори
Lan преди 3 години
:) Ама така де...на дискотека и с приятели може, на упражнения - ня може! :) Сладури. Лошото е, че това са бъдещите инженери...
51
5
 
3
 
! Отговори
Студент преди 3 години
А дискотеки искат нали.
50
1
 
2
 
! Отговори
Гост преподавател преди 3 години
А знаеш ли, че има продукти, такива като на NI, които моделират логически анализатори и осцилоскопи, при това много успешно? Да, не е като да го пипнеш сам, но върши работа. Струват обаче много - над 30 000 евро, но се намират и в мрежата.
49
7
 
1
 
! Отговори
до 48 преди 3 години
Еми ще ме извиниш, ама аз редовно ходя на гробища. И не видях опашка от трупове да чакат ред да ги заровят!!!!!!!!!!!!!Стига сте говорили глупости, стига сте плашили хората - вирус като вирус! Не разбирам само кой е източника на тази изкуствена истерия???
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 50Така е, така е, прав си, сега просто промиват мозъците на младите зайци!Мой чичо, когото не познавам, преди години е умрял от енцефалит - възпаление на мозъка!!!Тогава никой не е чувал за корона.Сигурно е било грип, а може и някой щам на корона да е било, не знам!Абе хората умират, да не си мислите, че сте богове и сте безсмъртни??? Ако не беше короната, щяхте да живеете 10 000 години, като Ной, нали?А дано, ама надали!!!
47
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 3 години
Някои хора така и не разбраха , че този вирус няма нищо общо с грипния!
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави са, ще се испозаразят и после гробищата.Няма учене, няма изпити.
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой студент прочете коментарите и усети обществения натиск, отиде на лекции, зарази се и умре - ЩЕ Е НА ВАС, МАМИЦАТА ВИИИИ!
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41ТУ-то го кара на следното правило - професорите са забили в периода в който са завършили и то на академично ниво. Ако някой мааааалко дръпне, ще го изфъчкат набързо-набързо.
43
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"С такива "инженери" нищо добро не ни чака..."С такива съграждани като тебе - още по-малко! Ти какво очакваш от инженер, който ще ходи доброволно в развъдник на вируси, по средата на най-страшната пандемия, от която умират и 15 годишни вече? Не би трябвало да е много, защото определено показва товална липса на инстинкт за саосъхранение или висша мозъчна дейност. И двете са проблемни, макар и по различен начин.
42
10
 
1
 
! Отговори
Тулупа от Хераково преди 3 години
Това са внуци на комунисти, не им се връзвайте.
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три въпроса г-н Министъра с ботоксовото лице, изскубаните вежди и изкуствената коса:1, Кой и как одобри триетажна сграда без асансьор да бъде преобразувана в КОВИД болница?2. След като я одобрихте с какво я оборудвахте?3.След като казвате няма хаос, значи ли , че всичко е планирано да се усвоят едни милиони?
40
9
 
6
 
! Отговори
Професор преди 3 години
Аз пък после ще ви набивам в кофите защо държавата ни е толкова бедна. А сега бегайте на бар и довечера на дискотека!
39
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно прави са студентите. Професорите не искат да се реформират и не си вършат работата и не могат или не искат задочно, защото ще са ненужни и ще ги съкратят.
38
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави са студентите в този случай.
37
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
ту да оправи общежитията в студ град гледах снимки от стаята земетресение иужас
36
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С такива "инженери" нищо добро не ни чака...