Майки с проект за по-добри училищни тоалетни

70% от децата се притесняват да използват тоалетната в училище
Обновена: 23 ное 2020 20:33 | 23 ное 2020 20:33, Валерия Белчевска
16
Майки с проект за по-добри училищни тоалетни
Снимка: БГНЕС

Около 70% от учениците се притесняват да използват училищните тоалетни, заради лошото им състояние и така вредят на здравето си. Две млади жени, майки на малки деца, кандидатстват с проект в конкурс на Столичната община с идеята да помогнат на училища в столицата да променят санитарните си помещения, съобщава Нова тв.

Според информацията, която са събрали - масово тоалетните са разбити, амортизирани, вратите не се затварят, често няма сапун и топла вода.

Конкурсът се казва "София избира", организиран е от Общината, която на първия етап е избрала 40 проекта. Победителите обаче ще бъдат избрани от столичани, които могат да гласуват онлайн до края на ноември.

"През годините като че ли тоалетните оставаха на заден план. Решихме, че сега моментът е изключително подходящ да засегнем темата", коментира Ивелина Иванова, която е автор на проекта.

"Не искаме просто реновиране на тоалетните, а цялостно преосмисляне на пространствата", допълвя тя.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До dddd

Тоа пъ сака манталитет. Кво а тава бе?
Тукъ мънтълитету а друг. Да сакаме кумунисте оти ни плаштът токъ - демек ни не сакат паре и ни не гонът да работиме а сакат сал да им гласуваме.
10
1
 
6
 
! Отговори
dddd преди 1 месец
Попадал съм на училищни тоалетни в скандинавието. Преди години при това. Чисти, сапyн, затварят се и пр. По време на час не е срамно да излезеш, при нас трябва да стискаш. Изобщо при нас и училището и университетът са като затвори, там няма такова нещо и хората ходят с желание на училище и университет. Някой долу спомена за Япония и Корея. Не зная за тях, но за скандинавските държави мога да кажа, че също са век-два пред нас по манталитет и инфраструктура по отношение на санитарните помощения.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ох слава богу.... Първоначално помислих, че някакви майки откачалки са писнали за джендър тоалетни и прочие...
8
2
 
7
 
! Отговори
Натали преди 1 месец
Ей, какви майки има днес!Нашите едно време само си ходеха на работа, грижеха се за домакинството и не се намесваха в училищните дела.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
wc za velik bg voinik :-)))
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само че сайта настолична община е толкова скапан и некадърно имплементиран, че е кауза пердута да успееш да гласуваш за прокет там.
5
8
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 месец
Училищните тоалетни са да пушат децата и от време на време да въртят по некой мuнeт на батковците. За nukaeне и cpaне си има храсталаци в задния двор. Ай стига глупости проекти мроекти шашмалогии
4
0
 
16
 
! Отговори
Ganjo преди 1 месец
Идете в Южна Кореа,Япония, Сингапур ит.н за да видите какво значи публична тоалетна.Поне един век пред нас или по скоро ние един век след тях минимум.
Тук ни дай....Великите българи..какви сме били...какви ще бъдем..ала..бала.
Цивиизацията започва от тоалетните в държавата и най вече в училищата.При нас...Трагедия
3
7
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
:D БРАВО!! ТОВА Е НАЙ-ВАЖНИЯ ВЪПРОС ЗА РЕШАВАНЕ В МОМЕНТА :D
2
1
 
8
 
! Отговори
MR Buch преди 1 месец
понеже държават, в случая общината отсъства и не си върши работата! затова маики ще правят проекти, чудно място за отгреждане е бардака БГ
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
komunusticheski moden stil jeni jivkova :)