Ще кръстят ли улица в София на проф. Александър Чирков?

Идеята е на здравния министър Костадин Ангелов
50
Ще кръстят ли улица в София на проф. Александър Чирков?
Снимка: БГНЕС

Здравният министър министър Костадин Ангелов ще предложи улица в София да бъде кръстена на името на починалия проф. Александър Чирков. Това съобщи самият той във Варна, след като се поклони пред тленните останки на починалия във вторник бележит кардиохирург.

Още по темата

Министърът уточни, че е разговарял по този въпрос с кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Той допълни, че предлага улица да бъде кръстена на покойния професор, за да може всички хора, когато преминават оттам, да знаят, че той е бил велик лекар.

България загуби един от най-добрите си лекари - проф. Чирков, той беше основоположник на кардиохирургията в България, каза още министър Ангелов. Според него целият живот на проф. Александър Чирков "е учебник, който всеки български лекар трябва да прочете и изучава много внимателно".

Пред починалия кардиохирург се поклониха областният управител на Варна Стоян Пасев, кметът на града Иван Портних, бившият ректор на Медицинския университет в града проф. Красимир Иванов, близки и познати на професора.

Проф. Александър Чирков почина на 24 ноември на 82-годишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав си, Факултето!!!!
22
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам идея - кръстете на негово име някой Факултет.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до абочименЕй аборииген, твоя идол Борисов за 11 години направи хората обезверени и невярващи нито на политици, нито на лекари професори! чиба, лошо куче
20
9
 
4
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Ами Посирано спокойно може да се прекръсти на този велик Българин спасил хиляди българи. А името Посирано символ на грабежи на мандри и убийства на българи няма да липсва на никой.
19
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Номир 20 -слагам ти едно прахче в супата и утре хвърляш топа за 5 минути -такива ми ти работи ако не си запознат Това не са случайности
18
1
 
22
 
! Отговори
българин преди 3 години
до 9 Ейййй мижатурко! Аз винаги съм знаел че е "ром"! Аз съм българин но признавам че живота му беше достоен за уважение!!! Той не се е разхождал с каруцата да краде желязо,мед или алуминий! Така както и днес правят хилядите му братя! Както хилядите българи излезли на запад,и развили капацитета и интелекта си ,понеже тук са нямали тази възможност! Така попстъпи и ТОЙ! И след години се ВЪРНА НЕ другаде а ПАК ТУК! И помогна на много българи да са живи и днес! Засрами се и замълчи!!! -:((((
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До даааааааааааааааааааАбе ти да не си карал кърсове по дивотия?
16
8
 
2
 
! Отговори
дааааааааааааааааааа преди 3 години
Убит като Стефан Шарлопов -едно към едно
15
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чш, аре ве, това да не е Марадона! Да му кръстят улица в Германия, тука колко време е работил след като се завърна! Стана шеф на клиника в Александровска и той си я видя като бащиния!
14
15
 
5
 
! Отговори
Чирко Шопареску преди 3 години
София трябва да се преименува на Чирковкатун!
13
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-хубаво улицата да е в квартал Факултето или Столипиново! Не за друго, плосто да не се сърдят!
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
заслужава човека .....
11
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТУК НЯКАКЪВ НЕНОРМАЛНИК ЦЪКА МИНУСИ СРЕЩУ ЧИРКОВ. Нито МУ Е НА ОБРАЗОВАНИЕТО, НИТО НА КВАЛИФИКАЦИЯТА... *** някакъв се упражнява да пише. Ако се разболее от н ещо - да каже на докторите, и-ди-ота какво мисли за ЧИРКОВ. Тоя е толкова Т_Т_П, че трябва да го оплачат приживе!
10
5
 
17
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
Ей, няма признание. Като чета някои от коментарите не се учудвам, че сме на това дередже. Някои не искат да са по-високи от праговете в домовете си.
9
1
 
7
 
! Отговори
Оливер преди 3 години
До Анонимно 6Е само такива ли сте?
8
29
 
7
 
! Отговори
Българин на 3 морета преди 3 години
Сваршиха ли достените българи, че опрахме до роми да си кращаваме улиците???!!!
7
4
 
23
 
! Отговори
българин преди 3 години
" УЛИЦА" ли? Този велик българин на " улицата" ли приемаше пациентите си? Не беше ли в болница?-:( Ех българинооо..София столицата ни и улиците и са кръстени на сулю и пулю дето не сме и чували за тях! А вие искате да кръстите някаква " УЛИЦА" на професор Чирков? -:( Не "улица"! А БОЛНИЦА ТРЯБВА ДА СЕ КРЪСТИ НА НЕГО!!!!! Схващаш ли?
6
9
 
10
 
! Отговори
Край преди 3 години
АААА не първо паметници на Премиера да направим и тогава.В Банкя - в цял ръст стъпил на нощно шкафче и яде филия с мас.В София - като Лаокоон - бори се с Коронавирси дето го душат като змии.На магистралата - бюст паметник отлят от асфалт - с надпис за да не го мислят за Лутър Кинг.
5
1
 
20
 
! Отговори
46797 преди 3 години
Не улица в някой комплекс в покрайнините с неговото име е необходима, а висше медицинско учебно заведение или нова кардиологична болница. За да се поддържа неговото професионално и гражданско горене от следващите поколения медици.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали един партиен "член" може да направи това, което д-р Чирков е направил? Не, не може. И пишещите Тук не могат. Но много ще се "упражняват" в писането на дивотии. Което ще покаже нивото им. Както се упражняват да доказват, че "вирус НЕМА БЕ"Колибарщината я побеждава само Вируса!Честити на печелившите!