Пускат движението по обновения участък от Северната дъга

Ремонтите в други две отсечки продължават
28 ное 2020 10:04, Петя Славова
20
Пускат  движението по обновения  участък от Северната дъга
Снимка: БГНЕС

Днес преди обяд ще бъде пуснато движението по обновения 1,3 км участък от Северната дъга на Софийския околовръстен път. Става въпрос за отсечката след пътния възел със Северната скоростна тангента до кръстовището за с. Мировяне и кв. "Требич", съобщават от АПИ.

Продължават ремонтните дейности в още две отсечки от Северната дъга на околовръстния път, които се предвижда да завършат до края на 2020 г. До 10 декември се очаква да приключи ремонтът в отсечката, която започва след кръстовището с второкласния път II-16 Нови Искър – Своге и завършва преди кръстовището с ул. "Хаджи Димитър" в Нови Искър, с дължина 2,5 км. До края декември ще приключи обновяването на още 2,1 км - между пътния възел със Северната скоростна тангента и пътния възел за Челопечене.

Ремонтните дейности на пътното платно включват усилване на конструкцията с мрежи, където е необходимо, подмяна на асфалтовата настилка, както и възстановяване на банкетите и уширенията, подобряване на отводняването и почистване на крайпътната растителност. Обновяват се и 5 съоръжения в отсечките, които не са ремонтирани от построяването им през 70-те години на миналия век. Изпълняват се дейности по усилване на пътните плочи на съоръженията, подмяна на опорните конструкции, нови тротоарни конзоли. Предвидени са и ремонтни дейности по долното строене на съоръженията, които ще се извършват без спиране на движението.

През 2021 г. ще продължи ремонтът на още над 14,5 км от Северната дъга в участъка след пътния възел със Северната скоростна тангента до пътния възел с бул. "Ботевградско шосе".


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Шофера преди 1 месец
Ма като минеш после по ремонтирания път се сещаш за Корнелия, а? Палавник.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голямо крадене пада покрай тези псевдоремонти.
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Има разлика
Откога чакам снимка как Боко строи! Разрешават се всякакви - с кирка, лопата, яхнал булдозер, багер, валяк, асфалтополагаща машина!
Боко се хвали, строят други! С моите пари, без да ме пита какво, къде, как са 2-ро и 3-то класните пътища! Строи магистрали, а какво стана с тунела под Шипка, с тунела под Петрохан? Аз нямам кола, не ходя на море, препъвам се по софийските тротоари!
Само не закачай Радев, той никога няма да падне до боковото ниво!
16
4
 
3
 
! Отговори
Някой има ли.. преди 1 месец
...преки наблюдения върху това как е решен проблемът за отклонението от ОП към Нови Искър/ Своге? Че досега всичко беше от типа "Бум-Прас" - едно от най-тъпите и опасни кръстовища по пътя, конкурент може да му е само кръстовището след отклонението от ОП към Овча купел 2, не е истина какъв *** го е проектирал....
15
5
 
12
 
! Отговори
Има разлика преди 1 месец
Бойко строи, а Фигурантът се наговори на празни приказки и кухи фрази !
14
2
 
11
 
! Отговори
Я па Я преди 1 месец
Драги коментиращи от села и паланки ,като идвате на протести купете си по една карта на София ,х
ем да знаете къде сте ХЕМ ДА НЕ БЪРКАТЕ ОКОЛОВРЪСТНОТО С СЕВЕРНАТА ТАНГЕНТА или от карти не разбирате???
13
1
 
11
 
! Отговори
Tolio преди 1 месец
Ком траловете за пореден път демонстрират, че не е важно за какво иде дума в статията,те си се придържат към опорките,плюене и откровени лъжи.
Шумкарска работа
12
4
 
4
 
! Отговори
Локдаун преди 1 месец
Оставете асфалта да стегне малко.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече съм убеден че плюещите или са платени или, както се вижда и по писанията им oлигoфрени. Ремонта е на околовръстият път който не е пипан от 30г сигурно, пише си го ясно от началото със северната тангента за която плюещите си мислят. С това население толкова, само плюене ама немогат за 5лв работа да свършат.
10
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другари герберасти, всички дружно да защитим властелинът на суджука, че са се навъдили много критични коментатори, че говорят и истината. Да се включат и дремещите каиши от пърдулките, да не видят увеличение на заплати, ама през третото хилядолетие.
9
1
 
12
 
! Отговори
вал преди 1 месец
До Анонимен
Аман от селяни.Опорката ти е грешна.хората ти пишат че околовръстното е от 70-те но ти настоваш че ремонтират тангентата.СЕЛЯЦИТЕ по далеч стойте от София.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1
Отде ти дойде на ум, че е "чисто нов път"?
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 3
Бъркаш околовръстното с тангентата.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 4
Като има дупки, ще кара бавно.
Кой му е виновен?
5
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демек това ще е днес маршрута на джипката с ленторезача зад волана и Шехерезада зад камерата
4
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро един съсед се беше върнал от чужбина вика отидох да видя родителите си на село щях да се пребия по тия дупки картера смачкал праг изкривил чак и вика като взех да заобикалям дупките и един без малко да ме удари как карате вика защо не протестирате какво да му обесня на човека
3
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Помня преди няколко години тулупа официално обяви този път за открит по телевизията. На другия ден опитах да мина от там, оказа се, че още не може, пътя още се строи, а тулупа го е открил за пред ЕК да не му вземат обратно вече усвоените пари заради забавянето. Сега след 4г гледам - ремонтирали същия път. Толкова дебелокож и нахален премиер! Некадърен, краде и пак дърдори колко много бил направил. Безсрамник заобиколен от безмозъчни калинки!
2
15
 
11
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 1 месец
Лентореза и днес ще "работи"!
1
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обновяване на чисто нов път. Мисиркаджийска работа. Не смеят да кажат че от краденето тиквенско пътя се руши, пропада и е на коловози. А предпазните мрежи се ветреят и висят като на бойко маската.