Крадци на катализатори вилнеят в столичен квартал

Жители на "Дианабад" сигнализират за системните кражби
8 дек 2020 00:10, Ния Христова
26
Крадци на катализатори вилнеят в столичен квартал
Снимка: Pixabay
Масови кражби на катализатори на автомобили в столичния квартал "Дианабад". Затова сигнализираха жители от квартала. Някои хора дори намирали колата си на трупчета. Последният случай е от преди седмица – втора кола на едно семейство осъмва без устройството.
 
Какви са последствията от рипсата на катализатор а ватомобилите?
 
"Тази сутрин разбрахме за кражбата. Тръгвах за работа и когато се качих в автомобила се чу много сериозен звук", казва един от потърпевшите Любомир Пердухов пред Нова ТВ.
 
Други потърпевши разказват за същото.
 
"Споменавали сме на полицаи, подавал съм и оплаквания. Имах каско, но от застрахователя не поемат нищо. Новият катализатор струва 3 000лв.", разказват те.
 
Заместник-управителят на СБА Малина Бондаренко посочи, че трябва да има регулация на продажбите на катализатори.
 
"Много хора в интернет търсят такова нещо. Според мен това е поръчкова схема. Ценовият диапазон е от 350 до 6 000лв.", казва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо никой не протестира против тези кражби интетесно!? мишки!!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо властта официално мълчи по тоя въпрос?!Докога ще продължава това безобразие ?!
18
0
 
6
 
! Отговори
Това е бизнес преди 3 години
закрилян от държавата на мутрите. Я чукнете в търсачката "купувам катализатори" да видите какво ще излезе. Такова чудо без полицейско покровителството не може да съществува.
17
3
 
3
 
! Отговори
до колегата преди 3 години
ами , на ли се сещаш че ако каското започне да покрива цената на катализаторите , ще скочи двойно.
16
0
 
8
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 3 години
Миналата есен/зима , съобщиха за няколко кражби из селото ... и пролетта казаха че след няколко месеца работа на полицията , в някакво село на 100км са заловили групата . Кога ще прочетем че и в България някой си е заслужил 20-те заплати като работи , а не само да риве за пари.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е смисъла от каско тогава?
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои "берат" желязо, други катализатори, а има и такива дето събират пачки..
13
1
 
24
 
! Отговори
Милиционер преди 3 години
"Професионалисти, нищо не можем да направим"
12
2
 
56
 
! Отговори
Дгд преди 3 години
баси и мизерията!то в афганистан сигурно не крадат така!
11
13
 
11
 
! Отговори
Торлака преди 3 години
Смрът на шопи и гагаузи, макетата са лесни, под ножа, ще правиме Торлашка република и ще *** живо месо от проклетите сръби, та да си вземем нашто. Жена прави баницата и да сипваме рикиу, сериалут отпочва ....
10
25
 
12
 
! Отговори
Столичанин преди 3 години
Откога вие, гагаузи проклети, се смятате за българи? Оправяйте се сами там. Та тези, които ви разбиват колите да не сме ги изпратили ние от София?! Това сте си пак вие, татари и гагаузи. То други във Варна и Толбухин няма. Да сме се разделяли. Ами нали без нас и както опропастихте морето сте живи умрели. Тъппи номади.
9
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв Дианабад бе, кoмлeксари??? Каква СТОЛИЦА ОТНОВО??? Имате ли представа какво се случва във Варна, И ТОВА Е ВЕЧЕ ГОДИНИ!!! Хората ЕЖЕДНЕВНО публикуват снимки с разбитите си коли. Не просто катализатори - а разбити прозорци, свалени 4 (четири) гуми, акумулатори и други. Но забравих, че София е България. Давай да се разделяме и да се види, че България не е София! Явно по друг начин няма да стане с това разделение...
8
1
 
50
 
! Отговори
usa преди 3 години
срам и ужас! "европейска " ?? държава-все едно му.т. тренските времена още не са отминали!
7
1
 
59
 
! Отговори
2Loop преди 3 години
Това продължава от доста години. На мен ми откраднаха катализатора преди няколко години. И имам няколко пострадали познати от същото.Обаче виновни са продажните полицаи, които не вършат работа и за 5 стотинки. Още по-виновни са изкупуващите престъпни фирми. И най-виновни са тези, които ги покровителстват и оставят това да продължава от години.А иначе много знаят да слагат ограничения и изисквания. И как човек може да си купува катализатор за 3000 лв. всяка седмица, за да му го откраднат пак?
6
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на мен ми го свиха от Младост 2 преди месец. Даже не отидох в полицията. Какъв би бил смисъла... само да си губя времето.
5
1
 
46
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Нали им вдигнаха заплатките с 30% :)Явно искат 300%
4
2
 
60
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
баси и първобитната държава! за какво е тая полиция и смешното правосъдие!!!???
3
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом и в Дианабад са тръгнали да вилнеят, значи предстои гладна зима...Обикновено подобна новина е нормална за Люлин, Дружба или Надежда...Полицаите да си заслужат увеличението на заплатите и да открият престъпниците!Не е толкова сложно, тези катализатори се продават в интернет, след като бъдат откраднати!
2
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егаси държавата, егаси полицаите, а за правосъдие да не говорим. Ние сме най изтормозения народ от кого ли не. Работодатели със заплати, политици с ниски пенсии, топлофикация със сметки,адвокати с дела, престъпници с действията си, правосъдие с бездействието си, пълен Ад.
1
5
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Жители на "Дианабад" сигнализират"................Направо не е истина.30 години демокрацкия а гання още краде чистачки.Остави това ами и полицията вместо след 3-4 такива кражби да ги е изловила хората се жалват по медиите.В каква разградена държава живеете, просто не е истина.