Отрова за животни систeмно се разпръсква край детска площадка

Кой убива бездомни кучета и котки в столичния квартал "Овча купел"?
Обновена: 8 дек 2020 08:58 | 8 дек 2020 08:33, Ния Христова
85
Отрова за животни систeмно се разпръсква край детска площадка
Снимка: Pixabay
Системно се разпръсква отрова за животни край детска площадка в столичния квартал "Овча купел". Затова сигнализират стопани на домашни кучета. Последният случай е от преди няколко дни, когато домашен любимец умира, докато е разхождан от стопанина си.
 
Хората от района се притесняват, защото в близост има и детска площадката. Опасенията им са да не се стигне и до индицент с някое дете.
 
"Мъжът ми е разхождал кучето, когато то е изяло нещо. Той забелязва нещо странно и животното започва да се мъчи. За броени минути се стига до фаталния край. Ветеренарен лекар казва, че е било отровено със силно отровно вещество, което го убива за минутки", разказва Емилия Малакова пред Нова тв.
 
Други съседи разказват, че са виждали още мъртви домашни любимци.
 
"Често се случва да се събуждаме и да виждаме трупове на малки котенца. Моето куче също бе натровено преди няколко седмици и едва го спасихме. Не знам как е възможно такова нещо", разказват съседи.
 
"При такива случаи работим с МВР. След като те направят проверка труповете на тези животни се връщат при нас. Не препоръчваме на гражданите да пипат тези трупове, защото много често отровата е много опасна", казва Веселин Асенов, директор ОП "Екоравновесие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"С котките е нещо страшно в центъра на Согия. Самоковската за представителност поразчисти бездомните кучета от тук и сега е такава серъхпопулация на котки"И като изловят и котките, после ще ревеш, че има свръхпопулация на мишки и плъхове...
12
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата държава е в кучешки ***, представа си нямам защо общините допускат бездомни кучета и котки, толкова ли ги е страх от разни организациики за които кучешкият живот е по-важен от човешкият? А собствениците на кучета са най-наглите хора въобще, никакво съобразяване с околните . Подкрепям тровенето, щом вече 30 години не става по друг начин !
11
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествена реакция на липсата на ред в България. Надявам се повече хора да вземат решаването в свои ръце пък туко виж общината се сети че трябва да ги контролира. Кажете с какво и как ги тровите моля?
10
5
 
29
 
! Отговори
Голям преди 3 години
виц - кучкарите притеснени за децата...
9
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучкарите изведнъж се загрижиха за децата... ама като ви молим да не си изси.рате купетата там където играят децата не ви е грижа. Абсолютно подкрепям отравянето, надявам се да стане масово и в парковете.
8
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човешкият дух е възроптал срещу отглеждането на опасни, шумни и сеещи зарази и мърсотия *** и проявявайки инициатива и находчивост е намерил решението на проблем създаден от наглостта и мързела на кучкарите и безхаберието на властта.Ако кучкарите чистеха след своите животни, държаха ги с намордници и каишки, и ги обучаваха да не лаят, а властта контролираше поведението на кучкарите, никой нямаше да има проблем.
7
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой убива децата ни? След такава площадка ,посещавана от животни , в центъра на града ни малката ми племенничка имаше 7-см тения в черния дроб едвам я спасиха ща кръв дадохме и платихме ..има едно нещо, на което плащаме ние ,което умилено оставя безпризорните животни на нас ,гражданите ,да решаваме проблема ,да ,жестоко е да убиваш животните ,но защо не пишете за пострадалите хора от тази безочливост в държавата ни
6
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре и някоя пълзящо дете ще хапне кучешката отрова и тогава да ви питам проблем ли ще е хвърлянето й, или пак е ок?
5
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С котките е нещо страшно в центъра на Согия. Самоковската за представителност поразчисти бездомните кучета от тук и сега е такава серъхпопулация на котки че ви е бедна фантазията. Всички блокове около входа миришат на котки, плодят се непрекъснато, а програми за кастрация и залавяне няма. Общо взето излиза, че ако безодмни кучега не ги разкъсват, просто решение на проблема няма. Така се улравлява София, на еволюционен принцип
4
2
 
33
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Докато има изперкали лелки дето ги хранят.... .Зад нашия блок има обикновенно 12-13 котки. Една пенсионерка ги храни по 4 пъти на ден. Лятно време поне 2 котила има. Няма отърване. Нощем се дерът като вълци.Бабата си храни... на общината не и Пука.....Къде е редно да се подаде сигнал за прекалено много бездомни животни?
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже съм и с дете и с куче някак си не ми се вижда редно така да се решават нещата. Имаме закони и наредби колкото щеш - кучето задължитлено на каишка, чипирано, ваксинирано и тн, но познайте как се спазват? И кой го контролира? Кучето ми е малко и за мен също са проблем свободно само си играе кучета над 30кг. Детето пък обича всякакви животинки, но е научено да пита стопанина може ли да погали кучето/котето и тн. Всичко е въпрос на самодисциплина, която у нас липсва
2
4
 
33
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
Не оправдавам никое насилие! Но щом държавата/общината не могат или не искат да се справят с този проблем, хората и най-вече пострадали от животните , взимат нещата в свои ръце. Това е логичния завършек на нещата. И именно собствениците на домашни кучета трябва да настояват за генерално решение, защото те са най-потърпевши.
1
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като човек, на който и двете деца са хапани от кучета, мога само да се радвам. Кучкарите за разнообразие може да почнат да си разхождат "любимците" с намордници.И да ви обясня - обяснение от типа "спокойно, то само си играе" не ме устройва, докато детето ми се опитва да се скрие зад ме и пищи от ужас.