Отварянето на детските градини все още не било безопасно

Заболеваемостта в тях била доста висока преди затварянето им
Обновена: 9 дек 2020 19:13 | 9 дек 2020 13:22,
27
Отварянето на детските градини все още не било безопасно
Снимка: БГНЕС

В София ситуацията с пандемията е далеч от това, което смятаме за безопасно за детските градини. Ще направим специално заседание, за момента ситуацията ни тревожи. Това каза пред БНТ заместник-кметът на София Тодор Чобанов.

По думите му спрямо общите размери на пандемията, заболеваемостта в детските градини е била доста висока преди затварянето им.

Още по темата

"Длъжни сме да отчетем възможностите за справяне с такава ситуация. Има доста болни хора, в карантина, доста напуснаха - най-вече възрастни хора, които имат притеснения. Сега подобни случаи са много малко", каза още заместник-кметът.

Организирано е служебното извинение на отсъствия на децата, които не посещават градина в настоящата ситуация, ако те все пак отворят.

Припомняме, че по думите на кметът на София Йорданка Фандъкова Столичната община е готова да отвори детските градини и ясли на 14 деквмври.

"Личното ми мнение е, че детските градини е добре да работят при спазване на всички мерки, при спазване възможността на родителите, които не желаят да изпратят децата си. Ще изчакаме решението на правителството", каза още Фандъкова.

Според нея другите противоепидемични мерки трябва да останат, защото София все още е в червената зона с висока степен на разпространение на коронавируса.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
6
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
"заболеваемостта в детските градини е била доста висока преди затварянето им."Изплюха камъчето!Е аз казвах ли ви, че училищата са главните развъдници. Правили са тестове и са видели какъв е броя, та изведнъж както бяха супербезопасни (според министъра), взеха та затвориха всички.Кой е отговорен за този провал! Някой каза, че се е разпоредил "училищата да работят!"
23
0
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
а ти знаеш ли условията за работа какви са в Германия и Франция? И хората каква култура имат? И как се работи с до 10 деца? Не е като ***, който си праща детето болно, че и се сърди що е върнато. Найс, а? Не ми срамнявай България с белите страни.
22
0
 
8
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
Да ти обяснявам ли как във фризьорските салони и на други места за работа с клиенти има ЧАСОВЕ и няма струпване на хора? Не е като да те затворят за часове в стая с 20-30 деца. Айде стига умници вече, форумни мишки.
21
0
 
7
 
! Отговори
до 12 отваряй преди 3 години
А ти затвори дупката в кухата глава. Заради изтерясали родители няма да *** невинни хора, само защото са избрали такава професия. Ай, сиктер!
20
0
 
9
 
! Отговори
така е преди 3 години
Не е безопасно. Само днес трима души - жена в Благоевград, мъже в Елхово и Варна са починали ПРЕД болниците, оправни сме отвсякъде. А Ангелов чурулика, че натискът бил намялал! Къде бе, г-н здравен имитатор? Никакво отваряне на НИЩО, след като не можем да се справим. И без това бройката не мърда. Ще измрем като пилци заради експерименти.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реплика на изказано мнение.Здравето на децата въобще не се рискува. Обратно - децата рискуват здравето на възрастните. Ще разболеят възрастните и пак ще се стигне до карантина. Децата са трансмисия за разнасяне на заразата. Ей това поне половината от възрастното население не го разбира. И се повтаря мантрата - децата на училище. Стана ясно че младите не умират, но вътрешните им органи сърце/дроб/бъбреци търпят сериозни травми. Предпоставка за инвалидизация в бъдеще. На кого е нужно това.
18
4
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 години
Децата пак са навсякъде-по улиците, в магазините, в градския транспорт. Възрастните хора също. Какъв ефекти да има като никой не се спира.
17
11
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Никой никого не кара на сила. Казвате идват празници - добре така е. Не пускайте децата си - ваша воля. Но не може да един да взема решение за друг. Има много хора ,които изнемогват . Нека градините работят. Една част ще задържат децата си като по този начин и бройката им ще е по - малка . Аз лично не виждам никаква разлика между 30.11.20 когато затвориха градините и сега две седмици по - късно. Да оставят възрастните педагожки вкъщи и да пуснат по - младите . За децата аз лично нямам притеснени
16
5
 
4
 
! Отговори
B преди 3 години
Питах един познат в Ирландия , дали децата му са дистанционно обучение, казва - Аа, на училише са си.
15
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До ddd,не го знам дали е гей,но сигурно е по-умен от твоя, и неговия вожд-слънце,който пак се изказва,за градините и яслите,че ще отворят на 14.12.2020.само и на теб да ти кажа,че след дни ,идват коледните празници,и няма смисъл да се рискува със здравето на децата.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова: "Личното ми мнение е, че детските градини е добре да работят при спазване на всички мерки, при спазване възможността на родителите, които не желаят да изпратят децата си...."#Тази още ли говори безмислици? Спазване възможността на родителите за какво. Две думи на кръст не могат да вържат от партията на мутрите.Личното мнение да си го пази да вкъщи. Тук говори като кмет на София.
13
15
 
2
 
! Отговори
ddd преди 3 години
Този гей сигурно няма деца и не му дреме как се оправяме.
12
13
 
6
 
! Отговори
Отваряй преди 3 години
Отваряй градините и училищата! Ковид - зомбитата ,бабите и дядовците да си "ПОЧИВАТ" вкъщи...Зима е ,студено е...Имат си коридори от 8.30 до 10.30. Идеално време. После на толло . Да готвят и да гледат сериали. Те са най - податливи да се пазят . Децата не са виновни. Имат нужди от игри ,а не от лаптоп и таблет ,затворени в стая докато тате или мама работят в същото помещение и трябва да ги обгрижват. Ами като има кака или батко?! Тотал щета на психиката!
11
3
 
3
 
! Отговори
Хи хи преди 3 години
Баце каза до петък да са готови.
10
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отваряйте всичко фашисти долни...
9
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога децата в държавата не са приоритет. Затова толкова малко хора раждат. Не може Фризьорски салони да работят, Магазини и т. а детските градини най-лесно да ги затворим.
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Градини и училища ще отворят през месец май!
7
4
 
7
 
! Отговори
Комедия преди 3 години
Не е тайна, че познати си организират срещи на топло в хипермаркети и магазини - хем да се поразходят, хем да се видят и застават до някой не чак толкова посещаван стилаж и си говорят с часове. Когато има заведения и молове хората ще имат избор и ще има в пъти по малко струпвания. Управляващите трябва да разберат, че хората няма да спрат да живеят защото те така са решили.
6
6
 
11
 
! Отговори
Комедия преди 3 години
На практика никой не тества децата и статистиките показват ниски или нулеви стойности, особено в провинциите но също и в София. Истината обаче, е че малките сеят трупове след себе си, макар и несъзнателно! Стъпките са ясни:Отваряне на бизнеса, за да се преразпредели човекопотока, а и да спре зловещия ръст на бедност и безработица. Заведенията и моловете да доста по безопасно място от смъртоносните ДГ и училища. Освен това народа ще спре масово да се събира по хипермаркети и големи магазини.
5
0
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Това е лъжа.