Ремонт на ремонта: Теч в подлеза на Ларгото, таванът се руши

Положението е сериозно, призна зам.-кметът на район "Оборище"
Обновена: 15 дек 2020 09:49 | 15 дек 2020 09:30, Анисия Иванова
51

Теч в пешеходния подлез на Ларгото в столицата. Сигналът идва от зрители на Bulgaria ON AIR, които твърдят, че ситуацията е такава от месеци. Опасенията им са, че заради теча, таванът се руши и има опасност от срутване.

Проверка на място потвърди, че теч има, и то в ден, който не е дъждовен. Подлезът под Ларгото в столицата е наречен "Източна порта на Сердика". Граждани се оплакват, че всичко е разрушено и в един момент може да стане опасно и настояват - фирмата изпълнител да поеме гаранцията.

Управлението и стопанисването на имота е предоставено съвместно на Общинския културен институт и район "Оборище", като районната община отговаря за още 3 подлеза, а годишният ѝ бюджет е 10 хил. лв.

"Наистина има сериозни течове, които се появяват при големите порои, особено тогава чувствително се виждат пропуските в строителството. Ние не може с този бюджет да предприемем каквито и да е по-сериозни действия и да тръгнем да правим каквото и да било ремонтно действие", заяви зам.-кметът на район "Оборище" Бонка Василева.

Ремонтът на Ларгото и реставрацията на античния комплекс приключи само преди 4 години, а проектът бе за милиони. Той стана злополучен, след като Министерството на културата изтърва срока, за да получи неустойка от близо 750 хил. лева за забавеното строителство, а и роди редица допълнителни ремонти. Освен това създаде и огромен скандал около министъра Боил Банов, известен като "Ало, Банов съм".

"Препращали сме сигнали нееднократни, СО би трябвало да сезира възложителя, защото реално възложителят на този голям проект е МК, не е СО. Явно виждаме, че ремонт на ремонта продължава да съществува като крилата фраза за качеството на това, което се е свършило", категорична бе Василева.

От район "Оборище" допълват, че ремонтът би трябвало все още да е гаранционен, а от Столичната община уверяват, че ще съдействат за отстраняването на проблема и ще бъдат направени огледи на място с инженери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
16
 
! Отговори
Фирмула на Тиквоний преди 3 години
Прасе --> месо --> суджук --> далавера --> Тиква --> чекмедже --> корпуция --> мизерия
20
4
 
9
 
! Отговори
Микробиолог преди 3 години
Течовете са от оставени нарочно мини тунели с цел опазване на един микроорганизъм живеещ най вече на места с тунели, магистрали и метра. Непредвидено от микро се превърна в нов макроорганизъм Гербусапокалиптикус. Сега е навсякъде
19
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ най-голямата кражба и унищожение на държавата след преврата и Костов.
18
2
 
14
 
! Отговори
Бат ви Бойко преди 3 години
Заслужава си теа от Дискавъри да додат и снемат. Глей каква красота. И да падне тавано, пак че го построя и то сам. Комунистите не строят щот ги е страх да не се срутят строежите. При мен страх няма. Една магистрала моа шест пъти в мандат да престроявам. Първи сме у Европа
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фъндуца ще го барне наново. За чест и слава на вожда. Няма да се плашите
16
3
 
8
 
! Отговори
РептилАсосиешън преди 3 години
Не трябва да обвиняваме само гарбажиите. И вкъщи е така. Няма свестни майстори. Следващия, който си остави ръцете ще го хвърля през балкона.
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избирателите на Фандъкова да отидат на място и да подпират тавана да не падне. Фигурата да е човешка пирамида. И трети мандат да си я изберете!
14
1
 
11
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
СЪС ТОВА ЩЕ СЕ ЗА ПОМНИ НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ: ПРОБА ГРЕШКА И РЕМОНТ НА РЕМОНТА...А И ТОВА, ЧЕ ВСЕКИ ДЕН НИ ОБЛЪЧВА:КОЛКО ДОБРЕ СИ ЖИВЕЕМ. НА КОЕТО САМО ТОЙ И ПРИБЛИЖЕНИТЕ МУ ВЯРВАТ. А ТЕ НЕ СА МАЛКО.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То само като го кръстиха "Ларгото" ми стана ясно, че нищо не разбират и никаква няма да я свършат.
12
1
 
9
 
! Отговори
Проф. Палю Межирдиев преди 3 години
До Христо ХристовНа кривия ЕС демокрацията му пречи.Защо никъде в ЕС не е така, другарче?
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е така строи Бойко!Е така!!!!
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление, няма как да очакваш от най-големите акълии ("майсторите") да направят каквото и да е качествено. Всеки ти казва, че знае как, но никой не го прави по технология, предписана от производителя. На ремонта на ремонта на ремонта на Ларгото гледах как лепят плочки със строително лепило за 2.50 без никакви качества за външна употреба. А аз съм програмист, не майстор, но съм построил сам 2 къщи и поназнайвам някои неща ей така като хоби. Некадърността у нас е навсякъде, затова сме бедни.
9
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некадърен народ. Доволен съм че избягах преди години.
8
0
 
11
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Да това е основния проблем че не държим сметка на крадците разиденено общество сме всеки казва какво ми пука щом може да крадат но това, е на наш гръб
7
0
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Да това е основния проблем че не държим сметка на крадците разиденено общество сме всеки казва какво ми пука щом може да крадат но това, е на наш гръб
6
1
 
12
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
Ще напиша само:"Ало, Банов!"
5
0
 
15
 
! Отговори
Софиянка преди 3 години
Защо вече години наред все закъсняват да си вземат неустойките. А гаранцията е като изпълнението. ДОКОГАЩе търпим тия от СО да крадат.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Схемата на гербавите е ясна и действа на всякъде. Строи се скъпо и не качествено, а след годи а скъпи ремонти. После се хвалят, че са построили магистрали и други неща. Дефакто нищо качествено няма построено от тиквата и компания. Всички пари отиват в офшортки и чекмеджета. Доказан престъпник
3
1
 
17
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Всичките ремонти са такива. Претупва се, колкото да изглежда ново в началото, а после огън да го гори.
2
1
 
10
 
! Отговори
ТЕЧОВЕТЕ ПАДАТ преди 3 години
ПАДАТ ОТ НЕБЕТО КАПКА МИ ПАДНА НА ГЛАВАТАААААААААААААА