Духовници ще посетят болници, ще поръсят за здраве със светена вода

Инициативата е на Софийската митрополия
18 дек 2020 19:20, Красимир Ангелов
17
Духовници ще посетят болници, ще поръсят за здраве със светена вода
Снимка: БГНЕС, архив

По инициатива и с благословението на патриарх Неофит, отделът "Милосърдие и благотворителност" при Софийската митрополия организира с доброволци духовна инициатива, свързана с посещението на духовници в болнични заведения, както при общоболедуващи, така и при пациенти с коронавирусна инфекция, съобщиха от Софийската митрополия.

Софийски духовници, преболедували коронавируса, ще посетят ковид отделенията на столични болници и там ще помажат с осветен елей и ще поръсят със светена вода болните, лекарите и целия медицински персонал. Свещенослужителите ще раздадат на всички в болниците иконки със сцената на Рождество Христово, които са със специално благословение от Негово Светейшество патриарх Неофит.

Програмата за милосърдната инициатива предвижда тя да се осъществи от 20 до 23 декември, както и от 5 до 7 януари, информират от Софийската митрополия.

На 20 декември, неделя, в 11.00 часа, ще бъде отслужен маслосвет за здравето на боледуващите от COVID-19 в храма "Рождество Христово" в кв. "Младост", както и в храма "Св. Йоан Рилски" в Софийската духовна семинария.

На 21 декември, понеделник, от 10.00 часа, ще бъдат осветени 6000 икони със сцената на Рождество Христово, които ще бъдат раздавани на болните. Освещаването ще бъде извършено в митрополитския храм "Св. великомъченица Неделя" в София, в присъствието на всички свещенослужители, които ще участват в болничните посещения. В 11.30 часа ще започнат посещенията на свещениците във Военномедицинската академия, в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", УМБАЛ "Александровска", УМБАЛ "Св. Иван Рилски" и в УМБАЛ "Св. Анна". Ще има и посещения на свещенослужители в болници на 22 и 23 декември.

Това не е първата милосърдна инициатива на Софийската света митрополия. През ноември, в Деня на християнското семейство - 21 ноември, за да подкрепят усилията на лекарите в тяхната ежедневна борба за спасяването на болни от коронавируса, повече от двадесет свещеници дариха кръв във Военномедицинската академия, припомнят от митрополията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bio teroristi v ataka
13
0
 
1
 
! Отговори
С.Мухибян преди 3 години
Айде сега, Тиквун впрегна и килимявките в заверата с измисления лошCOVID-19 да му помагат /срещу заплащане - разбира се/, само и само даможе да се задържи още във властта !
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До на лекар или на поп?Само Господ-Бог чрез неговите пророци лекува! Повярвайте за да се убедите!
11
1
 
4
 
! Отговори
на лекар или на поп? преди 3 години
При кой от двамата да се ходи? Само Господ-Бог заразява за наказание и той изцелява!Народе!!! Към небето погледни и спасен бъди! Не вярвайте на комунистите - Ковид-19
10
1
 
3
 
! Отговори
последен шанс!!!!!!! преди 3 години
Със здравната ни система дотук!!! Само Господ-Бог си знае работата......
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Келфайда, по-добре да спазват дистанция за да не им втаса "свещената водица"!Съветът ми е за всички диховници попове и мюфтии!
8
2
 
6
 
! Отговори
Котка преди 3 години
Мисля, че мястото им е там отдавна и всеки ден, не само за "инициатива".
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да носят маски!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Развалиха им рахата на поповете. Намериха им работа и още заплащане за светата вода , иконите, пеенето.Това европейски почин ли е?
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неееее..Каква света вода по лекари и болни?Да разнасят други вируси и бактерии.Да плашат болните.Назначете прекарали вируса психолози да говорят с пациенти и лекари.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно преди празниците няма кво да се бутат при вируси, че да ги разнесат после.
3
6
 
8
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
Това е от измислиците на Бацун, не е инициатива на Софийската митрополия!
2
7
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Индулгенции ще продават ли?
1
10
 
8
 
! Отговори
ЩР преди 3 години
Мастото им е на гробищата и там да ръсят за здраве, от къде на къде в болниците?