Отбелязваме 143-ата годишнина от Освобождението на София

В храм "Света Неделя" беше отслужен благодарствен молебен
4 яну 2021 15:15, Петя Славова
53

На днешния ден отбелязваме 143-ата годишнина от Освобождението на София. В митрополитския храм "Света Неделя" беше отслужен благодарствен молебен в памет на загиналите воини, предава Bulgaria ON AIR.

Камбаните на столичните храмове озвучиха града, за да припомнят паметната дата от историята на града. София е освободена от ген. Гурко на 4 януари 1878 г. в хода на Руско-турската освободителна война.

Венци и цветя на благодарност се поднасят пред паметника на Българския опълченец в центъра на столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Поклон и вечна признателност пред подвига на братушките-освободители, загинали за нашата свобода!
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мразим РусияМразим Русия.... Първо, говори в 1- во лице, единствено число. Второ, да се мрази Русия и руския народ е прекалено, ненормално и нечовешко! Трето, моите мнения са критика,критикувам, но не го правя с цел да се мрази с или без основание Русия. Четвърто, малко хора биха вникнали в смисъла на думите ми, а то е че прекалената русофилия, както и рсофобията са еднакво вредни за България и българите.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГлупостиА защо не и среден пръст и за Англия, за Франция, за Турция?
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТЕ СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА НИ!Не си прав, въпреки че написах доста мнения по отношение на прекалената русофилия в България.Знаете ли кое най - гадното?! Че скапаното Английско посолство в София се намира на удобно място в Центъра на столицата. Че турското посолство е близо до СУ! Че се отдават почит на народи, които ни мразят и които са били против България и нейната политическа свобода!!! Ето това е най - гадното!
39
1
 
1
 
! Отговори
Мразим Русия преди 3 години
ТЯ Е ИСТИНСКИ ПОРОБИТЕЛ, ЗАЩОТО ОТНЕ ПАРИТЕ, ИМОТИТЕ, ЖИЛИЩАТА И ПОМИНЪКА НА БЪЛГАРИТЕ ЧРЕЗ КОМУНИСТИТЕ И НИ НАПРАВИ, ПРОСЯЦИТЕ НА ЕВРОПА!!
38
2
 
1
 
! Отговори
Нищо не отбелязвам.. преди 3 години
ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ, НИКОГА НЕ Е ИМАЛО РОБСТВО.... ДО ИДВАНЕТО НА РУСКИТЕ КОМУНИСТИ И БАНДЮГИ!ТЕ СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА НИ!
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 32Ако РУСКАТА газ спре, ще наденеш цървулите и ще се топлиш на ***,ама ще те глобят !! Фандъкова само това чака!! Ясно??Глупости!!!! Първо, заради мене и моите мнения никой няма да спре голям енергиен проект. Второ , на 1 Януари беше открит газопровода Балкански Поток. От Фандъкова нищо не зависи! И още нещо, историята, политиката и икономиката са различни неща и не трябва да се смесват! Газопровода няма нищо общо с Освобождаването на София, това са търговски отношения между държави.
36
1
 
2
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
АБЕ, ЗА КАКВО ТОЧНО " ТУРСКО РОБСТВО" ГОВОРИТЕ, ПРИ ТОЛКОВА БЪЛГАРСКИ ЧОРБАДЖИИ...ХАХАХААА.... НАЛИ, БЪЛГАРСКИТЕ ЧОРБАДЖИИ ОТКУПИХА КОПРИВЩИЦА , ЗА ДА НЕ Я ЗАПАЛЯТ ПО АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ!!!Я, НЕ СЕ ПРАВЕТЕ, НА ТАКИВА... КАВИТО НИКОГА НЕ СТЕ БИЛИ... ХАХАХААА...
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле! Егати конете с капаци! Първосигнални простаци и ***! Когато се критикува прекалената русофилия, не означава че автоматично човекът е: извратен и обратен американофил, англофил, западнофил, туркофили и какъв ли не друг фил! Еднакво вредни са всички чужденци за България!До 36И като споменаваш за Българофоба английският ***.раст Синклер, трябва да си наясно че българофоби има като в Англия ( Англия ни мрази и ненавижда, за твое сведение), в цяла Европа, така и в Русия и Америка!
34
0
 
4
 
! Отговори
35 до 21 преди 3 години
...Синклер е формирал банди в изт. Родопи, но е бил смачкан от четите на Капитан Петко Воевода.А за да стигне Гурко до София и предотврати кланета и палежи, войните му правят страховит преход на Балкана и дават много жертви от измръзване! За това никой не пише!И още една забравена истина: Сюлейман паша е щял да подпали София, но му е забранил софийският равин Алмозиньо, масон от по-висок ранг от този на Сюлейман (Соломон). А не Позитано и Льо Ге! Историята е такава, каквато е!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21До Анонимен 21Жалко мекеренце! На такива неблагодарни ***(синоним на незаконороден) трябва публично да бъдат насинявани дирниците с върбови пръчки!Русия стриктно е изпълнила клаузите на Берлинския трактат и нейната администрация и военни са напуснали България. През това време министър Каулбарс (швед на руска служба) е бесел по крайпътните дървета разбойниците, Русия е създавала Българската войска, нашата администрация, банки. Нещо не си доразбрал за бандите - английският агент
32
2
 
1
 
! Отговори
Балансьор преди 3 години
Добре!! #29 ще се топли на дърва и въглища!!!
31
2
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Ало, Dnes!! Откога думата " ***",които са производни на въглищата е "*** дума"?? Човекът искаше да каже,че # 29 ще се топли на ***!!
30
2
 
3
 
! Отговори
До # 29 преди 3 години
Виж одобрението на#26 и # 27 и тогава дрънкай тъпотии!! Що не отговориш на въпросите там?? Ако РУСКАТА газ спре, ще наденеш цървулите и ще се топлиш на ***,ама ще те глобят !! Фандъкова само това чака!! Ясно??
29
0
 
7
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 3 години
сега София трябва да се освободи от американско робство само!
28
4
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Слава на България и поклон пред Русия !
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26Мизерник си ти, нещастен ***! България може по доходи да е бедна, но не е нито бедна, нито мизерна страна, ***! Руснаците с двеста бягат от Русия и отиват в страни и държави, включително и в България. Не това, че имаш симпатии и добри чувства към Русия( или филия към Америка и друга страна), а затова че я превъзнасяш повече от собствената си Родина , отблъсква българите!
26
0
 
8
 
! Отговори
Фалшива новина преди 3 години
143 години от Освобождението на София от турско робство, а не просто освобождениена София.
25
0
 
9
 
! Отговори
До #21 преди 3 години
А кой бомбардира София и други градове в България , вследствие на които бяха избити хиляди жени,деца и старци?? Аз ще ви кажа: Това са " приятелите" на престъпната управляваща шайка от 1989г. насам!! Колко руски военни бази е имало в България!!
24
3
 
7
 
! Отговори
До # 24 преди 3 години
Каква полза има Русия от най-бедната и мизерна държава в Европа?? Само за ден да спре руската газ, икономиката рухва, българите започват да се топлят с дърва и въглища а Европа ни глобява за мръсния въздух!! Ясно ли стана на т.н. " русофоби"???!!