Видео показва катастрофата на Околовръстното в момента на ударите

Заледен път и висока скорост са причината за верижната катастрофа
13 яну 2021 08:14, Александър Попов
243
Видео показва катастрофата на Околовръстното в момента на ударите

Мокър и заледен път, както и несъобразена скорост са причините за верижната катастрофа на околовръстния път при "Симеоновско шосе".

8 автомобила се сблъскаха, двама души пострадаха, а щетите по автомобилите са сериозни.

Още по темата
В социалните мрежи бе качено видео, което показва точно момента на катастрофата.

По информация от Спешна помощ пострадали са двама души – жена на 36 години, която е с контузия на главата и съмнения за комоцио, както и мъж на 46 години. Жената е откарана в "Пирогов", мъжът – във ВМА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно, че след като са се ударили е дошла техника да опесъчи, но не може винаги да подхождаш от презункцията, че пътят ти е чист и опесъчен. Затова имаме глави на раменете си, ще караш по- бавно, ще увеличиш дистанцията и ще имаш шанс да спреш.
121
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГошоПичето е спирало с моторна спирачка, а може и да не и работят стоповете ;)Как беше - вдигна ли левия крак, пускам съединителя, вгигна ли десния крак, освобождавам спирачката, вдигна ли си и двата крака едновременно - взимам шофьорския изпит.
120
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ???а ако отдолу е лед, как се изчислява спирачен път?
119
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някой може ли да ми обясни,защо веднага след удара е минала машина за опесачаване..за скороста е ясна работата.Вижда се..
118
2
 
3
 
! Отговори
... преди 3 години
А сега да се види дали ситуацията не се е получила от спрели автомобили, чакащи да влезнат в локалното, за да слезнат към Симеоновско шосе. Понякога чакащите заемат 2 ленти. В този случай (ако е такъв) май не точно ледът е главния виновник. Крайно време е светофара там да се регулира, за да не се получават големи опашки, защото има тарикати заемат и средната лента....
117
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
заледен път означава по-ниска скорост и по-голяма дистанция, но явно това е твърде трудно за ***, особено у Шопско
116
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пердашат без да се съобразяват с условията, все едно лятно време на сух асфалт.Как така едни успяха спокойно да намалят и да спрат, а други - не. Който кара с подготвен автомобил, добри гуми и концентриран в пътя винаги може да спре, или да заобиколи спрелите коли. Януари месец е, близко е до акъла, че тук и там може да е заледено, те си карат с лятната скорост, а може би и с летните гуми, дистанция на пътя никаква, навряни като скотове един в друг на пътя, после Бойко виновен.
115
1
 
25
 
! Отговори
Най-обичам преди 3 години
Гъ..зар с джип да се залепи зад мен на 1м и да ми присвятка с фарове. Щото при ограничение 80км аз карам със 100км и много го бавя. Това е държавата на ***.
114
1
 
5
 
! Отговори
??? преди 3 години
От появяването на бързака на екрана до удара, има малко над 1 секунда.За 1 секунда се изминава следното разстояне според скоростта30 км/час - 7,78 метра40 км/час - 11,11 метра50 км/час - 13,89 метра60 км/час - 16,67 метра70 км/час - 19,44 метра80 км/час - 22,22 метра100 км/час - 27,78 метра150 км/час - 41,67 метраВъпрос: На какво разстояние от другите коли е бързака, когато се появява на екрана?
113
1
 
19
 
! Отговори
superdriver преди 3 години
Абсолютно недопустимо е да караш със висока скорост в града по тъмно и мокро или заледено. Да не говорим , че има "шофьори" дето не спазват никаква дистанция и ти дишат във врата постоянно. Всичко е въпрос на култура и възпитание. В Лондон за най малкото нарушение ти набиват глобата и си плащаш без възражения обаче там камера до камера. И в България като набият камери на всяка педя и ще се научат.
112
1
 
11
 
! Отговори
бааа го преди 3 години
Този шАфИор в ляво със сивият автомобил, заслужава квадратна дупка около 4x4 сантиметра в челото!
111
1
 
22
 
! Отговори
void преди 3 години
Нито пътят, нито ледът, още по-малко Бойко имат нещо общо с катастрофата. Както се казва - на калпавата ракета космосът и крив. Шофьорчетата от видеото реагираха късно се врязаха с несъобръзена скорост, на единия не му работеха нито габаритите нито стоповете (чудя се с какви ли гуми е карал), тези отпред не бяха включили аварийните... А колата, която снимаше защо беше на правилна дистанция, с правилна скорост, и не само че не се вряза ами избегна и дилетантите които профучаха? А, можело значи...
110
0
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Камикадзето с Нисана - жена на 36г. Рег. номер е СА, може да го видите в репортажите.И спирачка не натисна... от зрънчо ли е спечелила СУМПС?
109
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това отвсякъде е черен лед с мърсотия и причината не е несъобразена скорост. Единственият, който може да се обвини в такова нещо е този без стоповете.
108
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предполагам, че мократа настилка си е казала думата, но друга истина е, че масово всички лятат с над 80, а най-лошото е, че големите шофьори карат един зад друг без никаква дистанция... Явно да караш по правилника не е престижно
107
0
 
2
 
! Отговори
Стига лъжи преди 3 години
До АнонименВие прочетохте ли статията или само коментирате? Това е на моста над симеоновско шосе!
106
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вторият от от ляво се беше засили с тази сапунерка, като за последно и дори нямаше габарити. После бмв-та били виновни, дрогинарите били виновни. Вижте се бе, карате като олигота и все другите са ви виновни. Дее и простата нация.
105
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На единия вляво или не му работеха светлините или нямаше никакъв спирачен път.
104
4
 
13
 
! Отговори
-10 преди 3 години
До АнонименABS - лед, ABS -лед, и пак ABS - лед :-) Няма ABS, който да ти помогне на лед. Няма и гуми, които да ти помогнат на лед, освен ако не са са тип верижен трактор :-)
103
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама иначе 200 машини чистят София.Крайно време е да се махне оня член от закона, че водачът трябва да си съобразява скоросста с пътната обстановка, и да почнат да привличат виновните за непочистените пътища, за дупките и за липсващите знаци.