Арестуваха Сергей Навални при кацането му в Москва

Обвиненията - нарушил е условната си присъда
Обновена: 17 яну 2021 22:03 | 17 яну 2021 20:32, Веселина Йорданова
446
Арестуваха Сергей Навални при кацането му в Москва
Снимка: БГНЕС

Главният опозиционер в Русия Алексей Навални бе задържан от полицията при пристигането си на летище "Шереметиево" в Москва, когато се канеше да мине паспортен контрол, предаде Франс прес.

Още по темата
Руските затворнически служби бяха предупредили, че няма да се поколебаят да задържат Навални още при пристигането му в Русия.

Обвиненията срещу него са, че той е нарушил условната си присъда, издадена през 2014 година. През последните месеци Навални беше на лечение в Германия след предполагаемо отравяне.

44-годишният критик на Кремъл заяви, че не страхува, че ще бъде задържан в Русия, защото е невинен. "Аз, арестуван? Аз съм невинен човек", каза той пред репортери, преди да се качи на борда на самолета на руската авиокомпания "Победа".

Затворническите служби в Русия потвърдиха, че са задържали опозиционера.

Той "ще бъде задържан под стража до решение на съда" по неговия случай, се посочва в комюникето на затворническите служби.

След ареста членките на ЕС Литва, Латвия и Естония призоваха днес да се наложат "рестриктивни мерки" срещу Русия. Това съобщи литовското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

Задържането на Алексей Навални от руските власти е напълно неприемливо. Настояваме за незабавното му освобождаване, написа в Туитър външният министър на Литва Габриелюс Ландсбергис.

"ЕС трябва да действа бързо и ако той не бъде освободен, необходимо е да обсъдим рестриктивни мерки в отговор на този безсрамен акт", допълни литовският първи дипломат. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 245За първи път чувам ,че Раковски бил масон!Путин го бие от всякъде,без да е масон(не е сигурно) успява да завлича Русия надолу!САЩ със санкциите които им въвеждат и натискат другите държави да ги изпълняват ,принизяват Русия до треторазредна държава!Икономиката на Русия се крепи на износ на петрол и газ ,а преди 7-8год.беха малко живнали!Управлението на Путин е катастрофа това все повече руснаци го осъзнават!Подигна им малко самочувствието с Крим и Сирия и това ,сега ще си тегли послед
156
1
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
След Априлското възстание и кланетата, целия свят е на страната на българите. През дек. 1876г. в Цариград Великите сили дават свобода на българите в две държави -Източна(Търново) и Западна(София) България. И най-ваното обявяват Осм. империя за АГРЕСОР в българските земи. Тоест издадена е присъда. Всеки който нахлуе в Осм. имп. се явява нещо като съдия-изпълнител - била то Русия или Австрия. Щом Силите разрешават да се воюва, освободението ни е било въпрос на време. Въпросът е кой ще се възползва
155
2
 
4
 
! Отговори
Цугцванг преди 3 години
Има ли спасителен ход Кремъл?Най-вероятно Навални ще бъде експулсиран.Това ще предизвика най-малко щети за Русия.
154
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха,ха,ха, Русия дошла да ни освободи!!!На морето един такъв русофил взе да се мазни на едно семейство руснаци с които си имахме приказка.Руснака се засмя и каза ,,Русия не освобождава ,тя завладява"!Това е истината техните интереси съвпаднаха с нашите за освобождение от турците!Е ,интересът им да останат тук ,а ние да сме придатък на Русия ,не се осъществи,защото ние пък нямахме такъв интерес и фактът ,че успяхме да ги изгоним си е достоен за уважение на гуми що освободена държава!
153
4
 
14
 
! Отговори
Тюрмата на народите преди 3 години
Русия - нация от отровители и тъмничари.
152
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СтельоАз не мисля, а? Заем нямам, живея в собствен имот, застроена плош 1200 квадрата, с двор 2.5 декара./////////////////хора, които попадат в горната категория, не пишат такива работи по форумите. Под нивото им е.
151
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин се прецака. Даде отличен повод но Германия да отреже Северния пАток 2.
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа беше само Раковски:....Какво го цитирате тоя масон? Интересно той на кои господари е служил?Ръкописът на Раковски Разсъждения върху франкмасонската същност за човещина е издаден в луксозна брошурка.
149
1
 
2
 
! Отговори
Путин не се шегува преди 3 години
Има репутация да поддържа все пак
148
2
 
1
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 3 години
Никъде не пише защо Навални е Осъден през 2014 година ?Поровете малко в нета /
147
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални - само като му видиш баналното излъчване- разбираш колко му е умствения багаж.Няма как да е опозиция на Путин. Разликата е от небето до земята.
146
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още Раковски е писал за руските стремежи на Балканите и наистина е излязал прав.Хей такива руcoфили като тези тук, плъзват в Северна България да убеждават народа да се изселва в Русия!И то добре ,че по-голямата част се връщат ,иначе сега в бившия СССР не 2млн.(според руски историк)а поне 5млн щяха да бъдат българите!
145
0
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До Кратък анализТи си гений. Същински диамант на мисълта. Разкажи ми още, моля те. Например Навални на кого ще разкаже за мръсните игри на запада.
144
6
 
6
 
! Отговори
Кратък анализ преди 3 години
Навални се прибра в Русия, защото в чужбина щяха да го убият и той знае това. А руснаците го арестуваха за да запазят живота му. Прекалено много знае за мръсните игри, които се разиграват чрез него срещу Путин, но както винаги в последните години победител от ситуацията ще излезе Кремъл. Просто политиците извън Русия не са на нивото на московските управници начело с Владимир Владимирович. Това е простата истина.
143
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво общо има Сноудън с Навални?*** глави,освен ако кражбите,далаверите,лъжите на Путин и приближените му са действия ,без които пропада националната сигурност на Русия!
142
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми някои държави си имат Левски,а при нас няма.Много страхлив народ расте.Примиренчески,подмазвачески,егоизтичен.Жалко за България.....
141
5
 
4
 
! Отговори
Различни светове преди 3 години
В Русия Путин трови протестърите, после ги качва на самолета и ги праща в Германия да се лекуват. В САЩ при демокрацията полицията просто застрелва протестиращите.
140
3
 
6
 
! Отговори
Аристотел преди 3 години
Те карцираха демокрацията завинаги в САЩ, тия смешници седнали да ни занимават с един пингвин на сорос.
139
3
 
4
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Навални е доста честен и още повече наивен. Западът го използва като изтривалка.
138
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА Едуард Сноуден защо не се завръща в САЩ при демокрацията?-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Защото ще го арестуват на летището.А латвийските дпломати ще ръкопляскат в екстаз - и цяла Европа - и тя.