Две села останаха без вода над 30 часа

Причината е ремонт на мрежата
22 яну 2021 10:20, Ния Христова
3
Две села останаха без вода над 30 часа
Снимка: Pixabay
Близо 10 хиляди души останаха без вода за 30 часа през последните два дни. Случаят е от софийските села Лозен и Герман. Причината - ремонт на мрежата. Местните обаче твърдят, че авариите за толкова дълъг период от време се случват периодично. Като, отново според тях, причината е пренаселването на района.
 
"Водата дойде поетапно в четвъртък следобед след над 30 часа. Трябва ни доста добро въображение и подготовка, за да се справим с липсата на вода. Имаме 10-литрови туби, които стоят целогодишно в банята, за да се справим с всяка една авария. С малко дете вкъщи можете да си представите каква е ситуацията", разказва една от жителките на село Лозен пред Нова ТВ.
 
Тя допълни още, че в четвъртък децата в местната детска градина са били върнати вкъщи именно заради липсата на вода.
 
"Това не се случва за пръв път. Основният проблем е защо не биваме известявани предварително. Според нас зад тези чести спирания може би се крият друг вид планови текущи дейности. Подобна липса на вода за над 30 часа се случва поне веднъж в годината", оплака се друг от жителите на селото.
 
Хората от Лозен споделят, че в селото често има проблем и с качеството на водата. От чешмите тече тъмна и кална течност, която е негодна за пиене.
 
От "Софийска вода" заявиха, че причината за аварията в двете села е дефектирал свързващ елемент от водопровода, който е монтиран през 2019 година. Предстои да бъде проверено как точно е бил извършен ремонтът. Ако се окаже, че вината е в подизпълнителя, той съответно ще понесе своята отговорност и ще му бъдат наложени санкции.

3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Герлово преди 1 месец
Ха това новина ли е?
В Омурташко половината села вода виждат в чешмите им на 2 месеца един път.
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като им дойдат по ниски месечни сметки - пак да ми риват