Продават билети за градския транспорт в София и на касите на БДЖ

Това важи и за Горна баня, Своге, Перник, Ихтиман, Елин Пелин
Обновена: 27 яну 2021 15:06 | 27 яну 2021 15:05, Камелия Цветанова
18
Продават билети за градския транспорт в София и на касите на БДЖ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Превозни документи за обществения транспорт ще се продават и в 19 офиси на БДЖ,съобщиха от пресцентъра на  Центъра за градска мобилност.

Договорът е сключен с инициативата на на зам.-кмета по транспорта Кристиан Кръстев.

Целта е да се даде още по-голяма възможност на пътниците да се снабдяват бързо и удобно с превозни документи.

БДЖ приеха да бъдат наши партньори така, както преди това направиха Български спортен тотализатор и Български пощи, каза Димитър Дилчев, директор на Центъра за градска мобилност.

В касите на БДЖ ще се продават билети за еднократно пътуване, талони от по 10 билети, дневни карти.

Касите, които ще ги предлагат са на гарите в столицата, в офисите на БДЖ на НДК и на ул. „Гурко“, както и на гарите в Горна Баня, Своге, Лакатник, Елин Пелин, Костенец, Ихтиман, Белово, в Перник- на гарата, на сп. Метал и на гара Разпределителна, както и на спирка Даскалово. Това е първата стъпка от съвместната дейност между Центъра за градска мобилност и БДЖ.

Вече се работи и по втората - синхронизиране на разписанията на влаковете с тези на обществения транспорт около гарите, включително и възможност пътниците да избират предварително и онлайн как да се придвижват по-удобно в града.

Продажбите на превозни документи започва от 1 февруари 2021 г. като приоритетно ще бъдат заредени касите на гарите в столицата.

Последните проучвания на ЦГМ показват, че 8% от клиентите ни в момента предпочитат да пътуват с еднократен билет.

Превозни документи се продават в 61 бюра на ЦГМ, касите на метрото, 114 пощенски станции, 117 тото-пункта, в над 200 обекта на външни разпространители и във веригата от магазини 345.

Еднодневна карта за цялата градска мрежа може да се закупи и през мобилния телефон чрез регистрация в mpass.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Парадокс преди 3 години
Заведения и магазини са затворени заради риск от заразяване с коронавирус , НО градския транспорт работи ? Обявяват задължителна социална дистанция 2м. но в автобуса всеки може да ти буха в лицето колкото си иска с малко сммръдливо парцалче на устата дето "пазело от коронавируса".А дали такситата чистят с антибактериални препарати след всеки клиент ? Дори и този клиент да отива в болница със съмнения че е заразен ? А дано ама надали...Но пък иначе се пазим... с на баба си тензуха на уста.
15
0
 
4
 
! Отговори
Татяна преди 3 години
А защо касиерите в метрото да не продават билетчета за наземния градски транспорт? Те изобщо не са претоварени с работа и скучаят по цял ден.
14
0
 
4
 
! Отговори
vlady преди 3 години
До Вуйчо ВаньоНе е - броят служители е прекалено голям, вместо 200 контрольори ще са нужни над 1000 кондуктори и разходите за заплати и осигуровки не се покриват дори при минимум гратисчии. Неслучайно Бургас и Варна се отказаха от кондукторите, макар и с голямо закъснение особено във втория град.
13
0
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
А във Варна е цял ритуал да си вземеш билет от автомата
12
0
 
0
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Хората са кравари и докери. Роди ли се на кофти място - остров. Да се оправят.
11
0
 
0
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Но пък са красиви. Още имам кошмари.
10
2
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Излизал съм до повечето страни в Европа. В Англия бях очарован от това как топлата вода тече от една чешма а студената от друга. Толкова са напред че и да тичаме назад няма да ни стигнат.
9
5
 
4
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 3 години
Аз си пътувам с автомобил. Но вчера ми се наложи да ползвам градски транспорт. Като средно интелигентен човек си извадих телефона и си купих карта за деня. Някак си ми е трудно да приема, че толкова голяма част от населението на София са неграмотни.
8
1
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
С това изказване ... Нищо чудно, че се смяташ за човека прилеп!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горна Баня къде е та и оттам се купували билети за СГТ? Горна Баня е квартал на София,а Банкя е софийска община,там също има СГТ!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие наред ли сте??? Като тръгна да пътувам с влак ЕДИНСТВЕНИТЕ каси в които мога да си купя билет са на гарите и пред тях има по 20 човека опашка в най-добрият случай, да не говорим, че системата им е толкова бърза, че се чака поне по 5 минути на човек. Единствената каса поне в София за която се сещам и не е на гара е в подлеза на НДК, но тя работи месец, а после 2 е затворена и така е от години. Не ми казвайте че трябва да си причиня всичко това,за едно билетче. Съжалявам,ще пътувам гратис!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Билетчетата е нормално да се продават по спирките. Обаче Адска Мобилност сключва договор с тотопунктовете, пощите и железниците.
4
2
 
8
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Вчера с приятел полЗУвахме СКГТ...На спирката нямаше откъде да купим билети.На следващите три също.Шофьорът опасан с колани и от него не може.Та вчера СКГТ загуби 6.4лв от неплатени билети.Аз питам "Не е ли по ефективно, да назначите кондуктор за всеки рейс,както е в Бургас и да имате 100% събираемост?"
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно, трябва да отида до ЖП гарата, за да си купя билет за градския автобус.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искат събираемост, продажбата на еднократни документи да става намясто, чрез кондуктор. Водачът дори и да продава, нямаш достъп до него - барикадиран е. Пунктове за продажба, издаване и заверка на документи за пътуване по спирките, също няма. Обаче контрол по редовността на пътниците - под път и над път. Преквалифицирайте контролите на кондуктори и ще се случат работите.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би ще ги шокирам, но защо не продават електронни билети през електронно приложение. Така всеки който пътува ще има достъп до всички видове билети в реално време, навсякъде ?Ааа, вярно! Щом не може да си перфорираш телефона - не става.