Нападнаха жена в трамвай заради забележка към пушач

Агресивният мъж пушел в мотрисата
Обновена: 29 яну 2021 12:02 | 29 яну 2021 11:20, Ния Христова
119
Нападнаха жена в трамвай заради забележка към пушач
Снимка: БГНЕС
Жена сигнализира, че е била нападната в градския транспорт, след като направила забележка на пътник, че пуши в превозното средство.
 
Всичко става, защото решава да не остава безучастна в нередна ситуация. В резултат на нападението тя получава хематом на крака. 
 
"Един господин - запалил цигарка и си пуши вътре и си пие в трамвая. Всички си се возят, никой не му прави забележка. Никой нищо не му казва. При което аз се обръщам и му казах: "Господине, не е редно да се пуши в трамвай". Той агресивно ми обясни, че "днес в трамвая се пуши". Обиди ме, нагруби ме, напсува ме", разаказа пред bTV жената.
 
Въпреки грубия тон на мъжа, тя не се отказала: "Отидох при ватмана, почуках му на стъклото и му казах: "Извинявайте, имаме проблем в трамвая - един господин пуши". Отговорът беше: "Аз проблеми нямам. Ето тук на кабинката има телефон - обадете се".
 
Женат набира номера за сигнали при нарушаване на забраната за пушене. Отговорът, който получава е, че са от РЗИ, а щом ватманът не пуши, а пътник - нищо не могат да направят и я съветват да се обади на тел. 112. Докаго говори по телефона, към нея се начова и човекът, на когото е направила забележка.
 
"Каза ми, че ще ме убие. Ритна ме в крака - силно. След това тръгна да ме рита по-нагоре в корема, но аз се дръпнах между седалките и той излезе от предната врата. И никой нещо... Разплаках се - стана ми обидно!", споделя жената.
 
В трамвая сма камери, които са записали случилото се. От Столичния електротранспорт твърдят, че ватманът също е предупредил пътника да махне цигарата, но побой не е видял, казва инж. Иво Василев, който е зам.-директор по експлоатационните въпроси.
 
"От две години работи - много добър ватман е. Той все пак е отворил вратата, предупредил е гражданина, който е бил нередовен вероятно. И този гражданин, след като не се е отнесъл с уважение към ватмана, е напуснал през първата врата на спирката на трамвая директно. Така е няма продължение на този конфликт, така че да трябва ватманът да търси допълнително съдействие или да оказва някакво друго. Той не е правораздавателен орган и не може да въвежда ред и правосъдие в превозното средство по какъвто и да е повод", посочи инж. Василев. 
 
Полицията работи по изясняване самоличността на мъжа и фактите по случая. А за жената най-шокиращо остава това, че никой от останалите пътници не се е притекъл на помощ: "Никаква не беше реакцията на околните, а почти всички седалки бяха заети. Те могат да те убият в трамвая и никой нищо няма да направи, най-много някой да снима клипче може би. Пътуваме в градския транспорт съсстрах. Това е и по улиците с корите - засече някой някого и се почват едни саморазправи... Това хората живеем в страх - трябва да се събудим. Нищо няма да се промени, ако почне промяната вътре в нас", допълни още жената.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избягвам да правя забележки вече, за каквото и да е. Страх ме е, и има защо. Откакто дойде тая демокрация и се напълни с луди като в САЩ. За най-малкото вадят нож и мушкат. Един нали направи забележка във влака за силна музика. Оня извадил нож и го намушкал. Ако иска да се бием без ножове, нямам страх в боя от никого. Но извади ли нож, колкото и да си силен, може да пострадаш. А после ще го измъкнат от ареста, щото е човек на някого или въобщ няма да го арестуват. Хора, пазете се, много луди има
24
16
 
7
 
! Отговори
До анонимен 1 преди 3 години
До АнонименПо-скоро последовател на Мангъров, системата ги убива и отровното трио!
23
3
 
9
 
! Отговори
programist преди 3 години
Ne narod..a mar6a..bg-gena ne e evuljiral pone ot 100 godini .Kakavto e naroda takova e i pravitelstvoto ..takava e i darjavata ni..!V osnovata na vsi4ko stoi 4oveka s negovite.... nai ve4e 4ove6ki ka4estva..no tova e defizit v bg. !#badete 4ovezi !
22
0
 
34
 
! Отговори
Съгласен с жената преди 3 години
Още по-дразнещо и в същия момент смешно е, при подобни ситуации, когато разни герои се скатават и се правят, че не чуват/виждат, а когато се разкара дразнителя напусне превозното средство, "едва тогава разбират от околните" какво е станало и се почва, "ех как не съм чул/разбрал, щях да ги оправя аз".....
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хулиганскиъе прояви в градския транспорт зачестиха и се одързостяват все повече, защото никоя институция не взема мерки. Представяте си един хулиган какъв ефект може да постигне в метрото напр., където вратите не се отварят по средата на пътя. Ами група хулигани какво биха постигнали? Да пакаме ли подобни инциденти да ни еръхлетят неподготвени? Мерките срещу ковида са без ефект срещу престъпността.Има по-твърд вариант. Трябва.
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чебурашник,забрави да споменеш Русия и руското влияние. Днес си отрязан от премиите и днес ще се друсаш с лепило вместо с бело.
19
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе то Тиквата запали цялата държава, па никой не гъкна......
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чeбурашка 12Проблеми имаш с това, че си продаваш времето за мутренски стотинки, за да обясняваш на хората как твоите ДС марионетки са много по-доби от другите ДС марионетки. Липса на гръбнак не се лекува, това е терминална диагноза.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е забранено да се казва дали е жена също и един пол не може да прави забележка на друг пол. Пушача да осъди жената задето говори с езика на омразата към мъжете и проявава сексистка агресия. Щом сте част от ЕС ще спазвате европейските ценности.
16
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещастни овчедушни българи (за мъжете се отнася) седят и гледат безучастно. Уплашени страхопъзлювци, гадове.
15
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нищо поне имаме банани в тая хубава демокрация. Нищо че всичко друго е пастет.
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквате от надрусаните шопи съдействие? Те преди това ще ви пребият, оберат и изхвърлят в канавката отколкото да ви съдействат. В най-добрия случай ще се отървете с още бой.
13
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е виновен този който яде баницата, а този който я раздава. Българите от векове са едно робско племе. Няма никакво мъжество, чест и достойнство. Вазов си е описал народния менталитет преди повече от 100 години и нищо не се е променило. А ако се намери някой да прояви мъжество, след това него ще го погнат и предадат. Това е истината.
12
1
 
25
 
! Отговори
Съгласен с жената преди 3 години
Бил съм в същата ситуация преди 10-тина години. Пътувах към университета и 10-тина ***(16-17годишни) се качиха в автобуса насядаха в задната част и започнаха да драскат с маркери. Направих малко по-остра забележка на 2-мата, седящи непосредствено пред мен, при което всичките се обърнаха към мен и бяха готови да наскачат. Разминаха се нещата, но от съчленен автобус с поне 30-40 човека вътре, никой, освен една жена, не се обади. Тя уведоми шофьора и вероятно това накара вандалите да си тръгнат.
11
8
 
9
 
! Отговори
Чeбурашка преди 3 години
До пияница мистикТака е Мистик, ние сме долни ГЕРБави ***, пияници при това. А аз имам проблеми и с белото. Лоша работа.
10
3
 
12
 
! Отговори
бмп преди 3 години
Бе то и аз не съм правораздавателен орган, ама ако съм бил там, тоя нямаше да може да пуши дълго време. Жалко, че не пътувам с обществен транспорт!
9
4
 
28
 
! Отговори
Някой може ли... преди 3 години
...да ми обясни как хора, които се страхуват да се опълчат на вилнеещ *** в трамвай, могат да се противопоставят на тиквената мутрокорупция и беззаконие у нас?
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то си е така навсякъде - могат да те убият, някой ще си снима кличе и никой и пръста си нема да мръдне и после полицията подир дъжд качулка, затова лютив спрей в чантата или електрошок или пистолет
7
9
 
12
 
! Отговори
Странно... преди 3 години
...когато аз направя забележка на подобен човек в трамвая, той не изпитва никакво желание да ме ритне....Защо ли?
6
33
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Преди 15 години, тогава все още пушех, аз и един бараба също пушехме заедно в трамвай номер 5, пиехме водка и никой копче не ни каза :))) Кой ще скочи на двама млади, пияни ***? Аз тогава бях 100 кила/180, а Плевенската епопея беше още по-едър от мен