Още проблеми в метрото в София, протече тунел

Колко сериозно е положението и какво се прави?
Обновена: 2 фев 2021 20:10 | 2 фев 2021 20:10, Веселина Йорданова
53

Още проблеми в столичното метро. Протече пешеходният тунел на метростанция "Интер Експо център" на Цариградско шосе.

Пукнатини, влажни петна, олющена мазилка и локви вода – така изглежда изграденият преди 4 години пешеходен тунел към метростанция "Интер Експо Център".

"Вижда се как пукнатините растат с дни и сега при това елементарно снеготопене тук положението е катастрофално, особено асансьорите, всичко е било наводнено, тези съоръжения или са изгорели, или спрени", заяви зам.-председателят на Общинския съвет архитект Борислав Игнатов.

Според архитект Игнатов проблемът се крие в лошата хидроизолация, а дефекти има още от първия ден на експлоатация, предаде Bulgaria ON AIR.

За жителите на Дружба и Цариградски комплекс тунелът е най-удобният път до метрото.

Вече може би пет месеца този ескалатор не работи. Според архитект Игнатов, ако не се вземат радикални мерки, ще става все по-зле. Не така смятат от столичния "Метрополитен", отгорен за контрола на съоръжението.

"Не мога да се съглася, че е в окаяно състояние, това е подземно съоръжение, нормално е тук-там да има влажно петно. Възможен е дефект в хидроизолацията, това отстраняваме. Връзката при ескалаторите и стълбището - проблемът е отскоро, имаме сигнали, теч в момента няма", каза инж. Лъчезар Бонев от "Инвеститорски контрол"  "Метрополитен".

 И уточнява - от две седмици се извършва ремонт, а до седмица той ще приключи изцяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Берлин е построен върху мочурище. Какъв е изводът? Градът е построен от хора, които могат да строят, дори върху блата и мочурища, но градът си стои до днес и расте, поддържа се, има контрол.
48
3
 
0
 
! Отговори
Готин преди 3 години
Ако ,,умните,, бяха се задълбочили над геоложкият доклад за София като отделят внимание на североизточната част щяха да разберат, че в столицата метро не става. На *** език: Върху тиня, не се строи!
47
0
 
1
 
! Отговори
Бесилки трябват... преди 3 години
Всичко до което се докоснат, Борисов и изчадия,се превръща в катастрофа.Този път и Господ няма да ни спаси ако не се надигнат всички...
46
1
 
4
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Кърджалийската специалистка по кофи каза "оди пеша "!
45
3
 
7
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
Купувайте надуваеми лодки и пътувайте с тях в метрото, за по-сигурно.Ще нараства търсенето на ПОДВОДНИ спасители.Герп всеотдайно продължава да ни дави.Бойко прави по няколко ремонта на всеки нов ремонт.Важното е да се усвояват(крадат) всички пари, които е възможно.Но когото не му се плува, да ОДИ Пеш и пак да гласува за Бибитко(*** ..Кър. Пу.ка)Долу ГРОБ, а Боко - при Бай Ставри!
44
5
 
11
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Да отворят наземнана станция след тунела. Той става опасен вече. Липсва мрамора до асансьорите и тече вода.
43
1
 
14
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Путин е виновен
42
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 5 години цялото строителство на комсомолския секретар от Банки ще е пълен леш. В България по закон строителите дават само 5 г гаранция и след тях - потоп! Другаря Борисов колкото е построил, толкова и бели е заложил за идните поколения, а колко е прибрал, само Господ знае.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално, правено е по времето на ПП ГРОБ
40
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станциите в Овча Купел още не са открити, но вече се наводняват след всеки по-силен дъжд. И всеки път излиза някой пред камерите да ни приказва как това било нормално, че София е едва ли не единственият град в света с изключително тежки подпочвени води и че се полагат монументални усилия по овладяването им.
39
1
 
24
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Тишината на гербавите *** под такива статии е оглушителна
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 30Да бе! "Има метро - има проблем"! Метро има под Темза, Сена, Шпрее, Влтава, Дунав, Днепър, Москва река, Нева и още десетки реки. Под Хъдсън има тунел, в Япония ...Метро няма в Лхаса, Катманду, Уагадугу ...
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на фирмите изпълнителки някой ще се сети ли да им търси отговорност? Тези правили сондажи, тези после инжектирали циментови разтвори, полимери, нещо друго? Някой? Нещо?
36
1
 
13
 
! Отговори
Vhvuvuvhvuvuc преди 3 години
И на гащите е нормално тук там да има влажно петно. :)
35
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тунелът барем е издържал 4 години. Този от третата линия не издържа и няколко месеца след пускане в експлоатация и вече релсите са се разместили.
34
2
 
19
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Бойчето каза че майсторски управляват и строят но е осъден два пъти за лъжа
33
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетох по грешка, че е протекъл *** и се зарадвах. А то не било *** а не тунел.Ама то нека се случват повече такива простотии, че да знаят хората следващия път да не гласуват пак за ГЕРБ.Нали герберухи?
32
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление, такава е природата в България.
31
1
 
25
 
! Отговори
мак преди 3 години
Има ли нещо свястно и построено качествено на територията?
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гаранцията му мина, да започват с ремонта.