Засилват контрола върху противоепидемичните мерки в София

Проверки за носенето на маски в транспорта, търговските вериги и моловете
4 фев 2021 07:40, Анисия Иванова
29
Засилват контрола върху противоепидемичните мерки в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Кметът на София Йорданка Фандъкова настоява да се засили контролът за спазване на противоепидемичните мерки в столицата. В София има леко покачване на заболеваемостта и отново е в критичната червена зона, съобщиха от Столичната РЗИ вчера. А от днес се възстановяват присъствените учебни занятия за ученицитe от 7, 8 и 12 клас.

Затова се засилва контролът по спазването на мерките. Продължават проверките за носенето на маски в градския транспорт, търговските вериги и моловете. Ще се проверява и организацията на работата в училищата и детските градини, както и дали се спазват мерките срещу разпространението на заразата в магазините.

За последните две седмици са съставени 600 протокола, 317 разпореждания и 168 акта за неносене на маски.

Екипите на СДВР, Общинска полиция съвместно със Столичен инспекторат проверяват търговски обекти и хранителни вериги. Засилва се контролът и в обществения транспорт.

В градския транспорт се извършва дезинфекция на превозните средства. Дезинфекцират се и спирките на обществения транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така са се засилили да го засилват тоя контрол, че от засилване ще се пребият в дупките по тротоарите. Ама високата контрола не ходи пеша бе, Уили.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ред хранителни магазини са за закриване поради некоригируема остаряла канализацияи крайно непригодни, изхабени и извън всякакви цивилизационни стандартималомерни хигиенни възли.Една нова боя е само тарикатска маскировка на положението. Докога това затлачване на проблемите? Контролните органи в час ли са с новите стандарти. Видимо не.ЕС и Европа са друга планета за бг безогледен юруш печалбар.
23
0
 
6
 
! Отговори
С преди 3 години
Всеки ден се возя в градския транспорт и от началото на пандемията не съм присъствала на нито една такава проверка...
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25ахаааа, то затова Боко отваря всичко, щото има останали неизкарали го и за да могат и те да се заразят и който оцелее, пък ваксини ще има на кукуво лят. Така сега края на март и април ще има бум отново на заразените и препълнени болници и за лятото фрииидам, фреедам,
21
3
 
3
 
! Отговори
до 23 преди 3 години
Точно поради тази причина, хлабавия контрол, в България почти всички го карахме вече коронавируса, и затова положението е добро, постигнахме колективния имунитет.А поради строгите мерки в западни държави като Германия, Англия и др. там имат бум на заразените, болните и починалите наведнъж.Но и там ще утихне след време пандемията.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значи "засилвате", бре? Или контролирате, или не контролирате. Само у нас го има това - има заповед, закон, разпореждане и нито някой го спазва, нито някой контролира това да се прави.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какъв контрол бря, то немойш са размине от Ора у мола и супермаркета, пък в училище е гъчканица, остава сега и кръчметата и дискотеките да отворят и да се напълнят до пръсване.
18
2
 
4
 
! Отговори
Ерос преди 3 години
До: номер 19Ееее да, ама така няма да е еротично!Да оставят хората сами да се пазят.Друго си е като налагат мерки, които периодично да затягат.Значи: затягат-разхлабват, затягат-разхлабват: навътре-навън, навътре-навън!!!Докато не свикнем и започне да ни харесва!!!
17
2
 
3
 
! Отговори
... преди 3 години
От 13.03.2020-та все мерки и положението не е по-добре изобщо! Може би е крайно време да си признаем, че не можем да се борим с вируса, да кажем на хората да се пазят и да ги оставим да работят щото вече мерките задушават всички!
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Транспортьор, защо не направиш забележка на някой тарикат, че не носи маска и скоропостижно да останеш без зъби?
15
3
 
10
 
! Отговори
Транспортьор преди 3 години
Проверките в обществения транспорт са пълна лъжа.В автобусите контрольорите се интересуват само от превозен документ, не правят забележка изобщо на хората, които не спазват мерките. Освен редовните тарикати, които са решили, че са прекалено хитри, за да носят маска, транспортът вече е пълен и с ученици, които са над тези неща също.
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и защо пускат присъственото обучение
13
0
 
12
 
! Отговори
Lina преди 3 години
Botox фандъкова предлагам да хванеш метрото на Х.Димитър
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За безполезните мерки мога да кажа само едно:Другарката Фандъкова, политик и детска учителка, се разпорежда по медицински въпроси.Всеки несъгласен с тях бива обявяван за "любител на конспиративни теории", "антиваксър", и... не се сещам още какви епитети бяха!Болестта от този вирус е както всяка друга, като от грипа например.Гадното при нея е само в това, че много хора карат леко болестта или изобщо нямат симптоми, не се тестват и така допринасят за разпространението на вируса.
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките ви са безполезни и затова не се и спазват.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така...и не само ученици ,пълно е с хора един до друг ,много от тях нищо не купуват ,разходки в мола )
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моловете са пълни с ученици. Никой не ги спира. За какъв контрол говорите?
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пи спирките е перманентна к. о. ч. и. на поради изящните. о. к. учави ко шчета, откъдето извират всякакви красоти. Умните топ *** пелници по спирките са върхът на обгрижването на хигиената в то-лицата. Търси се авторът.
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Много си "скъсан"... щом ползваш градски транспорт... Затова не давай оценка и акъл...
6
15
 
13
 
! Отговори
Антонио преди 3 години
Аз маски не нося. Който няма акъл да слага