Без глоби за колела и тротинетки в градския транспорт

Промените влизат в сила от 1 май
11 фев 2021 13:38, Петя Славова
11
Без глоби за колела и тротинетки в градския транспорт
Снимка: БГНЕС

Колоездачи и собственици на електрически средства за придвижване ще могат да ползват последните вагони в метрото и автобусите по периферията на София.

Това вече е възможно, след като общинските съветници приеха изменения и допълнения на Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община, предаде БГНЕС.

Безплатното превозване на велосипед може да става в последния вагон на метровлаковете и в автобусните линии, пресичащи околовръстния път на София. В метрото това може да става в часовете до 7 часа сутринта и след 20 часа вечерта, а в автобусите до 6.30 часа сутрин и след 20 часа вечер, за да не се притесняват пътниците в пиковите часове, които за тези линии започват естествено по-рано. В събота и неделя няма да има ограничения в часовете.

Освен с колела, които могат да бъдат не повече от 2 в автобус или в последен метровагон, ще може да се пътува и с индивидуални електрически средства, като условието също е да не замърсяват и да не се създава неудобство на другите пътници.

Целта на промените, които влизат в сила от 1 май 2021 година, е общественият транспорт в София да стане още по достъпен с въвеждането на новата услуга и да се привлекат повече граждани, които да го ползват, вместо да пътуват с личните си автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с велосипедите е необмислено, виж с тротинетките е друга работа , защото се сгъват и не се създава такова неодобство като с планинския бегач
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А задължение да си паркират возилото на главите на пътниците в метрото и автобусите няма ли?
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А мотора ще мога ли да кача в метрото? Така може би ще ме привлечете за първи път в живота си да се кача в софкийското метро. Кой ги мисли тези глупости бе.....
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уникална тъпня - и това го "мислят" чиновници на ,които ние Плащаме ,за да мислят !Боже, какви глупаааци Боже !
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами те ако искаха да привлекат гражданите - да го бяха направили евтино? Литър нафта - 1.80, билетче - 1.60... в посока...Щото можело да си натоваря колелото, съм щял да бъда привлечен... ми то аз нямам колело, да започнем. Въобще не говорим че не мие и хрумвало да го мъкна в метрото, че да разбера че било забранено... Общинските съветници са ги избирали от гении нагоре, хахаха.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаха интересно с тези часови ограничения как точно ще ги привлекат :)това ще е някакво удобство единствено за подпииналите велосипедисти
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам си тротинетка и си ходя с нея на работа през топлите месеци...не ме вълнува да се возя в превозноте средства.