От HelpBook: Повече от месец от шахта в столичен квартал стърчат кабели

Столична община започна проверка по сигнал от платформата
18 фев 2021 07:00, Анисия Иванова
17

Снимка: HelpBook

След трагичния случай на починало дете от токов удар от оголен кабел в София в платформата HelpBook получихме сигнал от наш потребител, озаглавен "Опасно за живота!“.

Той е изпратил и изпратил снимки от квартал "Младост“ 1, на които се вижда непочистен от снега тротоар, по средата на който има шахта, от която стърчат множество кабели и незнайно техническо съоръжение, маскирано под снежната покривка. На съседните дървета се ветреят прокъсани найлонови ленти, които би трябвало да алармират за внимание. "Повече от месец тази шахта е в това състояние. Нали не чакаме още някой да умре?", се пита в сигнала.

От Столична община предприемат редица огледи на електрически съоръжения и шахти на територията на град София заради инцидента в неделя. Макар и със закъснение, в платформата получихме реакция към сигнал, подаден още в началото на ноември миналата година. Наш потребител е алармирал за опасни капаци на шахти в квартал "Хиподрума", сигналът e изпратен от СО до район "Красно село" за проверка и становище за последващо процедиране още на следващия ден, но очевидно с отложена реакция.

На улица пред гаражите на кооперация се намират канализационни шахти, като едната е без бетонен капак и нахвърляни клони вътре, а другата е със счупен такъв. Предписанието е изпратено едва днес към представляващия „ЧЕЗ Разпределение България“ АД за предприемане на проверка и вземане на мерки поради опасността за хора и автомобили.

Опасности дебнат живущи и преминаващи на улица в район „Слатина“. Следи от стъпки и шейни личат по непочистения тротоар непосредствено до критично наклонена ограда на имот, която може да се срути и е съвсем близо до 23-то СУ. Молим отговорните органи наистина спешно да се задействат, а дали не е нужно да се преразгледат и нормативните уредби?

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 3 години
Подавайте силни сигнали с бомби, гранати и ракети... Вие си знаете по кого трябва да се целите с тежката артилерия.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Софиянеца лежи и чака все друг да му свърши работатаПодавайте сигнали, не може един районен кмет да види това, което могат да видят 1000 граждани от неговия район.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е Младост 1, а Мусагеница - не че има някакво значение, но е хубаво като се пише, да се проверява. Иначе такива шахти явно има на много места. Жалко, че трябва да се случи нещо, за да се обърне внимание.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо чак сега казвате за тези стърчащи кабели ?!Нали уж сте добри граждани бе ?!Кой ги остави да стърчат - добрите професионалисти, нали ?Е, защо не обвинявате тях, а кметства, Парламент, Държава ?Вие къде подадохте сигнал и кога ;)
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой му дреме. Още никой не е умрял, значи не е проблем.Само да не умират преди изборите. След това може.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е от лошото възпитание и лошата семейна среда. Немарливостта в едно общество прераства в много голям проблем с времето. Нашенецът в много случаи е ударил през просото. Така няма да стане, но това са фактите.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията да си свърши работата. Да разплете случая . После всички виновни безхарни нали съграждани в общината да отиват в затвора. Не само да се крият зад Борисов, Фъндъкова, или друг . Всеки редови служител трябва да разбере, че държавната работа е отговорност. Кой остави незаконни бараки на тротоара? Колко години са там? Кой е вземал подкупи ? Искаме отговори от полицията и данс
4
2
 
14
 
! Отговори
Надежда преди 3 години
До Анонимен "По български, трябва да се случи трагедия, за да се види на колко места в града има занемарени работи. Никой не прави проверки дори при сигнали."В допълнение - а има хора, на които това им е работата. И си седят някъде там и си взимат заплатки - сладка държавна работа. То за всяка сфера на дейност е така.
3
3
 
9
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Разбити шахти в България е като има ли прах по улиците..... Ние сме разбита държава от 1878 някъде.... Това е мнениетонна всички чужденци и са прави нашето мнение е същото. Тоя ЕС е голяма работа нали?
2
1
 
13
 
! Отговори
ПОЛОВИНАТА СТЪЛБОВЕ преди 3 години
за улично осветление в София са опасни. На височина 40-50 см има отвор за достъп до жиците, обикновено прикрит с парче ПВЦ тръба, вързана с тел. Защото металните Ц.то ги окраде още 90-те. На много и това липсва. Хорат са свикнали с това безобразие, тогава не им беше до това, на отговорните - бившия кмет Борисов и сегашния Фандъкова даже не им минава през ума. На ТИКВАТА главната и най-важна цел беше да вземе бизнеса с *** от ВЪЛКА - все пак това са над 1 млрд лева за свои хора
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По български, трябва да се случи трагедия, за да се види на колко места в града има занемарени работи. Никой не прави проверки дори при сигнали.