Поклон пред паметта на Васил Левски! 148 години от гибелта му

Хиляди поднасят цветя пред паметника му
Обновена: 18 фев 2021 16:41 | 18 фев 2021 16:18, Камелия Цветанова
81

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цял ден столичани поднасяха цветя на Паметника на Васил Левски. На този ден се навършват 148 години от гибелта му.

С възпоменателна церемония в родния град на Васил Левски – Карлово, ще бъде почетена годишнитата.

Церемонията тази вечер ще бъде на площад „Васил Левски“, на нея се очаква слово да произнесе председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

След това ще има митинг-заря с участието на представителни формирования и военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Началото на церемонията е в 18 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: паметникцветяЛевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поклон!!
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оказа се, че леля Цвета много хареса да приема паради на почетни караули по случаи национални празници. Униформени млади мъже строяват се там, в ръцете им оръжие блести, в очите им плам! Ох майкоо! Само че, както казват хората, очи пълни, ръце празни!
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами тези патриоти дето доложили за Ботевите четници и подали сигнал, че видяли нечитави хора?След няколко десетилетия по късно техните отрочетата са станали шумкари а за шумкаря читав освен него самия - няма! :)))))))))). Едниличен червен крадец! :))))))
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябваше да обесим и Мутрата на тая дата!Да влезе и он в историята!
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко по-голям от тебе искаш да еЛевски бе, Миткоооо? Като Крали Марко?
64
3
 
2
 
! Отговори
Митко преди 3 години
Кога ще напишете истината за Васил Иванов.Не е такъв герой за какъвто го представяте.
63
5
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Де го шофьора на самолет да дръпне една реч за душманите, за помощта на Матушката, за лошия Борисов и великите Жан, Сталин и Путин?Да ни обясни, колко много Дякона е обичал Рассия и Царя и?Излагаме се, товарищи!
62
1
 
2
 
! Отговори
Закъсняваш... Истино преди 3 години
Васил Левски е бил обесен на 6-ти февруари по стар стил. По нов стил това означава 18.02 (към датата по стар стил през 19-ти век се добавят 12 дни). Грешката е станала, вероятно, при преминаването на България към Григорианския календар. Това е станало през Първата световна война, т.е. през 20-ти век, когато датите от 1901 г. до смяната на календара са се преизчислявали с добавяне на 13 дни. Било е военно време, малцина са знаели истината, но и те са мълчали... Така датата 19.02 се утвърждава...
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами те преди години обявяваха честване годишнина от обесването на Васил Левски, но журналистите, да ме простят, почват много да си лъскат езика та лишават нещата от правдивост.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами тези патриоти дето доложили за Ботевите четници и подали сигнал, че видяли нечитави хора?
59
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ще повторя:-Апостола НЕ Е "ЗАГИНАЛ"!!!БИЛ Е ОБЕСЕН от ОСМАНСКИТЕ власти на тоя ден преди.148 години!!!..ДА НАЗОВАВАМЕ НЕЩАТА С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА!!!!!!..ТОВА ще положи началото!
58
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
зарадвах се,че тая медия се е прежалила и ни поднася информация за годишнината от ОБЕСВАНЕТО,НЕ "***" на Апостола!!!!!!!!..но като минах на долния ред и видях,че ..известната кърджалийска.."ТАКЪВАТА" била щяла да..ПРЕДСТАВЕТЕ СИ!:-Да "произнесе реч",и направо се втрещих!..какво ще издекламира тая../автоцензурирано/..?-"..Аресвате Левски,обаче не аресвате Боко?..-Ами тогава ОДЕТЕ пеш бре!..Ей го де е паметника му!"..../не ща изобщо да продължа!..Гнъсотата на тия е ..немам думи../
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повдига ми се, като видя как всяка високопоставена мутра е ЗАГЪРБИЛА Апостола! Седи си мутрата, а Левски - зад гърба й! Не споменавайте всуе Името Му!
56
3
 
8
 
! Отговори
агата преди 3 години
А СЕГА ВИЖ ЗА КАКЪВ НАРОД СИ ТРЪГНАЛ КУРБАН ДА СТАВАШ
55
1
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До Активист на БСП19.02, кратуно
54
1
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До Анонимен...и за 800 дни...
53
2
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
Очакваме само метежника да бъде там !
52
6
 
4
 
! Отговори
Чукундур преди 3 години
Не ми са обиждайте ефендилер,ами си турнете ръка на сърцето и си кажете не съм ли прав ? Още вашия Захари чобанинът от Котленско в своите записки пише : Прочие не познавам български бунтовник непредаден от българин.Четете бре аз тая книга 3 пъти съм я чел. Ама най се отвратих когато българи хванаха същия този котленски чобанин и го предадоха на нашите.
51
7
 
10
 
! Отговори
Чукундур преди 3 години
Чудя ви се агалар какъв е тоя гьонсуратлък от вас българите ? Бре българин го предаде,българин каруцар с две заптиета го закара от Търново до София.Не се намери нито един бабаит да отиде да го освободи (иначе на приказки все голям го вадите) ,българин имаше в съда и му иска смъртна присъда ,и сега циврите като ханъми Дяконе ти умря за нас. Застрамете бре Народееее ????
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТрябват им две дати-на 18-ти ходи Цв К П,а на 19-ти-Румбата.