Скандал със столичен кмет, сключил ли е договор със себе си?

Ситуацията - след работа по програмата "Патронажна грижа"
24 фев 2021 11:10, Петя Славова
76
Скандал със столичен кмет, сключил ли е договор със себе си?
Росина Станиславова. Снимка: БГНЕС

Кметът на Столичен район "Красно село" бе замесен в скандал след като се появи информация, че е платила на себе си и служители 1/3 от парите за възрастни с COVID-19. Това бе обявено по време на вчерашното заседание на финансовата комисия на Столичния общински съвет.

"Радвам се, че това предизвика медиен интерес. Иначе нямаше как да покажем една манипулация от председателя на комисията по финанси", заяви пред БНТ кметът Росина Станиславова.

Според нея се прави опит за скандал чрез манипулация. По думите ѝ председателят на финансовата комисия е предоставил документи с невярно съдържание. Росина Станиславова твърди, че разходваните средства се контролират от наблюдаващия орган.

Георги Георгиев - председател на ресорната комисия  каза, че е поискал проверка по случая след получена жалба от гражданин. "Имам право да питам как се разходват общинските пари и кметът на района е длъжен да отговори", каза Георгиев  и попита кмета на район "Красно село" дали е сключила договор със себе си. Георгиев поискал информация как е изпълнен проекта.

Росина Станиславова заяви, че това е съществен въпрос, но има два аспекта. Първият е, че има жалба, но с анонимен жалбоподател. "Ако господин Георгиев не се бе позовал на жалбата, а бе поискал точно информация за проекта, щеше да я получи веднага, както е била поискана от Йорданка Фандъкова и е била вече предоставена.", каза тя.

По думите й,  район "Красно село" е участвала в програма "Патронажна грижа". Индикативният брой на потребителите е 230, докато общината е обслужила 510 лица, тоест сме преизпълнили два пъти проекта. "В рамките му сме предвидили средства за екип, популяризиране, за дезинфектанти, общата стойност на проекта е 365 хиляди лева. До жалбата се стигна, не, че кметът е взел пари, на когото е ръководител, а за децентрализация на европейски средства.", обясни Станиславова.

Георгиев не оспорва, че проектът е важен. Позицията на общината е ясна: "Всеки отделен район може да кандидатства самостоятелен по всеки проект.  Тези пари са за най-уязвимите социални групи. Проблемът е, че не е получил отговор дали е сключила  договор със себе си кметът."

"Аз съм ръководител на европейски проект, ако г-н Георгиев разбираше от тази материя, щеше да знае, че ръководителите на проектите имат заложени бюджети за управление. Моят управленски екип е от 5 човека", заяви Станиславова. Възнаграждението на тези 5 човека, сред които е и самата тя, по думите ѝ е малко над 41 000 лв. Тя допълни, че акцентът не е дали кметът е получил пари, а че информацията е налична за Йорданка Фандъкова.

По думите на Станиславова, всеки ръководител по този проект получава финансови средства, като нейната заплата като кмет е 2400 лв с осигуровките и е получила 7 600 лв  допълнително за целия период на програмата.

"Имаме ли друг районен кмет, който сам е сключил договор със себе си.", попита Георгиев. Според него, не е постъпила информация, че друг кмет е сключил договор сам със себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко на този свят, във всяка сфера на живот и работа е един единствен - АЛЧНОСТТА за още и още!Човешко качество от което никой, абс никой не може да избяга и в един или друг момент от личния му или професионален живот го настига и той/тя му се отдава. И това е откакто свят светува и 'лечение' няма!
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изглежда честна на снимка, да!
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да чуя коментар на Христо Иванов - или пак ще шепне "После, после" като на клипчето, когато му пращаха поздрави от Маджо. Мирише от всякъде Ицака и цялата му партия от Да, България!
28
3
 
4
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Не разбрах две неща: 1) от коя партия е въпросната кметица, сключила договор със себе си, и 2) защо партийната принадлежност няма значение, както ако беше кметица на ГЕРБ.Моля, обяснете ми.
27
1
 
8
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Всички кметове миришат. Никой, абсолютно никой не се натиска за кметски стол само за доброто на обществото, а за да е на софрата.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Постоянно повтарям, че на всички сме им виждали голите дирници и сме им сърбали попарата. Да се хващаме на "нови"стари лица, дето щели да разбият системата която те са я създали са приказки за шарани. Да бутнем "шайката на ГЕРБ", дето засега най-малко краде и пуснем тези изгладнели песове? 2013-та го направихте. Добре, че много бързо се изпокараха за баницата и не свършиха повече поразии. Някои много бързо го забравиха.
25
3
 
9
 
! Отговори
ристю преди 3 години
Такава е същността на партията на Маджо Иванов.Има ли изненадани?
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самият факт, че сте имали вяра на човек като Христо Иванов, който в малкото си време като министър е спомогнал за прокарване на закона за намаляване на изборните секции в чужбина----------------------------------------------------------------Т.ролче преди време те питах за линк към тази "информация", ти естествено се изниза - ясно че е поредната лъжа и опорка на господарите ти от герб
23
5
 
13
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
Кметицата,която се опитвала да спре строежите в "Младост".... Десислава Иванчева не се опитвала да спре, а да осребри в своя полза строежи в "Младост". Има разлика, нали?
22
1
 
6
 
! Отговори
Do 20 преди 3 години
Ами те ще са много гладни. Повече ще крадът.08
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, гербаджиите почнаха с компромати и пасквили, изсмукани от пръстите срещу политическите си противнициДнесаджиите са първи в това да отразят че Иванчева се е разходила и пила кафе на пейка или че Георгиев е вдигнал пушилка след скалъпен компромат след жалба от анонимни гражданиА троловете им веднага на амбразурата - 5-6 поста през 1 минута с атаки срещу Да България, и цъкане на плюсове и минусиЕлементарни ченгеджийски номера още от комунистическо време
20
3
 
6
 
! Отговори
Бико преди 3 години
Те комунистите крадат по-мащабно: "АЕЦ Белене на народа", "Южен поток пари на Север", 16 фалити на банки, какво тук значи кражби по общините им( справка за кметицата на Златица от БСП предишни мандати).
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала. Даже малко е взела. Как само 1/3 от парите ще раздаде. Трябвало е поне 80 да приберат!!! Сега ще има хора, които сигурно точно това ще си помислят. От Да, България крадат, ама не толкова много. Гласуваме за тях... хахахахахах
18
5
 
4
 
! Отговори
Биволъ преди 3 години
Някой да е снимал чекмеджета с пачки и кюлчета на "Да,България" и тези на Станиславова? Нещо анти-гербери мълчат.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие какво се чудите? Самият факт, че сте имали вяра на човек като Христо Иванов, който в малкото си време като министър е спомогнал за прокарване на закона за намаляване на изборните секции в чужбина и сега се прави на светата Дева Мария. Да, България са същите крадливи ***. На 4ти април трябва да се гласува за партии, които не са били в политиката до сега и поне не са лапали до сега.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахаа, значи кметицата, която се опита да спре строежите в Младост я гепихме на секундата с подкуп. За нашата кметица обаче се чудим дали се е договаряла със себе си.
15
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадците викат "Дръжте крадеца"! Гербаджийската мафия може да смаже всеки на пътя си. Мутренските номера предстоят - идват избори.
14
0
 
11
 
! Отговори
Т преди 3 години
Държавните служители нямат право да получават допълнителни пари освен от преподавателска дейност
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станиславова е от Да, България. Нека платените *** на Христо Иванов не приказват глупости. Най-лесна справка в Гугъл доказва това.
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре започва предизборната кампания на честния и свят човек Христо Иванов. Да, България нали били различни. Едната от Красно Село краде пари, другата забравя да проверява за кабели по земята и загиват деца. Случайност - и двете от Да, България. Явно няма никаква разлика с мутрите и престъпници от Герб, Бсп и Дпс...