Затвориха денонощния пункт за ваксинация в болница "Св. Иван Рилски"

Причината е недостиг на ваксини
24 фев 2021 16:52, Ния Христова
27
 
Недостиг на ваксини принуди да затворят денонощния пункт за имунизация в столичната болница "Св. Иван Рилски". От лечебното заведение съобщиха, че имат готовност веднага щом получат нови дози да започнат да ваксинират.
 
Проблемите с масовата имунизация продължават. Болници са готови да отворят "зелени коридори" за ваксиниране, но ваксините се изчерпват.
 
"В отделни болници са получили много по-малък брой ваксини, отколкото са заявени, и аз мисля, че няма да бъде разумно да се обявят зелените коридори, а да няма ваксини и хората да чакат без да има сигурност, че ще бъдат ваксинирани. От една година им обясняваме, че не трябва да се струпват на едно място без причина. Нека поне да ги струпваме, ако имат възможност да се ваксинират", заяви пред Bulgaria ON AIR Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация.
 
От Българската болнична асоциация смятат, че е било грешка отварянето на пунктовете за ваксинация пред болниците, а не в самите тях. Личните лекари също не одобряват ударната ваксинация в пунктовете пред болниците.
 
"В Ботевград ваксини няма. Пренасочиха се тези ваксини към имунизационните центрове, но не се оцени ресурсът, защото масова имунизация реално трябваше да се осъществи от личните лекари, тъй като са доста повече. А от това страдат пациентите", подчерта общопрактикуващият лекар д-р Валери Радков.
 
От Българската болнична асоциация настояват да бъдат разяснени и критериите, по които се разпределят ваксините.

27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Пенсионерска жалба : Рано станах отзарана коридор зелен да хвана. Тез зелени коридори кой ли така ни ги стори ? С коридорите зелени пак настанаха промени. Тез управници игриви ги превьрнаха в сиви. Автор: Георги Илиев Митев . Потьрпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да така е пунктове са голям плюс но не трябва да е за сметка на други хора които не могат да висят пред пунктове а искат да се имунизират при личния лекар
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
наливат милиони за магистрали и избори молим се на чужди компании за ваксини и не инвестираме пари в разработка на наша ваксина Вие си правете изводите
22
1
 
3
 
! Отговори
S преди 1 месец
Пропуските в системата, ако може да се каже, че има такава, да видими с просто око от самолет. Това говори за некомпетентност на високо ниво.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ко става с българската ваксина ,наливат милиони за вакси и които че дойдат след три години ,а както е тръгнало кой знае )хайде ще те нищете май ще е руска ваксини
20
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой им е разрешил да затварят? Защо не изпълняват заръката на премиера Борисов за масова ваксинация? Св. Иван Рилски чии интереси обслужва пак ли има намеса на президентчето и божков????
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега се ваксинират и по млади хора защото те могат да чакат на студа по опашки забави се имунизацията на възрастните които разчитаха на личните си лекари но поради обясними причини не се дават ваксини на личните лекари пенсионерите изпаднаха и започнаха да търсят начин по втория дето се вика да се ваксинират Жалко е но е реалност
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе, от личните лекари - ако трябваше да чакам личния лекар, кой знае кога щях да получа ред! С тези пунктове много ни улесниха, без да висим на опашки пред кабинета на личния лекар. Успях да се ваксинирам благодарение на това решение и дъм благодарна на лекарите в "Иван Рилски", че изпълняват дълга на професията и ни ваксинират!
17
1
 
9
 
! Отговори
Генерал Зима преди 1 месец
Такива неадекватници няма на света.
16
0
 
11
 
! Отговори
Лекар преди 1 месец
До нарколепсия
Нищо не се прокрадва а и не са слухове.Преди десет години в Швеция след масова ваксинация против свински грип се появяват стотици!!! случаи на нарколепсия най-вече при деца!!!Затова в момента Швеция изпитва големи трудости да убеди населението да се ваксинира срещу ковид-19 а и няма да успее!!!
15
5
 
10
 
! Отговори
:-) преди 1 месец
Аз сертификат ще си изкарам, но ваксина няма да си бодна.

Какво да направя! Мил ми е животът.
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не винкара да се ваксинирате насила, пийте си ракията спокойно. Ама и вие ще се боцнете кат стане време за Аспровалта:-)))))
13
2
 
8
 
! Отговори
До бау преди 1 месец
Преди да джафкаш по заповед, информирай се малко от чуждите сайтове, прочети някоя и друга нАучна публикациия. Ама на чужд език, не на ганювския.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали уж големи ги приказвахме? Какво стана? Или всичко за пред медиите беше. Едно нещо свършете нормално. Не че ще се ваксинираме, просто сте смешни и жалки.
11
14
 
7
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Любимо ми е как Ганьо си мисли , че разбира повече от абсолютно всички лекари и учени по света :D Те са решили да убият стотици милиони хора :D И всичко това след като гледа .... клипче.. Професия: носач в склад.
10
8
 
12
 
! Отговори
нарколепсия преди 1 месец
Вече се прокрадват данни, че при ваксиниране на деца против свинския грип през 2009 доста от тях са развили нарколепсия. Който иска, може да прочете за заболяването, което не се лекува.
Та бегайте да се ваксинирате, да не забравите и баба си и дядо си по на 90. А! Също и кучетата и котките, козите и папаята.
9
6
 
14
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 1 месец
Балъците свършиха. Ваксините също
8
4
 
13
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 месец
Кво стана бе? Бате прати ли аероплана за ваксини?

Знаех си аз, че и тази глупост с масовата стерил... Пардон! ... ваксинация ще е като всяко друго НОЩно/правителствено чудо за три дни и за пред камерите.

Оставка бе, корумпета!
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямаше желаещи преди а сега няма ваксини.... що тъй бре хора.... То кога ли в България е имало някаква организация, че да се надяваме да е помислено за такива случаи като сега.
По-добре да има чакащи за ваксините отколкото да има чакащи да влизат в болница....
България все чака - най - вече някой да ни оправи.... и те ни оправят от 30 години.... Знайни и незнайни така ни оправят, че чак ще се самоцензурирам... Ако имаше повече ваксини от желаещите пак щеше да има мрънкане и сега ще има...
6
2
 
10
 
! Отговори
ами преди 1 месец
Какъв ужас....няма ваксини....

Спонсорирани публикации