Бездомни кучета застрашават жителите на столичен квартал

В четвъртък 12-годишно момиче беше нахапано при училище
5 мар 2021 08:17, Ния Христова
60
Бездомни кучета застрашават жителите на столичен квартал
Снимка: Pixabay
Бездомно куче вчера нападна дете пред входа на 81 СУ "Виктор Юго" в София. Жителите на кв. "Младост" твърдят, че проблемът с агресивните животни е от години и многократно са подавали сигнали в общината, но без резултат.
 
"Бяха три кучета. Детето си говореше спокойно по телефона. Като видя животните, започна да тича, но едното го настигна и го ухапа", разказа една от свидетелките на инцидента пред Нова тв.
Още по темата
 
"Изпратихме наш екип. Кучето, което е ухапало детето, е заловено. За съжаление, другите две за избягали. На място екипът ни е бил прогонен и заплашван. Апелирам гражданите да подават сигнали своевременно. Днес отново ще извършим проверки и ще потърсим другите две кучета", заяви Веселин Асенов, директор на ОП "Екоравновесие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
21
 
! Отговори
Отново преди 3 години
Не са виновни кучетата, а хората които ги хранят в училищни дворове, детски градини, входове на парка, вход на блока. Инстинкта на кучето е да се събира на глунтица и да защитава територията си. Лелките дето ги хранят въобще не се интересуват нито от кучето нито от хората, щом са толкова загрижени да вземат кучето в дома си, да го кастрират и обезпаразитят, а не да го хранят по детските площадки.
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до АА"и видеорегистратори си слагаме по колите, достатъчно красноречив факт що за племе сме"Ооо съжалявам, че ти развалих кефа, като се засили и ме изпревари със 211 км, при ограничение от 90.
31
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 15Абе супер, ама реално бездомни деца НЯМА. Не сме викторианска Агнлия.
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За жалост това са изхвърлени "подаръци", които после дават доста устойчиви поколения. В комбинация с уличните гени, където ще доминира натуралната селекция, после се превръщат в едни перфектни бойни машини. Ще дам пример - бигъл порода и кръстоска с улично куче. Получаваш дребен издръжлив и много грозен гений, който ще надуши през 3 пресечки какво носиш в торбата си от магазина. И с гените на ловно куче много добре знае как се работи в екип. Само, че плячката сме ние в случая.
29
3
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Дано не се стига до там, да. Но като ви е жал има и бездомни деца, осиновете едно дете, кучетата няма да продължат света. Аз също обичам кучета, но на повод и обезопасени. Това, че хвърляте корички на бездомните с нищо не ви прави по-добри, защото то пак е на улицата на студа. А относно децата, дано някой ден имате и да им се радвате.
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че някакви психари малтретират всички наоколо с проблемното си натрапване на любовта си по опаснижив от ни, не задължава обществото да им се подчинява.
27
5
 
16
 
! Отговори
Караибрахим преди 3 години
В нашия район сме решили проблема- 2-3 пъти годишно се извършва прочистване, тихичко и без да бие на очи. Едно време от Екоравновесие си изпрзваха бусовете със събраните кучета на полето до блока и стана джунгла, а сега даже зайци и лисици се мяркат.
26
1
 
17
 
! Отговори
ХФ преди 3 години
Мислех че само в провинцията го има проблема, но изглежда че и в столицата не е решен. И в моят град са много, нападало ме е куче посред бял ден на оживена улица, оказа се че го храни един познат и съм минал без да искам от "маркирана" територия. Аз обаче вместо да бягам, тропнах с крак да го уплаша. Съответно този моя познат обвини мен, понеже съм тропнал с крак, затова ме било нападнало... Въпроса е че изобщо не трябва да са на улицата и се оправдават - "не е мое кучето" или "то нищо не прави"
25
5
 
2
 
! Отговори
до АА преди 3 години
Е сигурен съм, такъв народ сме си ние, клепаме се взаимно и се топиме и снимаме клипченца в фейса, и видеорегистратори си слагаме по колите, достатъчно красноречив факт що за племе сме , жалко, че и децата си ще възпиташ така, ще ги превърнеш в никому полезни клюкари , как ли ще спят вечер?
24
3
 
17
 
! Отговори
до 27 преди 3 години
Защото има ''мили'' хорица дето хранят всьо що е бездомно куче на улицата, даже къщички им правят , не са толко бито и тормозени, ако бяха нямаше да са дебелии и оядени и да налитат да хапят, точно обратното е , бито и тормозено куче е по-ниско от тревата и е мега страхливо.докато има лумпенни, дето хрантутят бездомните пеесове така ще е
23
11
 
5
 
! Отговори
АА преди 3 години
До от Загрижен до 20Ако видя някой като тебе, с удоволствие ще се обадя на 112, после съд не ти мърда! Няма как да минеш между капките. И един запис във фейса върши работа. Не ви ли е ясно, че кучето не е паднало от небето, някой го е взел у дома си, погледал го е като скъпа играчка, и като му е дотегнало да се грижи за него, или някоя кифла не го е искала - и на улицата...
22
8
 
6
 
! Отговори
666666666666 преди 3 години
Защо не се търси отговорност на тези, които изхвърлят кучетата си? Какво да очакваме от едно живо същество, кооето е бито, овиквано и малтретирано от всеки ***, който го срещне? Последните дни гледам по улиците нови кучета с каишки, от къде се взеха??
21
2
 
6
 
! Отговори
от Загрижен до 20 преди 3 години
О така е прав си гледам, това се прави вечер тихо и кротко, човек като внимава няма кой да те види. :) ***, е че може да пострада някое домашно куче, въпреки, че да си връзват са техен сие проблема, по закон трябва са вързани
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Градът, в който живеем, не може да има безпризорни кучета и котки. Къде са психолозите, лекарите, педагозитеда поемат инициативасрещу кучешкия терор. Парковете и тревните площи навсякъде са осеяни с кучешка мръсотия. Никой собственик на домашен любимец не почиства след жив от но то си. Еаксинирането било голямата грижа за хората!
19
3
 
19
 
! Отговори
защо преди 3 години
Хората може да ходим с намордници, а кучетата неможе.А е толкова просто! Всяко куче на повод с пълнолетен, който отговаря за поведението му. Свободните - евтаназия, ако някой не ги вземе. Така природозащитниците ще могат да се проявят. "И вълкът сит, и агвето цяло"
18
2
 
4
 
! Отговори
Хуманист преди 3 години
Ланатирането е бърз и хуманен процес за редуциране на пуммиярите!!НО САМО ТУРСКИ ЛАНАТ!!!!!
17
2
 
29
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Точно така. Обръщаш се срещу него и внимаваш ако има още да не те обградят. Помага и да се престориш, че взимаш нещо от земята и да крещиш като обезумял, докато уж нещото ти е в ръката. Но никога не обръщаш гръб и не тичаш. Тогава се превръщаш вече в дивеч. И остава въпросът докога ще се случват такива неща? Това ли сме ние? Дивеч? Дойни крави? Машини за гласуване? Тия кучета вече имат повече права от хората. Това дете вече има травма за цял живот благодарение на некадърници!
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗагриженТи май телевизия не гледаш? Да видиш какъв вой настава. И тук в София, и в Бургас последните случаи. И Благоевград май имаше преди година. Много кух народ има. Като не могат да общуват нормално с хора, пръв приятел им е кучето защото им е подчинено заради храната.
15
5
 
31
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Кучетата имат доста повече права от хората, нито можеш да им посегнеш, ако пък някое те ухапе ти си виновен, че си го бил провукирал ??? Ха ха , а кучкарите са най-противнатаа порода измежду всички кучета, психически лабилни и маниакални хорица дето викат на космите си бебета и тн.
14
9
 
5
 
! Отговори
До анонимна преди 3 години
И на теб децата ти, едва ли ще ти сменят памперсите..А по въпроса: уличните кучета нямат място по детските площадки и училища,но ако случайно детето срещне куче е хубаво да знае как да реагира..