51 декара нова гора ще бъдат засадени в София

Дървета са от видовете бяла акация, смърч, топола, цер, бук, зимен дъб и черен бор
9 мар 2021 21:45, Ния Христова
10
51 декара нова гора ще бъдат засадени в София
Снимка: БГНЕС
"През тази година общинското предприятие "Управление на земи и гори" ще засади 51 декара нова гора в землището на Столична община." Това заяви директорът на общинското предприятие Тошко Тодоров, съобщиха от кметството. 
 
Дървета ще бъдат от видовете бяла акация, смърч, топола, цер, бук, зимен дъб и черен бор. Растенията ще бъдат засадени в землището на с. Подгумер в район "Нови Искър" и на с. Железница в район "Панчарево", както и на територията на районите "Кремиковци" и "Овча купел".
 
Съществуващият горски фонд на София ще бъде допълнен с 51 хиляди декара.
 
"Новите гори се засаждат съгласно 10-годишният проект за управление на общинските горски територии. Целта е намаляване на парниковия ефект и подобряване качеството на въздуха", обясняват от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПредизборноЗатова не сади акация, а насади върба, тя се хваща най-бързо и не са необходими много грижи, може и някое плодно дръвче да насадиш,но не от купешките с прерязан основен корен,които не могат да растат на високо и корените им са плитки!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не са добри дървета,а под боровите не расте нищо, засадете български дъб най-много,също и бряст,бреза,орех,шипкови,капинови и малинови храсти!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същевременно ще решат да застроят сегашните паркове :)
2
8
 
2
 
! Отговори
Шик преди 3 години
Даааа, требе си нова гора! Трябва , защото трябва да има къде да разхожда новата си чанта сестра Галева ! Една кюстендилска слива побърка София ! Да ви пикам на шопите - *** си останахте да позволите да ви яхат такива провинциални пръчки !
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В с. Подгумер и с. Железница... Това София ли е ? Това са села ДО София, в самата София на всяка дупка изниква блок, те ми говорят за нова гора в София... АСтройте около София, направете инфрастуктура първо, и вдигнете комплекси около кв. Бенковски, Нови искър и тн. Поляни там колкото щеш. А най- добре спрете с това безразборно стоителство, от което в бъдеще (дори и сега) ще страдаме всички