Здравни инспектори следят спазват ли се мерките в заведенията

Санкцията за нарушение е от 500 до 2000 лв.
9 мар 2021 15:44, Ния Христова
11
Здравни инспектори следят спазват ли се мерките в заведенията
Снимка: БГНЕС
Масови проверки е предприела столичната Регионална здравна инспекция и МВР в района на булевард "Витоша" и "Студентски град". Екипите на РЗИ тръгнаха на проверка малко след 22 часа в понеделник. Целта им беше да проверят дали ресторантите спазват ограничителните мерките срещу коронавируса.
 
"В заведение в „Студентски град" имаше нарушение на капацитета, т.е. повече от 50% посетители, за което ще бъде съставен акт на МОЛ-а на фирмата. Оставена е покана от нас и ще бъде санкциониран за неспазване на извънредните противоепидемични мерки", обясни пред Нова тв Дафинка Спасова – инспектор в РЗИ-София.
Още по темата
 
Санкцията за нарушаване е от 500 до 2000 лв.
 
Клиенти на заведение отрекоха капацитетът на запълнени места в заведението да надхвърля 50%. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Диди преди 3 години
Това явно важи само за София. Снощи в Бургас лично мога да коментирам ресторант "Нептун" - освен, че персонала беше с маски, заведението беше на 100 % пълно - така както си беше и преди, така си работеше и сега - проверки никакви!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следят ???колкото следят дали се носят маските в автобуса
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Кюстендил когато видите РЗИ инспекторката Камелия с маска, елате ми се обадете!
6
0
 
5
 
! Отговори
Чети внимателно ! преди 3 години
до 5Кучетата си лаят - кражбите навсякъде си вървят(по старому).
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито една държавна институция, не функционира правилно. Някъв си щаб налага мерки, хората не ги спазват. Някакви си проверяващи трябва да проверяват за спазването на тези мерки - никой не проверява. Оня с жипката си обикаля страната, червни, сини, зелени, оранжеви и розови го плюят и тва е. Общо взето - кучетата си лаят, кервана си върви.
4
0
 
11
 
! Отговори
Снощи преди 3 години
говорих с един приятел във Варна. Проверяващи няма, заведенията се пръскат по шевовете. Напрао вика за фул. По плажната ивица всички са пълни до дупка. През деня, мамите с количките и децата им в моркста градина и няма ни маски, ни дистанция. Кво проверяват и къде го проверяват тия проверяващи - нямам никаква идея.Това са думи на приятелчето от Варна.
3
3
 
4
 
! Отговори
Skunk преди 3 години
Абе младежите ги разбирам, гадно е данси първи-втори курс студент и да няма кушъде да отидеш. Говоря за масовката. Аз приключих със заведенията на 19-20. Дори щеше да ми е мега добре да св събираме с дечицата от провинцията на домашно, секс, ядене, пушвне и пиене..
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
здравни инспектори праят кинти -нищо не следят ! правят маса ядене пиене и не плащат -пишат всичко е ок или кеш кеш поне в София почти никъде Не се спазват мерки
1
0
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Мижи да те лАжем !Не сме вчерашни...